Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Garfie
28463 příspěvků moje polička 10. května 2021 10:44

razorblade Ty hele, ale to není o tobě, to je spíš o lidech, co si to přihasí s něčím banálním a se slovy "už mě to tejden pobolívá, tak jsem si řek, že zaskočím, pro jistotu (v neděli v noci).

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 10. května 2021 10:46

Garfie ja to sem hodila jen jako humornej pribeh

Online Garfie
28463 příspěvků moje polička 10. května 2021 10:57

razorblade  Když jsme u humorných příhod, jedna ta moje kamarádka těmhle týpkům (prý v drtivé většině chlapi) dá nějaké léky se slovy-a hlavně nepít alkohol!!! a zničí jim tak víkend! 

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 10. května 2021 10:58

rasaNori 

To je něco jinýho, každej ví že tady se zařídí/sežene úplně všecko (eště žes mi připomněla...)

Ale mam známou co už mi několik let volá jedině když něco potřebuje, nejlépe někde předběhnout apod., a to mi teda pije krev strašně. Typicky: jak se máš? a ani nepočká na odpoveď, hned pokračuje:  my jsme zrovna tady s tátou na vyšetření, a tak jsem si říkala jestli by nešlo zajít ještě k XY když už jsem tady... (čti: zajdi to tam vyřídit ať mě hned vemou). Tak naposled už jsem jí jen řekla patro a popřála mnoho štěstí. Snad už dá pokoj.

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 11. května 2021 07:14

Jsou to dva roky, co jsem si pořídila první iphone. Po 10 měsících chcípl. Při reklamaci jsem si vyslechla rady tipu a zkoušela jste ho dát do nabíječky  ? Ne asi, co to je ta nabíječka? chcípl definitivně, dostala jsem proto nový. A ten udělal co? Chcípl taky. Chytře až po 15 měsících. Záruka tudíž v háji. Jsem neuvěřitelně nas.aná. Na blbé  jablko, nemám ani trošku chuť za něj znova dávat ty prachy, na blbý nový občanský zákoník a na celý tenhle blbý  systém drancování a zasírání planety. Zaplatila jsem totiž diagnostiku a výsledek je: vada dle popisu zákazníka se projevila. Návrh opravy: kupte si u nás nový mobil

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 11. května 2021 07:17

Malenge furt máme zákonnou záruku 24 měsíců bez ohledu na to, co si říká Apple, že je důkazem břemeno na tvý straně na věci nic nemeni. Pokud ti to nechtějí vzít zpět, obeslala bych ČOI a poslala tam doporučeně dopis, že to posles znalci a pak budes vymáhat svoja práva soudní cestou 

Já jsem to kdysi napsala jenom na ten papír, jak se vyřizují reklamace a bylo to hned. 

Offline viktorka_od splavu
49216 příspěvků moje polička 11. května 2021 07:36

Malenge tos kupovala na firmu? a kde? (at vim kteremu prodejci se vyhnout, to je hnus jinak teda mas asi neuveritelnou smulu, nam porad jede i ctyrka, nechcipnul nikdy zadny, ten nejstarsi se proste mechanicky rozpadl v nejvic namahanych mistech ale bylo mu snad 15

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 11. května 2021 07:49

continuity no mám to ted 26 měsíců od koupě a hledám nějakou judikaturu k 2165 občana, zda běží záruka nových 24 měsíců na výměněné zboží nebo ne. Starý občan to měl  vyslovne, že běží. V novém to nikde není. Aspoň jsem to Teda nenašla a obchodníci se tim  samozřejmě  ohání.

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 11. května 2021 07:53

viktorka_od splavu koupeno jako spotřebite u  iStyle CZ. Já právě doufala, že pořídím  něco spolehlivého. Tak ne no

Offline viktorka_od splavu
49216 příspěvků moje polička 11. května 2021 09:15

Malenge no teda

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 11. května 2021 09:37

Malenge tak bohuzel, ze stranek coi - to je takovy nejlepsi zdroj pro tyto veci, sice to za tebe nevyresi, ale vedi presne jak to ma byt. 

6. Odpovídá prodávající za vyměněné zboží opět dalších 24 měsíců?

Neodpovídá. Pokud zboží nakoupíte a od prodávajícího převezmete, začíná běžet doba 24 měsíců pro výskyt vad a jejich reklamování.

