Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:19

AprilTwelve sice to zrejme automaticky upravovac ponekud znecitelnil,ale pokud kynes chleba v lednici,tak vlastne asi simulujes big trend v pekarstvi,rizene kynuti,kdy se polotovar zchladi,a pak postupne zahreje a upece.vysledkem je vetsi objem,delsi mekkost apod.

Ale u chleba jsem o tom jeste neslysela :)jen u drobneho peciva.

Offline viktorka_od splavu
49306 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:19

Jitka77 Karoleena ten velatický mi hodně hodně nejede, ten mi přijde horší než brzda z lidlu, pardon. měkká sladká buchta:-/ z toho co se dá koupit normálně v supermarketu je dobrý bílovický. chleba z esky neznám, ale z rohlíku mně (jen mně, rodina ho nechce:-) moc chutná ten od Maryny, sice drahej, takovej tužší, hodně vypečená kůrka, chuťově nejlepší co jsem jedla. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:22

Jos jenze prave ty bubliny jsou v podstate spatne O:) Neumim ted rict,co je spatne,ale cilem spravneho peceni jsou bubliny co nejvic stejne. Ne moc male,ne moc velke.myslim,ze je to problem kynuti nebo miseni.

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:22

Jinak, kdyby byl někdo z Plzně, zkuste Croute pekárnu, já když byla, zrovna neměli, ale krásně to tam vonělo a minimálně na insta to mají moc hezký..

Offline viktorka_od splavu
49306 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:22

Jiná Realita fakt je to tak neobvyklý? já to praktikuju i u obyč nehnětené šumavy od cuketky z kvasnic. to se teda musí hned sníst, nedá se skladovat - ovšem u nás doma to není problém. ale na ten kvásek si už fakt musím troufnout:P

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:23

Jiná Realita no u chleba je to trochu jinak, to kynutí v chladu

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:23

Ounz ja bych ty tvoje chleby chtela nekdy ochutnat

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:25

Ounz vsak pisu, ze vazne netusim,my v chladu kyneme jen kolace.

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:25
Reakce na Jiná Realita:

Jos jenze prave ty bubliny jsou v podstate spatne O:) Neumim ted rict,co je spatne,ale cilem spravneho peceni jsou bubliny co nejvic stejne. Ne moc male,ne moc velke.myslim,ze je to problem kynuti nebo miseni.

​jak u kterýho chleba a teď je hodně trend mít ty bubliny různý, ani se ten bochník tolik nestahuje. A ne jen v pečení po doma, ale právě i komerčně. Lidi to chtěj. Je potřeba jen rozlišit nestejný bubliny a nedokynutej chleba, a to jde snadno.

Offline AprilTwelve
1022 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:26

Jiná Realita děkuju,  už jsem to opravila. u chleba mi to kynutí v chladu přišlo docela častý 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:27

viktorka_od splavu neobvykle je to u velkych pekaren. Doma vubec netusim,neznam asi nikoho,kdo by si doma chleba pekltakze nemam info.ale ve velkych pekarnach je zachlazovani polotovaru kolacu treba (protoze ozdobene se to zachladit neda,jen ten "korpus") ted fakt trend,vyrobci nestaci vyrabet mega chladaky.docili se tim lepsi kvalita bez chemie.

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:27

Jiná Realita no u toho chleba je to tak, že zaděláš, pak nějakou tu hodinu necháš s občasným přeložením, vytvaruješ a šup po chvíli odpočinku do chladu. A z chladu už rovnou do trouby, to teplání u takový masy jako je bochník je ošajstlich, buď překyne nebo se zvedne nerovnoměrně. Ta chuť je ale  a taky se tím chladem ovládá zvýšená hydratatce (ale nechti tě poučovat, vím že ti kecám do oboru!)

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:28

Jiná Realita a děkuju

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:28

Ounz jo! Hned bych si dala, je krasnej!

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:30

711990 tak já ti někdy upeču :) Až to bude hygyenicko epidemiologicky bezpečný!

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:35

Ounza ja tobe zas panettone!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:35

Ounz zajimaveasi zkusim,co by se stalo,kdybychom to udelali ve vetsim objemu.

Ono to v pekarnach nejde,ani kdyby to slo,protoze by byly treba fakt obri chladaky:)na takove objemy,ale ciste ze zajimavosti by me zajimalo,co by se stalo.

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:37

711990 výměna

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:39

Jiná Realita no oni maj asi v některých pekárnách (na chleba) místnosti s regulovanou teplotou na kynutí, teda aspoň tak sem to pochopila. Ale moc do hloubky o tom nevím. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:41

viktorka_od splavu Chleba od Maryny mi nepřijde chuťově úplně špatnej, ale na můj vkus už je ta střída dost hutná. No a Velatickej od Makovce je pro mě skoro jinej produkt, takovej ten chleba, co mi přijde kvalitativně v poho a je to solidní podklad pro máslo, šunku a jiný tyhle věci, kdežto na Chleba nebo Esku, když se podaří, je s trochou nadsázky škoda něco mazat. Ale my jsme měli jednu dobu prodejnu Makovce kousíček od baráku, tak jsem si na jejich pečivo celkem navykla, a taky od nich před Vánocema pravidelně objednávám štolu, ta mi přijde fakt výborná, už se těším...

Jinak z William Thomas občas vezmu sladký pečivo, to mají obvykle vydařený (croissanty, kroláče), a pak jsem asi dvakrát vzala tousťák a ten mi teda nechutnal, přišel mi moc sladkej a brioškovitej. Kváskovej chleba z WT jsem ještě nezkoušela, ale mám to v plánu, ať to mám ochutnaný komplet. :)