Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:26

viktorka_od splavu coralline myslím si že (výjimkou asi energií) je ten argument s amortizaci kuchyně a časem mimo.  U většiny věcí je to o tom jestli do toho chci investovat čas a udělám si to sama a tedy ušetřím peníze a nebo za to zaplatím, tj. Zaplatím za tu práci a čas někomu jinému.  Tady byla řeč o penězích a ty opravdu dokážu vařením doma ušetřit.

Navíc pochybuji o tom že by někdo, kdo nechodí bez stravenek do restaurace, si doma uvařil pouze a jenom to jedno jídlo do krabičky na druhý den na oběd, tedy mohl ten čas využít nějak odlišně. Myslim si že drtivá většina lidí buď opravdu uvaří o porci navíc, nebo když už se pohybuje v kuchyni kvůli vaření večeře/víkendového obědu atd tak si nachysta i něco sebou na druhý den.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:46
Reakce na notna:

Debata už je dlouhá, nevím, kdo psal o tom, že by firmy rušily stravné, pokud by nebylo ve formě stravenek/karet. Podle mne by naopak více zaměstnavatelů stravné poskytovalo. Pořád to bude bonus pro zaměstnance, který nedaní a neodvádí z něj sociální a zdravotní ani zaměstnavatel ani zaměstnanec. Navíc ve formě částky k výplatě odpadne zaměstnavateli náklad na provizi a náklad na čas, kdy se o stravenky/karty musí někdo starat - objednávat, evidovat, inventarizovat, účtovat atd. A taky je pro dost zaměstnavatelů v současnosti tento bonus neefektivní, protože pokud stravenky/karty neberou v malých vesnických obchodech, hospodách apod. a zaměstnanci nemají možnost běžně stravenky utratit, tak o ně logicky nestojí.

​a jak se uplatňuje ten zvýhodněný daňový režim v okamžiku, kdy by se to dalo prostě jako částka k platu? protože to zvýhodnění je proto, že to má zaměstnanec na jídlo, nebo ne? a tedy když to bude v platu, může to utratit za cokoliv.... měla jsem za to, že právě proto jsou stravenky popř. stravenky na special kartách.... potože jejich jednoznačné určení je jídlo (a je úplně jedno, oběd v restauraci nebo nákup potravin, prostě jídlo) 

stravenky nemám, tak se o to extra nazajímám.... 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:56

Sairon Já třeba večeře nevařím, takže v době, kdy jsem si vařila do práce, jsem opravdu vařila speciálně jenom do práce. Ne jednu porci, ale třeba tři, takže jsem nemusela každý den. A dejme tomu, ta jedna porce zbyla z víkendu.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 15:16

nolita Dávala jsem odkaz na MFČR , a technika poskytování bude předpokládám taková, že se částka paušálu  při zpracování mezd nezapočítá do hrubé mzdy, takže se z něj nestrhne  pojistné a daň ze závislé činnosti  (které by se musely, kdyby se strhly, poslat státu na příslušné účty), ale  částka paušálu se přičte až k čisté mzdě a zaměstnavatel ji spolu s ní vyplatí.

Se stravováním to nadále bude mít společného to, že se bude počítat (včetně hranic pro jeho daňovou uznatelnost pro zaměstnavatele)  ze stejných proměnných, jako by se počítaly stravenky (resp. těch 55% stravenek hrazených zaměstnavatelem). 

A to,  že to bude mít na stravování pouze volnou historickou vazbu - jak říká náš školitel, nehledejte v daňových zákonech za každou cenu logiku.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 16:08

Isca aha, ok, tak pokud jen volná historická vazba, tak to je pak jiná... 

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 16:09

Candance hele, dodatek k DPD story - ted jen tak pro zajimavost kouknu na udaje k objednavce a tam je "adresat nezastizen, dorucit 17.11."! Tak jsem tam znovu vrazila 19. A cekam zitra telefon

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 16:11

Kokoska nemáš to tej DPD tak komplikovať :D Já mám pre chaos porozumenie, musia byť zavalený.

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 16:13

paktofonika aby nebyli, kdyz jezdej s balikama, ktere maji dorucovat za 3 dny.

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 16:50

Já jsem dnes donutila kurýra DPD zazvonit, heč!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 16:51

Kokoska no však oni sa toho chcú  čo najskôr zbaviť a špekulanti im to komplikujú

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 17:11

paktofonika tak to se kaju, az mi zitra Liska zavola, dovolim mu strcit to za branku.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 17:15

nolita Režim stravních benefitů se uvolňuje už od doby, co chodím do práce. Dřív stravenky nebylo možno utratit jinde, než v restauraci, pak se objevil ve městě jediný obchod s omezeným sortimentem, takže se za to daly koupit čokolády, ovoce v konzervě a podobné hlouposti (vysoké ceny a fronta na půl hodiny). Pak bylo možno nakoupit v některých řeznictvích  a obchodech, ale jen potraviny, a teď už to bere kde kdo. Já mám nejblíž Billu, tam můžu zaplatit i víno, a Tesco, po novu i Lidl. Kupodivu, o tu stravenkovou kartu nebyl u nás dostatečný zájem.

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 18:54

Sweet Potato Kde zijes? Me se tuhle jeden zeptal, zda mi to nema vynest do patra:-D Ale do patra rodinneho domu:-D:-D. 

Offline continuity
43028 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 18:59

Karja ty jsi krásná mladá holka. Já ho tady musím honit po ulici a dojít si pro balik az na parkoviště. Si budu pod stromeček psát o rudlík. 

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 18:59

Karja Tady už tuším Kokoska vyjádřila názor, že nás má dpd na blacklistu.

A před chvílí mi přišel mail, že mi budou někdy brzy doručovat...ten balík, co přivezli v poledne.

Ale abych nepomlouvala jen dpd, předevčírem přijelo gsl už pět hodin po ohlášené době. Chlepec ten balík nemohl najít. Co dělal s těmi balíky v autě, to bych vám přála vidět. Na můj dotaz, jestli se nebojí, že něco roztříská, prej všechno křehký už vyložil.

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 19:57

Sweet Potato to jsem videla posledne v primem prenosu, ty jo ten s tim hazel jsem hledela jak puk. A to mel plne auto takze predpokladam ze vsechno krehke nevylozil... 

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 20:17

rasaNori Já fakt měla cuky mu říct,  ať uhne, že si to najdu.

Ten dnešní zas dceru prudil, že ho zdržuje, že on má nastartovanej motor. Tak mu řekla, ať si ho příště vypne, že ona z 2.patra lítat neumí.

Offline continuity
43028 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 21:02

Sweet Potato to je ještě neznalej. U nás volá, když je jeste v depu: za tri minuty jsem tam paninko. Tak se převlecu z pyžama, najdu papuče pod gaucem, roušku nasadím, sejdu dvě patra... A dalsich 10 minut čekám v zimě v pantoflich a tenké mikine než milasek dorazí. 

Offline viktorka_od splavu
49297 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 21:03

Sweet Potato ale ta je dobrá!:DD

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 21:29

continuity Je pravdou, ze s nima flirtuju celej rok, aby se pred vanoci necukali! Ale nam jezdej samy mlady kluci, tesne nad dvacet, ty jsou jeste takovy vyplaseny, to je sranda. Ale planuji jim dat na prosinec voraz, hlavne zadny zpetny baliky, to je i pro tyhle zajicky uz moc!