Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jitka77
1919 příspěvků moje polička 12. května 2021 18:29

Mně vedle chvály přijde hodně dobrý zájem, hlavně když jde o koníčky. Věnovat čas a pozornost. Z toho se dá vycítit, že to, co dělám, někoho zajímá, že jsem pro něj důležitá.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. května 2021 18:33
Offline Garfie
28467 příspěvků moje polička 12. května 2021 18:34

continuity  Tohle jsi vystihla úplně přesně! Je to problém hlavně u talentovaných dětí, které-místo aby vynikly ve "svém" oboru-nutíme být aspoň v (lepším) průměru v těch předmětech, teré jim nejdou. A jim už pak nezbývá energie na to, excelovat v tom svém a stávají se tak často průměrné celkově, naprosto souhlasím...Na tohle mě speciálně upozorňovala i dětská psycholožka, že mám syna chválit hlavně v tom, co mu jde. Ale dcera funguje jinak, ona je tak "všeobecně dobrá", v ničem extra nevyniká. 

A jinak teda, já bych se ráda zastala těch mladších sourozenců, co jsou vždycky ve stínu toho šikovnějšího a zodpovědnějšího staršího.  A zrovna dneska mi chválila sestřenice, jak se můj syn pořád zastává jejího dvouleťáka před jeho starším bratrem a (toho staršího) pořád sekýruje, aby se k "miminu" choval hezky...a já říkám, to víš, je taky mladší, ví zač je toho loket!!!

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 12. května 2021 18:58
Reakce na Mirka:

Na vsi to taky není vždycky výhra. Když mají sousedi dva uštěkané psy, soused nemluví, ale huláká, synek bez duc-duc hudby nedá ani ránu a pod okny je dětské hřiště ...

​Prosimtě. Mně pod balkónem štěkaj nějaký hyeny imrvére, duc-duc z čekajících (a čudících) aut se line vůkol, do toho ještě šamstr vod sousedky občas přijede motorkou a pořádně tůruje, aby ho nedejbože nikdo nepřehlídnul... školku s hřištěm mám přímo naproti a pilných (zejména nedělních) vrtáků, ehm sousedů, plnej barák!

Jsem světice!

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 12. května 2021 19:00
Reakce na Garfie:

continuity No ty narozeniny! To je přesné...moje sestra hlásá teorii, že by k narozeninám měly dostávat dárky hlavně matky!!!

​Měla jsem známýho, kterej o svých narozeninách každoročně kupoval matce bohaté dary, fakt!

Offline Garfie
28467 příspěvků moje polička 12. května 2021 19:08

barbucha Tomu říkám výchova!!

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 12. května 2021 19:24

Garfie 

No to víš, paní matinka byla nějaká ruská šlechtična

Jiný kraj, jiný mrav!

Online continuity
42779 příspěvků moje polička 12. května 2021 20:10

Garfie já to nám z první ruky, od sebe. Slovenský pravopis jsem jela sice bez problémů ( ono to asi na té češtině nejde poznat ), ale zoufale mě nebavily všechny předměty, kde se to muselo učit zpaměti. Dějepis, vybrané pasáže ze zeměpisu a moc mi nesly jazyky ( ale to bylo spíš motivaci, učit se dva, které člověk nepotřebuje, místo jednoho, který by využil hned). Známky jsem dobré měla, ale to usili, co jsem tomu musela věnovat! Jsem mohla být v tom, co mě bavilo mnohem dál. 

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 12. května 2021 20:30

barbucha Taky jsem znala jednu, která dostávala dárky k narozeninám jejích dětí, u nich v rodině to tak měli. A nebyla to teda ruská šlechtična, ale naše učitelka na biologii :)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. května 2021 20:35

Ale hobiti to dělají taky tak, kdo má narozeniny, dává dárky všem ostatním!

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 12. května 2021 21:47
Reakce na Zina:

Ale hobiti to dělají taky tak, kdo má narozeniny, dává dárky všem ostatním!