Vyřídí-li prodávající vaši reklamaci dodáním nového bezvadného zboží, neběží od tohoto okamžiku znovu 24 měsíců. Dřívější občanský zákoník takové pravidlo sice obsahoval, do nového zákona však převzato nebylo.

Prodávající vás o této skutečnosti musí informovat.

Kde je to upraveno: § 2161 a § 2165 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník; § 13 a § 24 odst. 7 písm. l) zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. května 2021 11:50

Dneska mě tak hnul žlučí majitel štěněte, ale velkého, že už se mi to dlouho nestalo. Běželo k synovi na kole, začal na něj dorážet, ten se leknul a začal brečet. Místo toho, aby ho odvedl a omluvil se, dostala jsem přednášku, že je to moje vinna, že se bojí a že mám mít na vodítku dítěIdiot!

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 11. května 2021 11:57

continuity jo. Děkuji. Já jen že ještě celkem nedávno se na tom ani právníci neshodli právě kvůli tomu ustanovení,že lhuta běží od převzetí zboží. jakého? Toho původního nebo vyměněného? A kvuli puvodnimu obcanovi. Článků je k tomu hromada. Našla jsem rozhodnuti nejvyššího soudu z podzimu., kterým to definitivně rozsekli tak, jak píšeš. Mé nas.ání trvá v plném rozsahu

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 11. května 2021 12:13

Evaeva to byl hodně velký dement  hlavně že se malému nestalo nic vážného. Můj menší se psů taky trochu bojí. Takže rozumím.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. května 2021 12:31

Evaeva Hroznej kretén. Nám se zase stalo, že nám vběhl pes do bytu a skočil mi do koše s vypraným prádlem, protože ho majitelka neměla na vodítku a manžel šel zrovna domů, pes stihl proběhnout. Majitelka místo dobrý den a omlouvám se, naštvaně vyštěkla, že to je ještě štěně. Tak štěně asi může pobíhat se zablácenýma tlapkama po cizím bytě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. května 2021 13:14

Malenge přitom on se psů nebojí, ale když se k němu žene štěně, které měl až po hrudník, těžko zůstane v klidu. Nic se synovi nestalo, i chápu, že si to štěně chtělo hrát. Ale to neznamená, že se může majitel takhle chovat. A navíc ho má samozřejmě mít na vodítku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. května 2021 13:15

nonemy tak to je úplně jiný level, dost hrozné teda. Nechápu, proč si někteří lidi myslí, že můžou všechno.

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 11. května 2021 13:48

Evaeva no přesně. Ono se na psa člověk z pozice dospělého dívá jinak. Když vidím, jak se k malému s jeho sotva 90cm rozběhne pes, který je někdy i o dost větší, moc v klidu nejsem. A vůbec se.mu nedivím,  když se lekne a třeba i pláče. Jinak třeba pejsky z rodiny si pohladí. Ti cizí velcí mu ale vadí  a Já se mu vůbec nedivím. 

Offline Ounz
20507 příspěvků moje polička 11. května 2021 13:53

continuity blaho ani vývar určitě ne, ale nabízet to jako službu, když je o to zájem, v tom nevidím problém. problém je, když si to ti zájemci mají regulovat sami.. viz výše

jo a třeba náš bývalý pediatr měl odpolední ordinaci jeden den v týdnu a to ve čtvrtek: od jedenácti do půl druhé. rozhodně jsem kvůli tomu nešla na pohotovost, ale fakt nechápu, proč ta možnost jít odpoledne je u nás tak málo dostupná (ne povinnost to sloužit!!) 

​to není nabízení služby,  @continuity ti to vysvětlila, je to pro akutní případy. A tohle 'jdu zrovinka kolem' není vůbec rarita. Nemluvím o veterině, s tím nemám zkušenost, ale MPLee  to popsala myslím docela dobře, ale o lidský pohotovosti. 
Mezi 'nabízením služby' a  'pohotovostní službou' je zásadní rozdíl v tom, kolik lidí a za jakých podmínek to zajišťuje. Třeba 8 vs 150, jasný? Není v jejich možnostech si od 16 do 08 hodit prostě druhou směnu plnýho provozu. 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 11. května 2021 14:12

Jako...ze tady lidi otravujou lekare a veterinare ve dne v noci, se jeste da pochopit. Ale mne se uz nekolikrat stalo, ze mi napsali lidi, nebo poslali fotku s bulkou za uchem, jestli nahodou nemaji lymfom. Jako tvl!  Poslala jsem je do...nemocnice.