711990 do toho panelu je to takový specifický hluk mi přijde. Každopádně vás oba lituju, tyhle dlouhodobé rekonstrukce jsou hrozný.
Stěžovací vlákno
No tak snad děti moji péči odnesou jenom málo ( že by byly v dospělosti se svojí vychovou spokojené, v to ani nedoufam, rodiče vždy něco zvrtaji, to je zákon života).
taky doufám. Já tedy u známek trochu hudrovala, když byly menší, ale od gymplu a zejména od vyššího už neříkám vůbec nic.
Evaeva jj ten panel je fakt brutal. Uz snad skoncili:)
Na vsi to taky není vždycky výhra. Když mají sousedi dva uštěkané psy, soused nemluví, ale huláká, synek bez duc-duc hudby nedá ani ránu a pod okny je dětské hřiště ...
Jimik Za maturitu a promoci se davaji darky?![]()
Jimik Tak já třeba kytku a večeři považuju za dárek, takže teď nevím, jak se k tomu postavit.
Myslím, že za maturu jsem něco dostala, ale určitě nic hodnotného a za promoci nic.
Luna to asi záleží na rodinných zvyklostech. U nás se dárky dávají. Já jsem myslím chtěla příspěvěk na cestování, nevím jistě. Akorát si pamatuju, že za bakaláře jsem dostala nový monitor:)
Garfie Tak já vlastně taky, ale není to "hmotný" dar. Třeba jsem jenom špatně pochopila příspěvky na které jsem reagovala.
Jimik tak já nemyslela veledary (spolužačka například dostala auto...), ale dostala jsi kytku, večeři a uznání, zatímco já byla ráda, že se mě nezeptali, proč ta dvojka není jednička (a dostala jsem vynadáno, že jsem ti maturintí vysvědčení trochu zmuchlala) ![]()
Ale pravda je, že uznání od mámy se dostavilo po druhé promoci, ale možná, že to byla spíš úleva, že to přece jen se mnou nebude tak zlé, když se už několik let sama živím, poslední 3 roky v oboru, mám pevný vztah a k tomu jsem dokončila doktorát. Akorát ten táta už tam nebyl, no.
Jimik v me bubline takovy zvyk je, ale spis jen nejaka malickost na pripomenuti, zadne velke drahe dary. Na slavnostnim obede po promoci jsme byli, maturita se nejak presla stylem No dobry, a jdi se ucit, at udelas prijimacky na skolu. Ale jak jsem psala, ani jsem nic necekala.
Mohučanka
ach jo.
Za maturitu nevím, ale k promoci jsem dostala šaty na tu promoci, šité u krejčové
a od babičky hodinky.
Já dostala nějaký šperk, kytku, společnou večeři. Dcera dostala kytku, slavnostní oběd a peníze na účet, protože měla rozplánované celé prázdniny tak, že jí nevycházela žádná brigáda, tak aby si to užila
.
Luna Tak ono taky záleží...třeba jestli dáváš dětem něco za vysvědčení. :-) Pak tu maturitu (možná i promoci, tam už těžko říct) bereš prostě jako "lepší" vysvědčení. Já dětem za vysvědčení dávám knížky, je to ještě daleko, ale vlastně myslím, že i za maturu něco dostanou, bez ohledu, jestli jsem dostala já nebo ne.
U nás taky k těmto životním milnikum nějaké dárky dávaly. Nepřijde mi na tom nic špatného, o kulaté narozeniny se člověk zasloužil mnohem méně a taky něco obvykle dostane. Vlastně si spíš pamatuji ty dárky k promocim a ještě k dětem, než ty narozeninové.
Garfie je za tím hodně úsilí, obvykle. To stojí za odměnu, taky jsem to tak vždycky brala.
continuity No ty narozeniny! To je přesné...moje sestra hlásá teorii, že by k narozeninám měly dostávat dárky hlavně matky!!! ![]()
K tomu rodinnému vlivu a chválení a tak... Ty patologické vztahy, to je strašný, to všecky tlapkám..
Ale zároveň i v normální podporující rodině může vyrůst dítě s malým sebevědomím, vesměs to lze vystopovat do minulosti, prostě geny nevyčuráš...
Samozřejmě chválím, dárečkuju, oceňuju, ale to mi povězte: chválíte děcko za to, co mu "jde samo". Jako ocenit, podpořit určitě, ale přehnané oslavné tanečky a dary za něco, co má od pánaboha..?
Pavlena co myslíš tím, že mu to jde samo?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my