Ounz veľmi pekná :)
Stěžovací vlákno
paktofonika díky
Jitka77 Eska je restaurace v Praze s vlastní pekárnou. V Brně a okolí rohlík dodává chleba od William Thomas Artisan Bakery a Laskominy od Maryny, což jsou vyhlášené malé místní pekárny. Ke zde zmiňovanému chlebu od esky ale si netroufnu žádný jejich přirovnat. ale pečou moc dobře, nám víc chutná pečivo od William Thomas.
Jo, od William Thomas jsem jednou zkusila toustový, byl fajn, ale pro mě sám o sobě dost výrazný a celkově spíš k úpravě nasladko.
Jitka77 Karoleena ten velatický mi hodně hodně nejede, ten mi přijde horší než brzda z lidlu, pardon. měkká sladká buchta:-/ z toho co se dá koupit normálně v supermarketu je dobrý bílovický. chleba z esky neznám, ale z rohlíku mně (jen mně, rodina ho nechce:-) moc chutná ten od Maryny, sice drahej, takovej tužší, hodně vypečená kůrka, chuťově nejlepší co jsem jedla.
To neposoudím, v Lidlu jsem nikdy nebyla. Bílovický znám, když je v nabídce, sáhnu po něm ![]()
Do pražské chlebové statistiky bych chtěla říct, že na Pankráci Pekárna tržiště taky peče dobrý chleba.
Z Lidlu mi chutná asi jen ten lámankový.
to je krasny chleb! Snazim se naucit pect kvaskovy domaci a nejak porad to neni ono, takovyhle krasavec je zatmi nedostiznou metou ![]()
mnum to půjde!
Kokoska tak ta "brněnská brzda" je synonymum pro takový ten obyčejný kmínový pšeničnožitný velký bochník chleba, jiný název je asi "šumava". v lidlu u nás mají dobrý žitný, když je čerstvý (myslím teda čerstvý v obchodě, doma vydrží, ale tu kvalitu mají kolísavou asi to rozpékají opakovaně nebo nevim) lámankový mi nejede a ten podobně vypadající jako tahle cihlička ale nahoře se slunečnicovými semínky je doslova nepoživatelný, uff

Tulipe děkuju.
tyjo já sem vytrolila stižnosti chlebem! ![]()
paktofonika Mne prijde dobry kvasovy z Lidlu, ale ten nemaji asi vsude, v Pisku jsem ho treba vubec nevidela. Od Antonina mi nechutna nic.
viktorka_od splavu jj, ten zitny z lidlu je taky dobry
viktorka_od splavu já lámankový ráda. Když je čerstvý, s máslem a medem je to dobrota.
viktorka_od splavu Tenhle žitnej z Lídlu jsem se naučila tak před půl rokem kupovat, přišel mi jako taková slušná základní kvalita, ale naposledy co jsem ho koupila, jsem ho ani nedojedla, konkrétní kus byl divně drobivej a rozpadavej, jako kdyby do něj narvali starej chleba nebo brambory.
Lamicka hmmm jsem ten svůj chleba vyfotila, ale teď ho sem nedám. máš to krásný ![]()
Ounz to je nadhera ta tvoje Eska
a vsechny chleby
AprilTwelve děkuju
přidej ho.
tak tady je, dnes trochu překynuty, částečně zitny celozrnny a chuťově jsem spokojená

Ounz už mám za sebou pár kvaskovejch, zatím je každej trochu jinej, ale proti tomu z droždí je to mana nebeská! Ale fakt rovnou z chladu do trouby? Nemusí to dojít pokojovy teploty? A koukám, že nejsme v jídle...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články