Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 21:02

Díky, to máte úplnou pravdu. Budeme muset najet na nějaký jiný režim a musím si dát pozor, abych to nepřeháněla. Docela by se mi líbilo odjet na měsíc do lázní nebo tak něco, ale to asi neprojde ;) Už to nevidím tak černě, ale před tím to na mne tak padlo, bylo už toho na mne nějak moc.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 21:09
Reakce na quebrada:

To tak bývá, když se to na člověka sesype. Pak je potřeba to někde vyventilovat, a ono už když to člověk říká, nebo píše, tak se mu začnou rýsovat různé možnosti a postupy a východiska... udělej si něčím radost, aspoň malou, jak už bylo psáno, dobrým jídlem, nebo dobrou čokoládou či nějakou drobností. To potěší na duchu a povzbudí. To většinou zná každý, že když se to sype, tak všude.

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 21:11
Reakce na :

To je fajn nápad. To určitě taky pomůže. Já se hlavně těším, až nebudu muset být skoro pořád doma a dostanu se aspoň na krátkou procházku, abych si vyčistila hlavu. Při lítání po doktorech, obchodech a úřadech mi to tak úplně nejde.

Torrah Je to tak. Nakonec se zvládne všechno. I když s úsměvem na rtech to možná nebude ;)

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 21:20
Reakce na quebrada:

musím říct, že zrovna dneska když jsem si na chvíli zaběhla zachytat pokemony:-) mě zrovna napadlo, že vlastně skončila jedna etapa mého života, kdy děti (a bývalý muž nutno přiznat) potřebovaly neustálý dohled a vlastně jsem se nikdy nemohla jentak vzdálit... nemůžu teda uplně říct, že by mi to chybělo:P ale spíš jsem si na to asi zvykla až se mi to teď zdá trochu divný. jinými slovy - je to dočasné. ale po tu dobu hledejte úlevu kdykoliv a kdekoliv, není nezbytný si to protrpět uplně do dna

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 21:27
Reakce na :

jejda, tak to je taky pěkně dlouhá doba. U sebe mám pocit, že je to vážně stres, protože jsem nikde nevymrzla ani nebyla dlouho venku. Ale mám toho už dost. Ono se té rýmě každý vysmívá, ale to je snad to nehorší: člověk vypadá hrozně, mluví hrozně, nemůže dýchat, nos pálí... Už aby to bylo za mnou. Bohužel z mojí zkušenosti se mě to bude držet aspon další tři dny. Být nemocná už od 29, tak se zastřelím. Držím palce, at to už brzy zmizí.

Jinak jste tu někdo očkovaný na chřipku? Poslední dobou o tom uvažuji, ale váhám. Znala jsem pouze dva lidi, z nichž jedna tu chřipku dostávala pravidelně v takové formě, že byla pokaždé doma dva měsíce, a druhý si to nejdřív hrozně chválil, a ted s tou chřipkou leží taky :D

Amun moji prarodiče i táta se nechávají očkovat pravidelně a od té doby ani jeden chřipku neměli. Na tátu teď o víkendu něco jako začínající chřipka lezlo, ale mělo to velmi jemný průběh, bez horeček. On je diabetik a dokonce má očkování zdarma.....

jako jasně, nikdo Vám účinnost 100% nezaručí, ale v mé rodině jsou zkušenosti jen kladné

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 21:28
Reakce na :

Pro mne je rýma taky to nejhorší. Je m hrozně, vypadám přesně tak příšerně, jak se cítím, štítím se sama sebe, v noci nemůžu spát, prostě bleee. Já mám navíc nějakou křivou nosní přepážku, takže každá rýma se mne drží jak židovská víra, ostatní už jsou dávno fit a já se ještě týden dusím.

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 21:58
Reakce na :

Náš imunolog, poměrně kapacita, je striktně proti očkování. Ty chřipkový kmeny se neustále měněj, a očkovací látka je sázka do loterie (jestli se ten který rok trefí do správnýho složení).

Doporučujou Luivac, na podporu imunity.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 22:03
Reakce na :

Já se očkují každý rok, k tomu i manžela , obě děti, moje rodiče a sestřičku v práci. Reakce po očkování nemáme nikdo téměř žádné, vždy se nám to vyplatilo. Buď jsme neonemocněli vůbec nebo jen lehčí formou. Jasně, ten typ viru, proti kterému to je, se nějak odhaduje předem, tak to někdy nemusí vyjít, ale v posledních letech se myslím trefovali dobře. Ale já jsem velký zastánce očkování, takže tak.

Offline pecka
6195 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 22:13
Reakce na :

Raz som sa dala nahovorit na ockovanie.Potom som bola taka chora a tak dlho ako nikdy predtym.Takze to u mna bolo prvy- a poslednykrat.

