Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29779 příspěvků moje polička 10. února 2021 08:44

Samara realita jistěže, u některých domů. Ale řeči o tom, že VŠECHNY nové a rekonstruované domy tak vypadají a NIKDO se nezajímá o ptáky a v tújích to ptáky píchá, jsou zobecňující blbosti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2021 08:52

Takovou holou zahradu mají bohužel tcháni, já tam dost trpím. V létě je tam větší vedro než tady na sídlišti, jak tam není žádný strom. Ale řekla bych, že v okolí jsou spíš výjimka.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. února 2021 08:54

Pinot Noir prijde mi, ze popsane plati u nekterych novych satelitu. Jinak uz to moc nevidam. Akorat u tchyne, ktera fanaticky kazdy snad druhy den seka travnik a chce mit plochy volne, a tam nezmuzeme nic, byt teda nejake stromy a kere maji taky. Problem bude u hodne malych pozemku, ono taky mit vzrostly strom vedle domu je hodne nerozum, bud koreny prorostou kam nemaji (nam kdysi temer nadzvedly garaz) nebo riziko padu vetvi atd. Ale dobrovolne snad nikdo nechce jen rozpaleny beton a tuje po obvodu 

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. února 2021 08:56

Bydlím ve starém domě a nikdo se o ptáky nezajímá. Oni se zajímají o nás, obsazují každý volný prostor, bojují s veverkami, zajici a kočkami. Zatím vítězí. Přírodu bych nepodcenovala, i ty tuje si obsadily gangy holubů a kosů.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:01

Další věc je, že než strom vyroste, tak to prostě trvá. A málokdo ma na to koupit si 10 metrů vysoký strom.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:04
Offline Pinot Noir
29779 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:09

MaeGandal to je pravda. Náš dům nejspíš z ulice taky vypadá, že tam žádné stromy a keře nejsou.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:09

Vstala jsem včas, dala si kafe, podrbala kočku a včas vyrazila do práce, s dobrým pocitem. Tak půl hodiny trcim u nás v kopci. V pondělí by mě to nepřekvapilo, ale dneska, když jsou silnice čistý...

Edit: zavřený okruh kvůli kamionu, půlka Prahy stojí

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:12

U nás to bohužiaľ v nových zastávbach realita je, ak nepočítam tie tuje, tak strom aby si pohľadal. Niektoré mi pripomínajú pustnu krajinu, mňa to úplne fyzicky boli, betón alebo kamene namiesto trávy. 

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:15

Pinot Noir to snad musel být vtip s těmi  vybetonovanými zahradami...

Jinak u nás na zahradě žily hrušně spokojeně 70 let vedle baráku a 30 let vedle plotu z tújí, a museli jsme je pokácet až loni pro sešlost věkem. Byly starší než ten dům a začaly z nich padat větve.

Offline Samara
příspěvků moje polička 10. února 2021 09:30

Mrakoplas Presne.

Offline barbucha blogger
35637 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:50
Reakce na Jos:

Ale dobrovolne snad nikdo nechce jen rozpaleny beton a tuje po obvodu 

​No, já takovejch vídám ještě dost a dost. Ale nakonec zlatý túje...  úplně nejpříšernější jsou ploty (samozřejmě drátěný) pobitý/polepený v lepším případě rákosovou rohoží, v horším umělohmotnou a  přírodně zelenou plachtou. To ty túje jsou proti tomu luxus!  

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:54

Catherinne Malá tlustá udejchaná, čepice tuším šedá
Akorát mi to vychází až celkem pozdě, za tmy určitě. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:00

Pinot Noir každý deň chodím okolo okna, kde svieti deň a noc fialové svetlo. Fakt nonstop. Často rozmýšľam nad tým, že čo tam asi tak je. Určite tam nič nepestujú, to by bolo moc okaté.

Offline Pinot Noir
29779 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:14

paktofonika mně to taky vrtá hlavou. Dům byl dostavěn tak před pěti lety, místní kolotočářskou komunitou. Občas na zahradě opravují atrakce, ale většinou tam jen parkují auta, ovšem vždycky lidi, kteří bydlí jinde. Prostě zaparkují a odejdou. Nikdo tam nebydlí, ale současně se tam ve dne, v noci svítí tím modrým světlem. A jednou za čas tam někdo naběhne a třeba zasadí 50 tújí. A pak půl roku nic. Pak zas někdo přijede, rozmístí po zahradě kamenné nádoby a osází je krásnými kytkami a pak se X měsíců nic neděje. Kytky samozřejmě umřou. Jako celé je to divné . Asi to budou ti mimozemšťani.

Offline Zuzuli
3739 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:19

Emerald pred temi cca deseti lety, kdy bylo v Praze hodne snehu, mel muj bratranec doma strasny prusvih, protoze nejen, ze jezdil na petrine na snowboardu, ale on se u toho nechal natocit a udelal rozhovor do zprav tv nova, jak se tam dobre jezdi, a celá rodina ho tam videla

Offline Aranel
6553 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:21

Pinot Noir paktofonika Ale tak pěstírna celkem ničemu nevadí, ne? Hluk to nedělá... Světlo je za žaluziemi...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:28

Mít u domu pár tůjí, různejch druhů a barev bych doporučovala. Každý rok si dělám před adventem na dveře a vydrží až do jara. Foto net.

Offline Pinot Noir
29779 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:29

Aranel nevadí, já jsem jenom zvědavá . Horší je, když celý léto brousí maringotky

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:29

Kan ten je krasnej!!!