Gatita viktorka_od splavu takhle nas bratranec nakazil v zari na oslave narozenin deti. Delali sme to venku, aby to bylo covid-safe, seslo se nas 12 a on pak v pulce prohlasil, ze mu v tejdnu nejak nebylo dobre, ale uz je to ok....No nebylo, do druhyho dne sme se vsichni poblili a bylo
jakoze fakt uplne vsichni, krome naseho Tondy. To bylo fakt mily no.
Stěžovací vlákno
711990 to jsou fakt dárečci, tihle hosti
žluťásek no! Navic ja delala vsechno sladky, tak sem mela hruzu, ze nekdo bude podezirat moje dorty!
711990 máme v rodině osobu, co taky přijela párkrát na návštěvu s tekoucí rýmou, ale nebojte, to není infekční, to je v jen taková ta vodová. No tak určitě.
rasaNori jako bola to trochu blbosť, ale chápem situáciu a možno by som to neriešila inak. A s nádchou a ľahkými detskými chorobami sa stretávame bežne (za necovid obdobia), skonzultujeme s ostatnými, hlavne detnymi. Ale moje deti sú v skupine najmladšie a najnáchylnejšie, ostatní väčšinou nad našimi "soplikmi" mavnu rukou a nikto od nich nič nechytil. Jediné naopak, moje zatiaľ chytili všetko ale to je fakt tým, že sú najmladšie. Je to ako písala Karja o dohode, každý má iny meter a skúsenosti.
žluťásek tahle fáma se šíří i mezi matkami, dokud je vodová, není to infekční![]()
To mě vždycky vytočí, protože to je právě infekční hodně. Moje děti to vždycky chytnou a pak to znamená minimálně týden až dva bez všech povyražení.
rasaNori Výhoda antigenních testů je jejich jednoduché a rychlé provedení. Správně by to měl být 1. záchytný test třeba za hospitalizace, ještě před provedením PCR.
A potom by měl sloužit k pravidelnému testování, třeba v domovech důchodců, apod. Pokud je obava z nemoci /příznaky/, tak rovnou PCR.
Evaeva Tak s otevřenou Ikeu asi nepočítal
.
711990 máme v rodině osobu, co taky přijela párkrát na návštěvu s tekoucí rýmou, ale nebojte, to není infekční, to je v jen taková ta vodová. No tak určitě.
Omlouvám se za "zlehčování", ale nemohu si pomoci:
"to jsou blechy psí ty na člověka nejdou" ![]()
whiskas noo, zamotaly se ty dvě místa dohromady. Na chalupě vyváží starosta, jak to tam vypadá teď, nevím. Plno je u nás na sídlišti![]()
Kontejner na papir je u nas plny taky porad. Jezdim kolem, takze vzdycky vozim tyden papiry v aute, nez se mi podari je narvat do modryho. Ted nam vymenili ten plastovy za nejaky jiny, ma vevnitr nejake kovove vyztuhy a vetsi, byt placate kusy se ta hrozne blbe strkaji. A cert me muze vzit, kdyz to otevru a vevnitr jsou doslova desitky malych krabicek, neseslapnutych, zabirajicich 3/4 prostoru.
Ad ryma - taky jsem slysela nazor "to uz je treti den, to uz neni nakazlivy". No snad dokud to dite kycha a smrka, tak asi ty kapenky s virem siri? Ja se teda hlavne tech detskych rymicek docela bojim, kdykoli jsem to chytla, porazilo me to na delsi dobu.
Ten plný papier je z tých online nákupov, čo teraz všetci robíme, niet sa čomu čudovať.
Kokoska tak tretí deň je jasný, moje deti majú nádchu vždy 10 dní, to je jak podľa pravítka, my v bubline to neriešime cca po týždni. Ale my sme veľká partia s veľa deťmi, kebyže sa máme stretnúť aby boli všetci stopercentní, tak sa nestretneme nikdy. K starým rodičom alebo iným kontaktom s tým nelezeme.
Kokoska u nas udelali ty podzemni kontejnery a od te doby je tu tak strasnej bordel! Typicky nekdo zaplni neseslapanejma krabicema tu nadzemni cast, takze se jen zablokujou dvirka a uz se tam nic nevejde, i kdyz je kontejner prazdnej. A u plastu totez - lidi tam rvou cely pytle, jenze tenhle pitomej kontejner na ty pytle neni delanej, ma moc malou diru, tak se to zas jen ucpe. No a jakmile je to ucpany, nikoho netrapi, ze to nemuzou dat dovnitr a proste to nechavaj ruzne okolo.
rasaNori na Slovensku mal jeden minister priznaky, bol na antigenovom teste, vysiel mu negativny, cize antigenovy test nezachytil ani cloveka s príznakmi, poobede bol na PCR teste a bol nakoniec pozitivny. Negativnost antigenoveho testu neznamena, ze clovek nema v sebe virus, treba byt stale opatrny. Jeden znamy bol po kontakte s pozitivnou osobou na PCR test cca na 3. den po kontakte, bol negativny, pre istotu isiel na test este raz, cca 5. ci 6. den po kontakte a nakoniec bol pozitivny, priznaky sa mu prejavili az po druhom teste.
dorota mame dalsi termin 27, tak uvidime.
rasaNori drzte sa, verim, ze vsetko bude dobre
Ja jsem taky s rymou nebo skrabanim v krku do prace lezla... prislo mi to min blby, nez se na tyden odporoucet a potesit kolegy svoji praci. Ted nevim, jak bych to resila. Jeste ze me ten covid zastihl na materske...
Přetékající kontejnery máme taky, papírový mě (zrovna dnes) překvapil, asi je to všude. Řešit rýmy u dětí mi přišlo zbytečné. Starší to skoro nechytala, malá jela až do cca 10 let v režimu 2 týdny doma, týden v kolektivu. To bych se zbláznila, kdybych řešila, kde a od koho. V práci se samozřejmě vždycky přecházelo všechno. Přiznávám, že na to moc netrpím a obvykle jsem to nechytila. Ono je to těžké, když nejsme zastupitelní a termín volá. Pokud odteď budeme u každého kašle a rýmy všichni doma, tak i bez covidu budou od podzimu do jara pracoviště prázdná. Tady by asi byly fajn ty rozšířenější HO, to by leccos vyřešilo.
Gatita me nastesti taky. Ja si na ty horsi veci (chripka, strevni chripka) vybirala nahradni neplacena volna za sluzby. Chripka teda byla v patek nasazeni tamiflu a v pondeli uz jsem zase sla....Prvni klasickou neschopnost jsem mela az v tehotenstvi a vubec jsem nevedela, co s tim
. No doba se zmenila.
U nas deti s vodovou rymou ve skolce nechali. Jako dcera ji ma nonstop- alergie, prochladnuti. Neumim si predstavit, co by mi v praci na to rekli.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my