Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 19:05

Bych si ráda postěžovala. Jsem velmi trudnomyslná. Půlku zimního oblečení máme v mrazáku, zbytek čeká s dalším lyžařským vybavením na zahradě v pytlích spolu s deskovými hrami - protištěnicová preventivní opatření. Manžel si na lyžích zranil koleno, dnes byl na operaci a zhruba po měsíci ho čeká ještě jedna a pak asi další 3 měsíce doma převážně vleže. K tomu 3 celkem malé děti na střídačku nemocné a ta myčka, co už nefunguje od prosince - teď na to nějak nebyl čas ani myšlenky. K vlastní práci se dostanu až pozdě v noci, kdy mi to moc nemyslí, a samozřejmě brzy vstávám. Do toho se začaly ozývat drobné zdravotní problémy, které zatím nejsou akutní, ale zasloužily by si začít nějak řešit. To se ovšem odkládá na neurčito. Paráda. A zrušený pobyt na horách o jarních prázdninách, žádné výlety a tak vůbec až do asi června. Už by se to pomalu mohlo začít zlepšovat, ne?

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 19:14
Reakce na quebrada:

to zní jako pořádný peklo:-( 

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 19:20
Reakce na quebrada:

No, jsi chodícím potvrzením pořekadla "na pos..nýho i hajzl spadne." Snad už máš vybráno, je toho tedy dost.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 19:40
Reakce na quebrada:

šmarjá, to se teda na vás sesypalo problémů... ono to tak bývá, když se něco po.. tak jede jedno za druhým. Držím palce, ať je líp. Už přece sakra musí, ne? Už jste si vybrali na dlouho dopředu, myslím.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 19:47
Reakce na :

doktor vám ale pravděpodobně nepomůže.

tento typ nemoci má v okolí poslední dobou každý, já taky, když jsem nemocná, tak jedině toto, a antibiotika je zbytečné brát.

pokud to není angína, platí jediné - týden ležet nepřetržitě, byliny, čaje, lichořeřišnice, citrovital, echinacea, první tři dny spát, já mám vždycky chycené průdušky, takže obklady na prsa...a stejně mi je ještě pak aspoň další týden hrozně.

k doktorovi už nechodím, zpočátku jsem dvoje atb zcela bez účinku využívala zbytečně. a pak jsem stejně další týden ležela bez nich.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 19:50

vlastně marně přemýšlím, kdy naposled mi ATB pomohla nebo přinesla úlevu?  před deseti lety? obávám se, že útok rezistentních mrch už začal.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 19:51
Reakce na :

to bych si nekam dosla, pokud je to takto. muze to byt i neco jineho, nakonec i oslabeny imunitny system se da dobre lecit. 

za tri dny uplne dobre ne, ale rozhodne lepe - nebo jinak, po trech dnech by mel u bezne virozy kazdopadne prijit obrat. druhy a treti den se to jeste muze zhorsovat.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:13
Reakce na quebrada:

Moc vám přeju, ať se něco příjemnýho objeví, co tu mizérii zvrátí! Nějaká nečekaná pomoc třeba.

49356 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:17
Reakce na Jiná Realita:

tak to jsou dvě možnosti - buď ta vaše nemoc není/nebyla bakteriálního původu, nebo ta antibiotika nebyla vhodná. tohle zevšeobecňování stylem "snědla jsem atb a nepomohla, tak jsou k ničemu a nikdo je neberte" mě fakt štve

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:32
Reakce na quebrada:

To je tedy smrst! Drzim palce, at se to rychle zacne obracet k dobremu. Alespon tu mycku si nechte spravit, to je jedna vec, kterou muzete zcela ovlivnit a to temer okamzite. 

Jiná Realita No a nebo je to neco, s cim  doktor pomuze. To bez navstevy asi nezjisti. Nemusi to nutne skoncit ATB.

Amun Nejste v UK? Tam prodavaji mast, jmenuje se to Happi Nose, mne to na rymu hrozne pomaha. Pritom  je to prevazne mentol, sama tomu nerozumim, proc je to tak ucinny  stoji par supu, ja si to jednou poridila, kdyz jsem tam kdysi byla jako aupair a byla jsem z toho tak unesena, ze jsem si ji od ty doby nekolikrat nechala dovezt nebo poslat. Tak kdyztak zkuste, od ty doby, co to pri ryme pouzivam, uz nemivam sedrenou kuzi pod nosem a tak silene ucpanej nos. 

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:34

No, teď zrovna vážně nic moc.

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:35
Reakce na Sweet Potato:

Tak tohle rčení jsem neznala, ale celkem sedí ;) To doufám, že aspoň na nějaký čas by to mohlo stačit.

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:38
Reakce na Torrah:

Jehelníček 

Díky za účast a podporu :)

49356 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:38
Reakce na quebrada:

možná čas poohlídnout se po nějaké výpomoci? nebo trochu povolit v práci? třeba si vzít dovolenou namísto těch plánovaných výletů pokud to jde? ono když vás to sejme třeba zdravotně tak už nebude doma nikdo kdo se o všechny postará... držte se

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:41
Reakce na :

Nevím, co vám bují v Anglii, ale ty virózy, co teď řádí v Česku, jsou mrchy urputné. Napřed to vypadá celkem nevinně, obyč rýma, pak po pár dnech zhoršení, horečka. Když to nejhorší přejde, tak se kašel, rýma táhne do nekonečna. Mně to začalo 29.12. a pořád to není dobré. Nos už mám úplně ohoblovaný.

49356 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:46
Reakce na Sweet Potato:

ono to právě takhle může vypadat, když na virozu nasedne bakteriální infekce, čímž nechci suplovat lékaře ani tvrdit že pokaždé jsou potřeba antibiotika, ale když jsou horečky, velká únava, dlouhotrvající kašel atp, tak by to doktor vidět měl. jasný že ze zkušenosti už každý asi ví, jak si s tím ne/poradí konkrétně jeho obvoďák...

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 20:48
Reakce na Setare:

Jo, rozhodně se nenudím ;) A to to chvíli vypadalo, že odešel i kotel a pračka, ale obojí se naštěstí podařilo nahodit/přesvědčit. S myčkou je ta potíž, že oprava se nevyplatí a do nové kuchyně bychom rádi větší. Jenže na rekonstrukci to teď nevypadá, když nejsou lidi, tak k tomu nejdřív musíme zaujmout nějaké stanovisko.