MPLee jo, právě, ty agresivní blby bych asi nevydýchala. přitom taková krásná práce![]()
Stěžovací vlákno
Myrtila z kotce se pejsánek vylámal, bylo to skvělé když mi začal vrčet do ucha u počítače někdy uprostřed noci. Nakonec jsme mu vyklidili jednu místnost a v té byl, trochu jsme ho měli zklidněeńho pomocí léků. Stejně sežral parapet a žaluzie, ale aspoň ne nás. Do útulku po operaci nemohl, přeci jen potřeboval dost péče. Majiel teda pak vysmátý zapltil i opravu, chtěl si užít dovolenou a tohle mu za to stálo. Nicméně se mohl zmínit předem.
viktorka_od splavu právě. I přes to všechno jsem chodila obvykle domů šťastná, že jsme nějaké zvíře zachránili a stojí to za to. Dobrým kamarádům ráda poradím i v noci, bohužel je stejně obvykle odkážu na nejbližší pracoviště kde zrovna slouží. A stejně nejhorší na celé veterině jsou lidi, co si zvíře pořídí, přijedou drahým autem, ve značkových hadrech, mezitím co venku kouří si hrají s drahým telefonem a pak odmítnou zvířeti platit léčbu, protože 2000 jsou moc, to ho radši chtějí nechat utratit. Dokonce jsou tací, co odmítnou zaplatit eutanazii, protože to jsou vyhozené peníze, když stejně umře ![]()
MPLee aspoň jsem teď teda pochopila, proč mě u nás na veterině uřvanou usoplenou hnali přes tři ulice k bankomatu že musím za operaci kocoura zaplatit dvacku předem (kartu nebrali). pak mi teda půlku vrátili![]()
MPLee ježiš![]()
MPLee Jasne ze te chapu. Tata doted funguje jako zdravotni poradce pulce ulice, znamych a v hospode mu nikdo nerekne jmenem, nybrz "doktore". Ja uz mam pozici mnohem lepsi. Vetsinou nekdo vola, ze clen rodiny skoncil u nas ve spitale a chce info, primluvu atd. Nebo lidi chteji vedet, kam se obratit s urcitym problemem. Spis mam strach, ze se v problematice neorientuju dostatecne a blbe poradim no. Jinak te obdivuju, veterina byl vzdycky muj sen.
viktorka_od splavu Bohužel, na chování takových volů doplácí zase jen slušní majitelé zvířat. Jenže on člověk jednou dvakrát zaplatí operaci ze svého a znlvu do toho nejde. Fakt bych neřekla, kolik lidí si myslí, že my máme přece léky a přístroje zadarmo. Bohužel. Taky mi kolikrát bylo hloupé chtít tu zálohu nebo pohotovostní poplatek, občas jsem někoho poslala domů a odpustila mu celý účet... Ale bohužel, pořád to dělat nejde a kdo si pořizuje zvíře, musí počítat i s nákladama na veterině ![]()
My chtěli dnes taky přívozem, ale ukázalo se, že syn má strach a nechce. Maminko protože kdyby tam byla velryba, mohla by se vynořit ![]()
MPLee Tak podobný příspěvek, jako píšeš tady ty, jsem četla snad před 14 dny na FB od nějakého veterináře z Jižních Čech. Přesně, noční telefonáty, průběh pohotovosti, nachlup stejne. A že prý kvůli tomuto chování spousta pohotovosti konci. Je to des.
continuity blaho ani vývar určitě ne, ale nabízet to jako službu, když je o to zájem, v tom nevidím problém. problém je, když si to ti zájemci mají regulovat sami.. viz výše
jo a třeba náš bývalý pediatr měl odpolední ordinaci jeden den v týdnu a to ve čtvrtek: od jedenácti do půl druhé. rozhodně jsem kvůli tomu nešla na pohotovost, ale fakt nechápu, proč ta možnost jít odpoledne je u nás tak málo dostupná (ne povinnost to sloužit!!)
Většina lékařů, ke kterým chodím, odpoledne normálně ordinuje. Jenže odpolední není noční. To fakt strasnej zahul a všichni, co znám to dělají, protože to k jejich práci prostě patří. Kdyby se stal zázrak a nebylo by to potřeba, všichni by si vybrali radsi denní, klidně za min penez. A ještě je teda obrovskej rozdíl pracovat do cca půlnoci, maximálně do druhé a do rána.
Me přijde scestné i nepřetržitě otevřené Tesco a myslím, že bychom zvládli i bezobslužné benzínky.
