Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline brrr
12306 příspěvků moje polička 06. března 2021 22:20

Setare Aha, vy už nejste v USA?  Neboj, to pomine a pak budes moct do ČR podle libosti.

Offline Pinot Noir
29792 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:10

Stěžuju si na to, že o tomto víkendu se tu nedá jít po chodníku, protože chodníky jsou plné cyklistů. Celé rodiny, čtyřčlenné a větší skupiny. Tady to není žádná magistrála, o víkendu je provoz mírný, myslím, že třeba desetileté děti by už mohly zvládat i jízdu po silnici.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:27

Pinot Noir cyklisti na chodniku jsou peklo

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:52

moora 

To teda jsou. U nás se velkým nákladem (a na úkor šíře silnice) zřídily cysklostezky... a hádej kudy ty hovada furt jezděj! A nejen s dětma.

Online andulka01
12787 příspěvků moje polička 07. března 2021 13:42

Pinot Noir Tak cyklisti na chodniku nemaj co dělat, o tom žádná. Dokonce ani s dětmi. Pokud tam teda není vedena cyklostezka (třeba úplně debilně okolo Mánesa, tam me panáček smetl), což asi není váš případ.

Offline Pinot Noir
29792 příspěvků moje polička 07. března 2021 14:09

andulka01 já pro ně mám v jistých místech a při jejich ohleduplnosti i pochopení. A třeba když jdu s mladším pěšky po chodníku, starší prostě musí být na kole na chodníku, to nemá řešení. A oko jsem přivřela nad cyklisty v Karlíně, většinou bylo patrné, že si uvědomují, že tam nepatří. Ale co se děje teď tady... . Partičky oháknuté jak na Tour valí po chodníku a volají, ať uhnem! Peklo. Kdo nezvládne místní provoz na silnici na kole, ten by snad neměl vycházet ani pěšky

Offline Gatita
8596 příspěvků moje polička 07. března 2021 14:21

Pinot Noir tak ted je to peklo vsude. Mrcasime se tu cely tyden kolem domu, ve vsedni den nikde nikdo, ale vikend poznam podle toho, ze v mistni zeleni neni kam slapnout. Je to fakt neprijemne. Cyklistu na chodniku jsem teda potkala jen jednoho, to si nemuzu stezovat, ale lidi mraky. A nalada dost blba, rousky x nerousky a tak, z dnesni vychazky jsem se vratila dost schlipla. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2021 14:21

Pinot Noir dítě do deseti let na kole na chodníku jezdit může, pokud s ním není na kole i dospělí. U nás vede celým sídlištěm takový páteřní chodník, který je zároveň cyklostezkou. Naštěstí je většina lidí maximálně ohleduplných, ale někdy to je taky o hubu, zejména v parku, kde je prostě vysoká koncetrace cyklistů, bruslařů, dětí na motorkách a babiček s pejsky na vodítku. Obzvlášť, když se udělá hezky.

Online Kokoska
34685 příspěvků moje polička 07. března 2021 14:37

Pinot Noir cyklista na chodniku rozkazuje chodcum, aby uhnuli? Tak to uz je na oznameni policii, ne?

Online continuity
42752 příspěvků moje polička 07. března 2021 14:43

vsichni ti, co by na víkend vypadli pryč, jedou na výlet po Praze. Je to peklo, ale celkem si neumím představit, co mají ti lidi dělat, pokud nechtějí tři neděle sedět doma.

U MacDonalda na Šárce byla včera hlava na hlavě. 

