Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 12. května 2021 11:09

Kokoska Ha, to je jak u nás. Samý jedničky jsou samozřejmost (1- je naopak tragédie), dostat se na gympl - samozřejmost, dárek za maturitu? Cože, vždyť odmaturovat je samozřejmost...Pak jsem se nedostala na VŠ a vyslechla jsem si od táty, že jsem mu udělala ostudu, protože co on má teď v práci říct, když se ho všichni ptají, kam půjdu po maturitě.

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 12. května 2021 11:09

2x

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 12. května 2021 11:19

Mohučanka já jsem dárky za maturitu ani k promoci nečekala, ale naštvalo mě, když máma trvala později na tom, že na svatebním oznámení MUSÍME mít tituly. Strašně jsem to nechtěla, ale po několika scénách jsem nad tím mávla rukou. Ale ustoupila jsem ve víc věcech, mladá, vycepovaná, blbá. Dneska bych si to všechno udělala po svým. To k tomu "co na to lidi"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2021 11:24

marieu jestli už mají konstrukci pro podhledy, tak bych řekla, že to nejhorší máte za sebou, alespoň co se týče prachu. Musí to být děs, mít to tolik let. Když jsme my rekonstruovali, sousedi si stěžovali, že děláme měsíc hluk. Ale my měli najatou firmu, pracovali ve všední dny od 9 do 16, to mi přijde o dost lepší než dělat hluk po večer a o víkendech, když jsou všichni doma třeba půl roku.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. května 2021 11:30

Musim priznat, ze jsem rada, ze mame dum. Protoze vsechny rekonstrukce, ktere nedelaji remeslnici dela manzel po vecerech a o vikendu. Kdy taky jindy. Vcetne prace na zahrade jako je rezani drivi. Chapu totiz vsechny zucastnene. Ty, ktere to rusi i ty, co rekonstruuji. Evaeva To si opravdu stezovali na hluk v tehle naprosto normalni dobe? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2021 11:45

Jos stěžovali. Dokonce i ti, kteří nám podepsali souhlas s žádostí o stavební povolení, byli překvapení, co děláme a divili se, že bouráme. Přitom jsme bourali max. týden, pak už jen sem tam vrtání a pod. Tady je dost lidí, co tu bydlí těch 30 let a akorát vyzdili umakartové jádro a vyměnili okna. Takže vedli takové ty klasické řeči, že proč rekonstrukce, vždyť je to dobré.

Online continuity
42777 příspěvků moje polička 12. května 2021 11:58

Jos no hele, když v tom měsíc žiješ třeba s miminkem nebo někdo, kdo dělá ve směnném provozu. My si třeba neztěžovali, ale muz šel kolikrát spát ke tchýni.  

Já byla s dětma doma během toho období, když se zvedala DPH na rekonstrukce a to byl teda mazec. Nějaky byt se tady předělával prakticky nonstop od jara do prosince. 

Offline andulka01
12795 příspěvků moje polička 12. května 2021 12:00

marieu Jo, nepřijetí. Otec byl zklamán, že místo kluka má neduživou, dost možná fyzicky postiženou, ustrašenou holku. Podpora v jakémkoli mém snažení nula, srážení sebevědomí každou chvilku. Trochu to odnesly i ségry, prostě jsme pro něj byly jen "slépky". Sebevědomí mám jak na houpačce, dost negativně se podepsal i exmanžel.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 12. května 2021 12:02

continuity souhlas. V byte pod nama delali rekonstrukci 4 mesice a vrtali zasadne, kdyz Tonda spal. Pokouseli jsme se domluvit, jestli by nemohl aspon kolem 13h byt klid, ale dodrzeli to tak prvni tyden. Za tu dobu se z ditete, ktery miluje vrtaci zvuky, stal uzlicek nervu, co rve hruzou a utika se schovat pokazdy, kdyz zaslechne vrtacku. Strasny. Nestezovali jsme si, ale byla to hruza hruz. Nam obdobna rekonstrukce trvala 3 tydny, hlucny prace se vesly do 3 dnu. Presto ty 3 dny chodila stara sousedka odnaproti brecet remeslnikum, ze uz ten hluk nevydrzi a naprosto ji chapu.

Online continuity
42777 příspěvků moje polička 12. května 2021 12:08

711990 k nám během rekonstrukce obcas chodila sousedka poprosit, že je po noční, jestli by to nešlo posunout. Tak ji samozřejmě vyšli vstříc, trochu se to tím teda natáhlo, ale přijde mi to jako běžná slušnost. 

