a Sweet Potato lol som si našla na youtube videá ako správne na to, ani som nedopozerala. Ja sa topím aj v sprche keď mi tečie na tvár a toto si fakt neviem predstaviť. Možno to skúsim v sprche, lebo čosi mám pocit že opŕskam celú kúpeľnu.
Stěžovací vlákno
na dutiny zkuste Sinupret, je i akut, kdyz se zanet uz rozjel.
konvicku pouzivam, kamaradky kluk mel porad problemy s pruduskami, az ho to v laznich naucili a od te doby je ryma rymou a ne zanetem prudusek. taky mi jednou nesedla, ale to jsem mela totalne ucpany nos - nateklo mi to nekam do ucha. malemu diteti to netece samo ven, ale kdyz se smeje, tak uz jo. takze ji muz u toho lechta (nastesti se ona necha lechtat rada).
takze doporucuji zkusit jeste jednou, kdyz je nos pruchodny. s ucpanym je potreba ho nejdriv nejak zpruchodnit (ja pouzivam treba kapky do nosu).
jojo, presne. ono to je totiz tak (utlocitne povahy at nectou dal :), ze ty hleny a s nima bacily se casto z nosu a dutin dostavaji dal dozadu a dolu na mandle a prave zpusobuji ruzne ty zanety. takhle mi to aspon vysvetloval doktor. takze je dobre zakrocit uz v prvni stanici :D
pred ockovanim v tomhle stavu "v jedom kuse na hromade" bych durazne varovala. ockovat v plnym zdravi budiz
Taky používám konvičku a myslím, že mě to naposledy zachránilo před zánětem dutin. Poprvé jsem si teda myslela, že při aplikaci mi pukne hlava, ale pak jsem se dočetla, že je třeba mít přitom otevřenou pusu a dýchat...dýchat...
no to asi jak kde...
Já mám pocit, že by mě teď ani nenaočkovali, že plné zdraví je naprostá podmínka.
To určitě a hlavně už bych to teď nechala na další rok.
no to asi jak kde...
Tak budu dělat, že to jsem nečetla. Nemocného člověka snad nenaočkují nikde,ne?
tak dospělého nevím, to bych asi kecala, ale když už tam ten člověk přijde? aspoň mě by teda nenapadlo jít jen tak k lékaři mu oznámit, že chci očkovat ale že jsem nemocná, takže vlastně očkovat nechci:-)) tudíž když už někdo přijde se zájmem o očkování... no ale zkušenost osobní plus nějaké od kamarádek mám jen s dětmi, tam se jede podle očkovacího kalendáře a pokud je dítko furt marodný, tak někteří pediatři jsou z toho maličko nesví a tak trochu do toho tlačí... že jako už dobrý a už dost dlouho po nemoci... (předevčírem měl ještě teplotu... atp). no ale stěžovat si nikterak nechci, já se nikam dotlačit nenechám, někdo by třeba mohl.
Tak to pak není divu, že některý děti poočkování mají komplikace s doživotníma následkama a někdy ještě hůř. Myslela jsem, že to by si žádnej pediatr nelajsnul todleto.
Kamarádce hrozila pediatra sociálku, pokud nenechá ihned naočkovat mladší dceru, která v ten den měla teplotu 37,9. Přičemž té starší se po očkování rozjel zánět mozkových blan a další pěkné věci (je teď o cca rok až dva pozadu, jak v čem. Do onemocnění bez problémů)
Hm, tak to musím pochváliť našu pediatričku, ktorá si dieťa dôkladne vyšetrí pred každým očkovaním, a keby vysvitlo, že v posledných dňoch čo len kýchlo, tak nás ženie svinským krokom miesto očkovania.
No to je hrozný, vždyť i tu kočku mi před očkováním veterina vyšetří / případně nejdřív vyléčí...
považovala bych to za UL, kdyby se to kamarádce někdy loni nestalo taky.
To je hrozný!
To si pište. Asi to bylo způsobené tím, že byly láhve po termínu, ale to bylo proto, že byla malá nemocná. Každopádně k té pediatrem už bychnepachla (a ona myslím taky ne). Zvlášť, když sourozenec měl reakci jakou měl... Řádila jsem ji tehdy USOL, ale myslím, že mladší nakonec není doockovana doteď, protože se příliš boji.... :( Každopádně v USOLu budem jednou očkovat my, protože muž i švagrová mají indikaci a já si to nelajsnu, i když sama jsem byla očkovaná klasický.
Zažila jsem neurologické komplikace po očkování u obou dětí, vlastních. Starší se z toho dostávala cca 2 roky, možná dýl, nakonec jsou naštěstí v pořádku, ale nikdy bych nedoporučila nic nad rámec povinného očkování a i s tím mám problém. Třeba proč tak brzy, proč tolik nemocí najednou, proč hepatitidu B kojencům, když je přenosná krví a pohlavním stykem? A když dospějou a případně by tohle očkování mohli potřebovat, tak už části z nich ta imunita dávno vyprchá. Přeháníme to a nebude to zadarmo. O bagatelizaci případných reakcí, které nejdou změřit teploměrem ani nemluvě, s tím mám zkušeností až běda ![]()
Tak nad tou hepatitidou B jsem se taky pozastavila - tady davaji prvni davku hned po narozeni a to jsem tedy odmitla. No, sice se mi dostalo prednasky na tema ohrozovani nevinneho ditete, ale nejak jsem to ustala
Vysvetlili mi, ze to davaji uz v porodnici ze dvou duvodu - jeden je, ze deti tady casto sveruji do pece nekoho jineho velmi brzy, vetsinou kolem sesteho tydne zivota a mohlo by tomu tedy byt vystaveno, i kdyz nikdo v rodine neni rizikovy. A druhy, ze spousta matek, vetsinou prave deti, ktere jsou z rodin, kde by se hepatitida B mohla vyskytovat (drogove zavisli, matky prostitutky) po porodu nechodi k pediatrovi a deti nenechavaji ockovat, takze se doslo k presvedceni, ze nejaka imunita je lepsi nez zadna imunita. To ale v Cechach asi nebude takovy problem.
Ovsem to, ze chce detska lekarka naockovat nemocne dite, to mi hlava nebere.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.