Offline Gatita
8596 příspěvků moje polička 07. března 2021 15:05

continuity je to pochopitelne. Taky taham deti ven, jinak to nejde. Vidim to na muzi, vcera s nami usel prochazkou asi tak 4 km a uplne ho to zmohlo, jak ted pres tyden udela asi tak 10 kroku denne. Jsme uz telesne v rozkladu (ja teda zas tak ne, diky detem), a to jsme jeste ani nemeli ten kovid. Nechci to videt za dalsi rok. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 07. března 2021 15:53

continuity tak jasny ze nemaj kam jinam, ale pokud uz jedu po chodniku(ja tak treba casto jezdim), tak rozhodne nechci po chodcich, aby mi uhejbali. Ba dokonce slejzam z kola a ohleduplne je obchazim nebo objizdim, protoze si uvedomuju, ze ja jsem ted kdo tam nema co delat.

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 07. března 2021 18:16

brrr Ne, ale za rok a pul se budeme vracet a trochu se bojim, ze si ani rodinu, ani Evropu moc neuziju, rozhodne ne tak moc, jak jsem mela v planu. Tak snad mate s @continuity pravdu a pomine to driv nez pozdeji. Minulej rok v prosinci jsem si optimisticky koupila ceskou rocni dalnicni znamku, to byl kauf roku

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. března 2021 18:18

Setare jestli to přes léto trochu povolí, tak neztrácej ani minutu. já jsem ochotna se vsadit, že od září jedeme další kolo.

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 07. března 2021 18:26

Jiná Realita No mam to v planu, ale priznam se, ze jsem jeste na podzim trochu doufala, ze treba uz v breznu bych mohla...uz tak v prosinci se teda rysovalo, ze to asi neklapne, ale realita predcila vsechna ma ocekavani

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2021 18:29

Gatita my sme dnes dali asi 10km po rovine, túto trasu chodíme za necovidu x krát do roka..a dnes sme so sambom tak zničení, že sme prišli s deťmi domov, dali im jesť, pustili rozprávky a my dvaja ležime a povzbudzujeme sa, aby sme nezaspali . Úpadok strašný, nohy mi idú odpadnúť.

Online continuity
42752 příspěvků moje polička 07. března 2021 18:35

711990 ale to já prece nikde nerozporuji, já se těchto diskuzi kolo vs. prší vůbec nechci zúčastňovat, protože to nemá kromě vzájemné ohleduplnosti zadne jine řešení.

Úplně na okraj: možná se vám s Pinot zdá desetileté dítě dost velké, aby jezdilo na kole po silnici, ale z pohledu matky dětí v tomto věku vám můžu říct, že samotné ani omylem. Ale je úplně jedno jaký je kde provoz, sousedku (dospělou a pěší) zrazilo v obytné zóně auto tak, že se léčila půl roku a málem skončila v invalidním důchodu. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 07. března 2021 18:53

continuity no prave proto jezdim po chodniku zejo. Ale nedovolila bych si komandovat pesi....

Online continuity
42752 příspěvků moje polička 07. března 2021 18:59

711990 no víš co, ti pěší jsou kolikrát taky na přesdržku, dnes jelo dítě po cyklostezce, která je zároveň i chodník a málem se tam prerazila o psa. Já sla pěšky a uhýbala jsem cyklistům a nacpala se tam místo toho tlupa s kočárkem roztažená přes celý chodnik, který ma šířku přes dva metry. 

Fakt to bez té ohleduplnosti na všech stranách nepůjde. 

Offline Pinot Noir
29792 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:03

continuity o samotných dětech ale nebyla řeč, mluvila jsem o rodinách. Pod dohledem by desetileté dítě mohlo po silnici jezdit, ne? A nemám vůbec nic proti tomu, že lidi vyrazili ven, ale cyklisti by mohli buď jezdit po silnici, anebo, pokud k tomu mají důvod, a já mám pro různé důvody pochopení, a po chodníku jedou, tak by mohli uznat, že přednost tam prostě mají pěší. A my jsme na úplném okraji Prahy, za námi už jsou jen pole a osamocené vesnice, tady o víkendu fakt není takový provoz, že by se nedalo jet po silnici. Ale tak na mě řval na chodníku už i chlap na elektrokole, který to valil třicítkou a musel kvůli mému batoleti zpomalit!