​To mi připomnělo zvyklost u nás v práci, kdy mě odjakživa trochu zlobilo, že místní tetiny nastolily zvyk, že oslavenec musí zajistit oslavu v hospodě (nebo adekvátní náhradu v podobě bohatého občerstvení dodaného na pracoviště), jinak nedostane ani kytku natož aby mu někdo blahopřál. A v den očekávané oslavy nejdou tetiny ani na oběd... anžto tím výrazně ušetří.

Mno, nejsem hobit  a nikdy nemám narozeniny

Offline Pavlena
6911 příspěvků moje polička 13. května 2021 06:32

barbucha tyjo, to bych se bez toho prani obesla...

Offline Garfie
28467 příspěvků moje polička 13. května 2021 07:06

barbucha Tohle je fakt peklo, já se s tím teda nesetkala, u nás se slavily jen fakt kulatiny a to ještě vlastně na uvážení každého (takže to pamatuju tak 2x). Ale vím, že třeba u ségry je to normální, ne oběd, ale nějaké ty chlebíčky a moučník, ke každým narozeninám. A kulatiny s obědem-a pěkně všechny, ne jen nějaký blízký okruh, nebo společnou kancelář, fakt mazec. Někdy si říkám, že ty moje nenáviděné narozeniny o Vánocích mají něco do sebe, tady by to byla výhoda!

Offline viktorka_od splavu
49217 příspěvků moje polička 13. května 2021 08:38

Garfie u nas si nekteri kolegove berou na narozky kazdy rok dovolenou, aby se tomu vyhnuli ja to mivala rada ale jak se z toho stane povinnost, je to blby

Offline Garfie
28467 příspěvků moje polička 13. května 2021 08:40

viktorka_od splavu Ono možná záleží, co máš za kolegy!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2021 09:02

Garfie u nás v práci bylo zvykem "chvíli posedět". Ale na chlebíčky a víno se složili ostatní, oslavence někdy třeba něco upekl, většinou ani to ne. Zvát celou kancelář by se asi moc nelíbilo.

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 13. května 2021 09:11

barbucha kdysi davno v prvni praci se taky slavilo, ale jen v ramci oddeleni, cca 10 - 12 lidi, a v rozumne mire. A docela jsme se vzdycky tesili, spis jsme pokecali nez se futrovali, byvalo to az ke konci pracovni doby, nejake chlebicky nebo sunka, lepsi salamy a chleba, pecivo, jak kdo mel moznosti a finance. U vas bych asi mela zrovna jako napotvoru dovolenou, tohle povinne slaveni nenavidim.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. května 2021 09:17
Reakce na Garfie:

continuity No ty narozeniny! To je přesné...moje sestra hlásá teorii, že by k narozeninám měly dostávat dárky hlavně matky!!!

​ja som tvoja sestra? :)) Túto teóriu mám aj ja. Keď mama zisťuje, čo chcem na narodeniny, tak jej vravím, že by som mala dať darček ja jej, ona sa o moju existenciu najviac zaslúžila :)

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 13. května 2021 09:34

Pavlena Garfie Kokoska viktorka_od splavu 

U nás je jen na oddělení 50 lidí A z nich bych ráda poseděla tak s pěti... zbytek slepičárny nemusim.

Taky děkuju svý šťastný hvězdě za narozeniny mezi vánocema a Silvestrem, to se celkem dá přejít, ne-li rovnou utajit Já bych i nějaký kulatiny byla zvládla, ale strašlivě mě vždycky popudí dotazy na jinýho potrefenýho, jestli teda bude slavit... že by jako v tom případě začali vybírat na dárek (čti: bez oslavy nedostane nic!). Jestli jim to neni trapný, tak mně - bez oslavy - taky ne.

Offline viktorka_od splavu
49217 příspěvků moje polička 13. května 2021 09:41