Taky jsme hodně slevily z požadavků na umístění elektrických zásuvek. By ta flexa jela o tyden déle. no tak nám všude prodluzky. Ale přijde mi to nějak lepší. 

Online continuity
42777 příspěvků moje polička 12. května 2021 12:16

Mohučanka to bylo u nás to samý, jedničky nase ani nezajímaly, dvojka katastrofa. Dost jsem se bala, že to budu přenášet na děti. Delam co můžu, ale velkou zásluhu maji učitele starší, kdy děti ve třetí třídě začly nosit 3, 4 a z matiky klidně i sedmičky. Presaltovala jsem teda na vědomosti. Tam na některých věcech trvam, ale na známky a nějaké školní úspěchy dost pecu. Dost lidí se divilo, že jsem nedala dceru na osmiletý gympl, když se tam přece prakticky dostala.

Teď jsem mluvila s jednou maminkou, která ve čtvrté třídě řeší ten gympl a hledá parťáka, který by s její dcerou tu drezuru podstoupil. Tak jsem ji ujistila, že my to urcite nebudeme.

No tak snad děti moji péči odnesou jenom málo ( že by byly v dospělosti se svojí vychovou spokojené, v to ani nedoufam, rodiče vždy něco zvrtaji, to je zákon života). 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. května 2021 12:19

continuity Ja to chapu, proste je to tezke. V bytech je slyset skoro vsechno. Ale proste to nema uplne reseni. Vzdycky to nekoho neprijemne omezi. nemluvim teda o pribijeni policek v deset vecer, to je neomalenost. 
Tchyne zasadne seka zahradu v 7 rano a tchan startuje traktor, uz to mi staci, abych nebyla nadsena. A to se kvuli nam na chate krotili aspon o hodinu! My delali na dome fasadu, strechu, terasu atd snad pul roku dohromady, krome nedel chodili delnici od 7. Pres obed pauza. Sousedka s detma taky nebyla uplne stastna, vztahy mame teda skvele, ale jinak to udelat moc neslo. 

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 12. května 2021 12:25

Ta rekonstrukce pod námi funguje opravdu prapodivně. Snad už se to ale opravdu blíží k závěru... 

Offline Karja
44523 příspěvků moje polička 12. května 2021 12:28

marieu Tak takhle rekonstruuje kamarád, už asi tři roky:-D. To je děsný. Klidně má půl roku pauzu a pak to zase rozjede...

Offline Potrefenáhusa
38716 příspěvků moje polička 12. května 2021 12:36

Jdete mi do noty, jsme v Praze, dite dneska usnulo až v půl 12 (vstavala pozde, jinak chodí v 10) a chvíli po 12 sbijecka

ovsem jen 10 minut, jen aby to vzbudilo dite, od ty doby klid 

(jsme v Praze, protože u nás teď taky jede sbijecka )

Offline Karja
44523 příspěvků moje polička 12. května 2021 12:44

Potrefenáhusa

:-Djeste budeš ráda za venkov:-D. Mne dítě spí v zahradní boudě:-D. Kam já bych ho v Praze dala:-D. 

Offline Potrefenáhusa
38716 příspěvků moje polička 12. května 2021 12:56

Karja no ale objíždět se spicim kočárkem všechny sekačky, cirkularky a štěkající čokly za každým plotem je taky narocny 

Offline clothilde
2046 příspěvků moje polička 12. května 2021 12:59
Reakce na Luna:

999 To je zbytečná práce, ona na lidi působí jako strašně milá a hřejivá osoba.Mně to nikdo nevěří, proto si to nechávám pro sebe, občas to řeknu tady, protože se se mnou nehádáte. A to stačí.

​Nemame nahodou stejnou matku?

Ta moje je, kdyz chce delat dojem, velmi mila, pozorna....

Dokud jsem "slapal a brazdu" vsechno bylo OK. Potom jsem byla sobec, ktery ji znicil zivot... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2021 13:24

711990 ne že bych chtěla snižovat míru utrpení soužití s rekonstrukcí, je to náročné a nepříjemné. Ale Tonda klidně může vrtačku nesnášet i bez toho. Moje děti vystřídaly všechno od klidně spím, když se vedle vrtá, po dostanu hysterák, když vrtají na druhém konci sídliště:) Neteř měla dokonce období, kdy nedokázala projít okolo zateplovaného domu.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 12. května 2021 13:53

Evaeva to nerozporuju, ale vrtani jinde mu nevadi, jen to do panelu doma. To fakt uplne krici a breci. Jinak by klidne stal.u cirkularky a mixer je jeho nejoblibenejsi hracka.