Inak-kym som zila v Londyne,bola som chora kazdu chvilu.Imuta akoby sa vyparila.Castokrat som bola taka chora,ze som stratila uplne hlas,nos bol ako vodovodny kohutik a kaslala som este 2 mesiace (a potom to zacalo odznovu).U lekara (ak som sa tam nahodou vybrala) to zvycajne koncilo kombinaciou paracetamol+nurofen.Asi len raz mi dali na pohotovosti penicilin napriek mojim protestom,ze mi nezabera.Lekar je predsa odbornik a vie,co robit.Tak som ho uzivala,aby som sa tam po tyzdni s vypatim sil este v horsom stave doslova doplazila a dostala ine ATB,ktore ma nastastie zachranili.

Kazdopadne vsetkym chorym prajem skore uzdravenie :)

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 23:21
Reakce na :

To vám moc přeju a doufám, že vám to vyjde.

Masáž bych možná mohla zvládnout a určitě by mi prospěla. Ale když jsem to teď začala promýšlet, došlo mi, že mám na dost dlouho utrum se všemi večerními akcemi. Na občasnou skleničku s kamarádkou můžu do června zapomenout :( Vykoupat a zahnat ty naše příšerky do postelí je celkem dřina, manžel teď taky potřebuje drobnou asistenci, a aby mu v koupelně pomáhala nějaká hlídací slečna, to bych tedy nerada ;) Tak asi budu muset objednat dost alkoholu na doma a bojovat proti ponorkové nemoci společným popíjením. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 09:55
Reakce na :

Já bych si chtěla postěžovat, že toho je na mě poslední dobou nějak dost. Poslední dva roky celkově byly poznamenaný ztrátami a předčasnými odchody nejbližších, a teď před Vánocemi se to zase začlo nějak hromadit, výsledky od doktora, kam jsem si šla s veselou myslí a lehkou hlavou, protože předchozí dopadly dobře, mi daly trochu ránu a budeme muset některé věci přehodnotit, respektive k nim přistoupit jinak, zkomplikovala se i situace s náhradním bydlením počas rekonstrukce, kterou pořád nemáme uspokojivě vyřešenou, i když už to máme za pár, a včera se zjistily další zdravotní problém v rodině ... jako je mi jasný, že všude je něco, a jsme si vědoma toho, co je naopak skvělý a jsem za to vděčná, ale momentálně jsem z toho trochu umořená, hlavně z těch zdravotních zpráv teda.

Edit: kerrankin  - promiňte, to nemělo být cílené na vás, ale tak nějak do prostoru

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:09
Reakce na :

musim doporucit svuj nejnovejsi objev: vyplachovani nosnich dutin slanou vodou. zacla jsem s tim ted pri poslednim nachlazeni a uzdravila jsem se citelne rychleji nez kdy predtim. vyplach se doporucuje provadet i preventivne, tak ted kazde rano leju :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:13
Reakce na Lilly_Ku:

A robíš preplach s tou konvičkou? Ja si slanú vodu striekam do nosa, na preplach s konvičkou som sa ešte neodhodlala. Bojím sa že sa utopím ako sa poznám(som nešikovná). Priateľovi to preplachovanie pomáha, uľavuje mu to aj pri alergii. 

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:43
Reakce na paktofonika:

no, mam na to konvicku. koupila jsem si ju uz pred rokem, ale vybrala jsem si nejakej designove pochybnej model a ta trubicka mela strasne falickej tvar :D Takze jsem se vubec neodhodlala ji pouzivat a rok se na ni doma prasilo.

Ted na podzim jsem byla fakt asi dva mesice v kuse zdravotne nalomena a uz jsem nevedela, co delat. nakonec jsem se odhodlala k te konvicce, pri nachlazeni jsem vyplachovala trikrat denne, ted tak jednou dvakrat a mam pocit, ze to zatim fakt pomaha. jsem tak zdrava, ze jsem dokonce po dvou tydnech zas mohla do fitka, aniz by me to uplne polozilo. takze za me fakt palec nahoru!

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:52
Reakce na paktofonika:

Už jsem to tu psala, u nás si celá rodina konvičku strašně užívá, jen já při prvním a posledním pokusu málem umřela bolestí. Mám ty dutiny asi nějak špatně nasměrované, měla jsem pocit, že mi to teče přímo kolem oka, nikdy více!

Podobnou zkušenost popisovala tuším viktorka_od splavu . Takže konvička je určitě super, ale poprvé zkoušet opatrně.

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 11:44
Reakce na :

Očkovaná jsem byla si po dva roky, protože jsem dřív bývala hodněkrát nemocná. Po očkování to bylo v pohodě, teď už čtyři roky neočkuji a jsem taky v pohodě. Mému tátovi proplácí očkování zaměstnavatel a nemocný je každý rok, někdy i víckrát (ale má fyzicky náročnou práci i často v nepřízni počasí). To si nevyberete.

Lepší je pořádně dbát na prevenci . Ale jestli jste ve stresu a často přetažená, či máte zaměstnání, že poletujete celej den někdě po venku z tepla do zimy, tak to je fakt blbý.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 11:49
Reakce na Zina:

tak to vás lituju, třeba se s příchodem jara spousta věcí zase vylepší, někdy z tý smůly člověk už musí konečně vylézt ven! Tak ať je zase líp!!!