Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 02:04

Renusatko jen to bouchani bez svetylek je opruz tomu taky nerozumim proc, ale lovecti psi nebo policejni kone se neboji, tak to jde zvirata normalne naucit, tu hysterii okolo moc nechapu

​No vlastne hej! Že ma ( a nielen mňa) to doteraz nenapadlo. Ach ja hlava dubová.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 02:06

paktofonika Jasně, já jsem celkem ráda, že v Brně to letos zakázali a povoleno je to jen na Silvestra. Letos jsme zůstali doma kvůli kočce, protože jsme vůbec netušili, jak bude reagovat, ale on tady byl stejně rachot jen kolem 20 a o půlnoci už skoro nic.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 02:09
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 02:36

paktofonika no presne a čo tie chudata voľne žijúce zvieratá. A ešte ten bordel čo z toho všade je. 

Offline 711990
18311 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 02:37

viktorka_od splavu clovece, trenuju papouska jak diva a jeste jsem ho to nenaucila. Asi delam neco spatne  ze se furt boji. Mozna mu dam precist tvuj prispevek, pak to pochopi.

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 07:40

viktorka_od splavu - prosím tě, zastav se naučit to mého psa, to teda byl zážitek. Na vsích se paka předvádějí a ještě to doléhá z města.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 08:38

No a to snad dvacet minut po půlnoci začal pálít ohňostroje a rachejtle "někdo" ... Na louce hned pod nama

Ve chvilkach tichá, jsem párkrát zařvala, ať s tím táhne do pr... Na 100% to byl můj milý, více než osmdesatilsty, soused, kterého mám jinak velmi rada. 

Pálí to u nás, v lese! Když naproti přes údolí, v městečku, to prošlo ještě celkem v klidu. Asi tak 30 % než jindy.  Fakt chudáci zvířata v lese.

Růža naštěstí v klidu, protože v posteli. Tam je v bezpečí.

Offline Kokoska
34634 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 08:58

Schvalne jsem si hledala neco o vycviku policejnich koni, asi to nebude uplne pro kazdeho kone. 

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/hipologie-jizdni-policie-kone-vycvik-kun-cisarsky-ostrov-praha.A171129_367500_praha-zpravy_rsr

Offline Gatita
8591 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 09:00

Tak u nas byl dost klid. Sousedi se prilis nerozsupuji ani jindy, ale tentokrat mrtvo uplne.  Asi jak letos nikdo nikoho moc nezval, tak odpalovat si sam petardy je trochu divny.

A mam tematicky dotaz - co mam delat s proslou pyrotechnikou? My kdysi dostali krabici nejakych malych ohnostroju, susili to nekolik let a ted na Silvestra to opet neodpalili. Dat to nikomu nemuzu, pac to brzo projde. Do popelnice mi prijde, ze to taky uplne nepatri? No ale vozit se mi to taky nikam nechce.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 09:47

viktorka_od splavu pokud má lovecký pes bázlivou reakci na strelbu, je to docela průšvih a vyřazuje ho to z chovu. Odnaučení je možné jen v ojedinělých případech a většinou to nejsou moc příjemné metody, sama bych do toho nešla. 

Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 09:49

Kokoska jj ja to prave znam

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 09:51

viktorka_od splavu veverky tě pozdravuji a ptají se, kdy dorazíš na první lekci..

Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 09:58

Dadoo tak v lese strili petardy jen uplny dement

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 10:08

Mně ohňostroje nevaděj a ráda se na ně dívám (Poppy v klidu, půlnoční všechny prospala), ale nějak nepobírám, proč to musí kolem práskat celej den, ty jednotlivý petardy jsou úplně k ničemu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. ledna 2021 10:09

viktorka_od splavu Fakt jo? Bydlime na hrebeni pobliz oblibeneho zimniho strediska. Les za barskem a i tady se strili. 
Ja fakt nevidim prinos teto zabavy a jeji uplny zakaz by mi prisel na miste. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 10:09

viktorka_od splavu tak zvieratá nežijú len v lese, tzn. že odpaľovanie petardy je magorina bez ohľadu na miesto odpalu. Ohňostroje majú tichú alternativu, ale ľudia sú sebecký a myslia len na seba. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 10:22

Luna Já Tě, bohužel, neznám, ale jestli je to tak, tak je to moc fajn a rodinu už nechápu vůbec.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 10:34

viktorka_od splavu prosím tě, a tu zvukovou bariéru mezi lesem a lidmi prodávají kde? Nebo myslíš, že za  posledním barákem, před prvním stromem, ten zvuk mizí?

Offline gtea
120 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 11:01

Mně v noci petardy dítě vzbudily. Po dvou předchozích nocích strávených nošením/kojením řvoucího děcka to včera večer konečně vypadalo, že se vyspím... A moje domácí zvířata se petard bojí a vycvičit se nedají. Ani všichni psi si na to přece nezvyknou.

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 11:11

Gatita na krabici bude napsáno, jak se řeší, když selže. Většinou namočit na 48 hodin do vody.

Já bych to teda vyrachala ale mě těch 2x15 minut, co bylo letos u nás (v devět a pak o půlnoci), nijak extra nevadilo. 

Vadí mi rány bez svetelneho efektu, ale to byla letos jenom jedna skupinka kolem půlnoci. Ještě jsem teda nesla kolem auta.