andulka01 jo, ta taky... kdysi jsem narazila na webu na mapu raritních stromů - myslim, že to nebyl dobrej nápad...
Stěžovací vlákno
RoSa No vidíš, tak těm, co ho trhají je to asi jedno. Zřejmě jim chutná i když je podivný![]()
Karja Až ráno půjdu pro mlíko do kafe, hin sa ukáže ![]()
crazydaisy on je výbornej, mám ho na zahradě mraky - tady v týhle lokalitě se mu daří a roste tu namísto trávy... ale teda netušim, jestli je chráněnej ![]()
RoSa Ja myslela že to skoro nikdo nezná. Já to mám z webmapy "na ovoce", kde jsou prověřené jako volný sběr, majitel souhlasí.
RoSa na tom odkazu, co jsi dala píšou, že je to invazivní druh
A takhle vypadaly zimní radovánky v Kinského zahradě na Smíchově v 70. letech
Foto: ČTK
Krásný fotky... a teď se snažím na fotce z Kinský najít. ![]()
continuity já to nečetla, ale že je invazivní můžu z vlastní zkušenosti jen potvrdit
je z něj teda vynikající polévka, do pomazánek, do salátů... už aby bylo jaro!
RoSa v tom případě by jarní genocida nicemu nevadila.
Aranel Radši ty poličky do zítřka vyjez!
Karja Droždí kvůli tobě jíst nebudu ![]()
Aranel To je dobrý na pleť! A kdoví jestli zda i na covida! Decko,becko...prast jak uhod.
999 Snowboardaci tam jezdi uz tak 25 let. Jenze jak je tolik snehu tak jednou za 5 let, trochu se na to zapomina. Ale mne teda ti lyzari a snowboardaci mezi sankujicimi detmi taky vadi. Pali to tam jak o zivot a je jen otazka casu, kdy nekoho srazi. A mozna se uz i neco stalo - muz jel po seste lanovkou domu a pod kopcem stala sanitka se zapnutym majakem....
continuity Ver tomu, ze tam po lyzovani a sankovani trava i dalsi kvetena vzdycky vyrostla.
Zvlastni je, ze nikomu treba nevadi, jak si lidi zkracujou cestu od lanovky pres travnik k rozhledne, je tady uz vyslapana ctyrprouda dalnice, vypada to priserne, ale nedeje se nic.
Karja praskla mi váza na tulipány. Byla boží a tahle velikost se tak blbě shání

andulka01 jakou budeš mít čepici?![]()
jsem úplně zničená :(
máme před barákem starou lípu. dlouho kolem ní byla kůlna. teď jsme ji konečně zbořili, s tím, že lípě se konečně uleví, nebude se přehřívat, víc vláhy a tak. po odstranění kovové konstrukce kůlny....se lípa, která má asi tak 20m na výšku, naklonila. směrem na naši střechu. v zemi ji už asi drží jen železná mříž kolem.
dřevorubci budou mít čas až ve čtvrtek...takže mi je teď rovnomerně líto toho stromu, a současně mám strach, že do čtvrtka nevydrží a propadne nám střechou.
navíc na ní hnízdí už desítky let špačči a jiní ptáci :( je to už třetí velký strom, který se tu v okolí pokácel, jako ornitolog to asi nepřežiju. letos k nám v zimě nelétají ani strakapoudi, protože v sousedství museli pokácet shnilý obří javor.
andulka01 a ty mandle z Petřína, zkoušelas je? My je byli sbírat před 2 roky, ještě jsem psala na Magistrát na Odbor ochrany životního prostředí, jestli jsou to mandle sladké, jedlé a paní mi zjistila, že prý by měly být jedlé, ale nevědí odrůdu. Ale byly hrozně hořký, tak jsme je pak radši vyhodili.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my