My chtěli dnes taky přívozem, ale ukázalo se, že syn má strach a nechce. Maminko protože kdyby tam byla velryba, mohla by se vynořit
No to dá rozum! ![]()
viktorka_od splavu K těm pohotovostem - tím se myslí LSPP a většinou je od 17.00 do 22.00 a bývá tam nejčastěji nějaký praktik, ale ten jen trochu specifickou věc odešle k tomu doktorovi, co má službu, v tom konkrétním oboru. Problém je, že tento doktor, co má službu, například nějaký chirurg, má kromě této ambulance ještě na starost hospitalizované pacienty a zároveň odchází operovat neodkladné veci. Takže nevím jak vysoká suma by mohla toto vykompenzovat....
MPLee to jsou zajímavý historky, ale vůůbec mě to nepřekvapuje. Po mně nejvíc a ještě neomaleně něco chtějí lidé, kteří se mnou jinak vůbec nejsou v kontaktu... Často po mně chtějí rady mimo můj obor a nechápou, že např. stran dětského neprospívání nejsem odborník a jsou naštvaní, že je odkazuji na jejich pediatra.
Jos Taky znám jednoho pražskýho veterináře, alkoholika. Ordinuje v baráku, kde bydlí a do hospod chodí v okolí. Tak ho místní znají, pejskaři obvzlášť. To pak třeba jdeš po docela frekventované ulici a tam, v pravé poledne, sedí na zemi, opřený o strom, unavený vet. A kolem chodí lidi a zdraví - dobrý den, pane doktore![]()
žluťásek Pinot Noir kdyby tam byla velryba, tak by prece couhala ven, protoze reka neni tak hluboka jako more!
Ty detske strachy jsou sice usmevne, ale vzdycky si rikam, ze ti mrnousove to taky nemaji jednoduchy. Dneska se nam ve vetru houpaly vrsky chvojek na zahrade a to ani ne trilete dite se me nekolikrat ptalo, jestli nemuzou spadnout. Nevim, jestli to nekde slysel, ze ve vetru padaji stromy, ale vypadal dost znepokojene.
Fiction ????. Presne. Uz vidim, jak si traumatologove na urazove ambulanci strihnou dalsi nocni navic, protoze je o to trzni zajem. Nic proti viktorcine logice, ale musela by najit dalsi pool pracovniku. Presne jak pises. Maji na starost oddeleni, operace a tu pohotovost a casto jdou rano znovu ke stolu. crazydaisy jejda! Tenhle to zatim jeste vybalancoval. Taky ho kazdych par let zachrani nejaka zenska a poskytne mu azyl
. Jinak obcas taky prespaval v ordinaci. Spolu s asi 20 toulavymi kockami ci kockami od bezdomovcu, ktere zadarmo kastruje a snazi se jim najit domovy.
Je to stížnost vlastně z minulého týdne, ale stěžuju si, že jsem zaváhala a nestihla si koupit lístky na Sluneční krále ![]()
A pak ještě jsem prošvihla Toyen, ale tu jen na zítra, tam jsou ještě nějaká volná místa aspoň na později.
MPLee jak tak ctu tvoje prihody, tak jsem docela rada, ze delam neuzitecne povolani.![]()
Pro některé lidi je pohotovost opravdu jen nonstop lékařská služba, kam si můžou skáknout jako do večerky.
Eeeee... ja jsem jednou nosila kameramanovi hodne tezkej stativ a hnula jsem si zadama, tak jsem vecer po praci jela na injekci na pohotovost k nam do spitalu. Vlezu do ordinace a tam znama tvar... a ja bezdeky vykrikla: jezis, vy jste nas obvodak! A on mi vynadal, ze proc s tim neprijdu za nim do ordinace a otravuju na pohotovosti. Jaksi nepochopil, ze jeho ordinacni hodiny se uplne neslucujou s moji pracovni dobou a ze do rana bych umrela![]()
MPLee To jsou fakt děsný příběhy.
V rodným městě se stanovuje diagnóza "syndrom Jiráskovy ulice" - to je ta první pod nemocnicí, odtamtud jdou lidi v sobotu na pohotovost i se zadřenou třískou. Z vesnice 20 kilometrů daleko si to rozmyslíš, dřevo se samo nenařeže, práce se sama neudělá, beztak už u toho člověk vypil jedno na žízeň, takže autem se neodveze a zabejvat se třískama není čas ![]()
Ještě jedna vtipná historka z neděle - byla jsem u rodičů, šli jsme s tatínkem vynést tříděný odpad (to je takovej vesnickej víkendovej program
), při cestě zpátky drbali naproti sousedovic psa a soused volá: "Pane A., počkejte, něco tady pro vás mám! Tohle vám posílá pan Ž., jak jste mu rovnal záda," a podává přes plot dvě igelitky s masem, "že porážel tele" ![]()
No, maminka trochu koukala na dárek ke Dni matek. ![]()
Timto dekuji Barbuse, ze me nevymetla hned pri prvnim dotazu![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my