Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 17:09

paktofonika jinak Antonín je spíš zklamání ( jako velká spousta rádoby rustik chlebů z trhu, značka bochník za kilo) 

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 17:21

Mne teda antoninuv chleba strasne chutna (klasicky Tonda), zvlast, kdyz je upeceny do tmava, s nahorklou krupavou kurkou. Nejlepsi delaj v Karline. Jednou jsem ho koupila a sla pak na sraz s kamaradkou a neplanovane jsme ho cely snedly, zatimco jsme sedely v trave na Petrine a uzdibovaly.   Ja totiz nesnasim nakysly chleb, takze kvaskovy fakt neni pro me. A v Esce jsem si ho jednou koupila, kdyz ma byt tak super a za me teda fakt ne

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 17:28

Ounz no a ktorý bežne dostupný (viem že tie tvoje doma upečené sú určite top) je podľa teba najlepší?

edit: čítam nepozorne, už to vidím :)

Offline Jitka77
1931 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 17:29

To jsou nějaké tajné šifry, tahle eska to my v Brně asi nemáme, což? Na zdejším Rohlíku mám nejradši chleba z Velatic (pekařství Makovec), půlkilový mi teda přijde lepší, možná opravdu propečenější, i pátý den je pořád výborný

V místní sámošce kupuju chleba Věchnovský, je hodně světlý, ale je tam ten kontrast vypečené kůrky a měkké střídky - nesnáším, když se mi do bochníku zaboří prst

Moje zkušenosti s pečením ovšem končí u "chleba bez hnětení" pár let dozadu, ke kvásku mám respekt.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 17:31

711990 no možno ešte niekedy od nich niečo skúsim, ale úplne ma to neláka. Nepríjemná obsluha totiž pocit z ich pečiva len pekne doplnila. 

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 17:32

paktofonika když můžu a chci, koupim si esku. Ale i jak je vidět v příspěvcích ostatních, je to silně individuální.

Zuzuli a správný kváskový chleba není nakyslý.

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 17:33

Moc dobry chleba pecou v Mecholupech v Hostivaru (pivovar). Ale dneska jsem ve spechu prolitla Billou, chnapla Odkolkuv krajeny a nahodou je moc dobry.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 17:54

Ounz hele tak ja se obetuju, par jich pd tebe snim a uvidime

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 18:08

Ja chleba jim vyjimecne, ale kdyz, tak z Praktiky. Na Esku jsem diky nemu skoro uplne zapomnela, je uzasny :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 18:15

jinx ten vyzerá dobre. Až budem mať cestu okolo a budú ho mať, tak určite vyskúšam.

Offline notna
9429 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 18:26

Jitka77 Eska je restaurace v Praze s vlastní pekárnou. V Brně a okolí rohlík dodává chleba od William Thomas Artisan Bakery a Laskominy od Maryny, což jsou vyhlášené malé místní pekárny. Ke zde zmiňovanému chlebu od esky ale si netroufnu žádný jejich přirovnat.  ale pečou moc dobře, nám víc chutná pečivo od William Thomas. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 18:36

Jitka77 Z brněnských pekáren je tomu z Esky, co se o něm tady píše, nejblíž pšeničnožitný z Chleba. A podle mě to je teda i zdaleka nejlepší chleba, co se dá kde v Brně koupit. Kromě toho pšeničnožitného můžu doporučit i chleba s ořechy a žitnou cihličku, taky dobrý moc. Bohužel na Rohlíku nejsou, takže teďka v koroně Velatickým oválem od Makovce taky nepohrdnu, ale stejně je ten Chleba úplně jiná liga... :) 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 18:41

My máme doma nejčastěji Antoninův, chutná nám moc a máme pekárnu nejblíž. Ja mám nejraději Eska 33, Praktika je taky skvělá, ale tam to někdy s tím připálením přehánějí. A posledním objevem je chleba z Kro Bakery (Kro Kitchen)

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:00

jinx jo vidíš, Praktika. Na ti sem zapomněla, ale já ji mám z ruky. Jinak maj chleba moc fajn.

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:00

711990  zkouška ohněm!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:07

Nutne musim do prahy tu esku ochutnat.

Ja mam z nich velice rozpacity dojem,protoze pred sebou porad vidim tu jejich reportaz z idnes,kde majitel nebo kdosi vali kliny o bozim chlebu...a za nim je plny vozik na uhel spaleneho chleba,cerneho jak bota. U nas takovy chleba ehm... vyrazujeme pro prasata. Podivam se na internety,na fotkach chleba s nerovnomernyma dirama,odtrzenou horni kurkou...podle pravidel peceni celkem vsechno zle.

Ale lidem vetsinou chutna a zda se ok chleba,na ktery jsou zvykli. Myslim,ze jim by zase nechutnal a nezdal se nas.

Offline AprilTwelve
1022 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:10

Kokoska jeee v hostovaru  pece chleba moje bývalá kolegyně. je fajn. peču doma,  tak trpím na tu svoji chuť a překvapivě dobrý zitno pšeničny jsem měla z arctic bakery v Myslikove, co tu nedávno někdo psal že  není dobrý nebo že to je buchta.  me tam teda otrávila obsluha a trochu soknul skoricivy šnek  za 60. ale to je spíš můj problém...

Offline AprilTwelve
1022 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:13

Esku  ani praktiku nemám vyzkousenou.  co me hodne zklamalo byl Antoninuv chleba.  jinak u mě nastalo nevýrazné zlepšení chutí u mých chleba kynuti v lednici. což jsem vycetla  tady u místních pekarek. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:18

Jiná Realita Tak jsem si tu Esku musela najit a me by uz od pohledu chutnal (krupava kurka, ty bubliny). Tady u nas je Kolackova pekarna a ta je pry v Praze taky hit, ale kazdy den bych ho jist nemusela...

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:18

Jiná Realita takhle vypadá moje eska