nonemy já jsem takovýhle migrény se zvracením začala mít s nástupem na gympl a po ukončení vejšky prakticky hned odezněly .... typicky jsem to mívala po náročnější zkoušce, dlouhých laborkách nebo když jsem hodně šidila pitný režim ... a jinak se mi pak vždycky ulevilo po vyzvracení, z analgetik mi nejlépe zabíral valetol (u migrény celkem ulevil a na klasickou bolest hlavy zabral už za 15 minut)
Stěžovací vlákno
tina ona se po vyzvracení vyspala, pred chvíli se vzbudila a je to lepší. Valetol si ukládám, děkuji, ten Paralen je na toto nic moc.
nonemy on ve valetolu je paracetamol taky, ale podpořenej kofeinem a ještě protizánětlivou složkou. Stačívalo mi půl tablety - on je jinak až od patnácti let, ale tu půlku jsem si brala už v mladším věku.
nonemy musis ten paralen v dostatecny davce, jinak nefunguje na bolest. Jinak nemusi to byt nutne stresem, ja mela jeden cas migrenu kazdy pondeli. Proste jen ta zmena vikend/prace to zpusobila.
tina ona ma 12. Budeme to muset vyzkoušet, co jí zabere. Dnes jsem nečekala, ze se to tak rozjede. Ji to začíná rozostrenym viděním, zahlasila, ze ji blika pred ocima a zacina citit hlavu, tak jsem na nic nečekala a hned ji ho lupla, a stejně se to rozjelo :( i když asi by to bylo ještě horší, u těch předchozích zachvátu ležela celý den. Ale zvracela u migrény poprvé :( ach jo, děti by vůbec neměly trpet.
711990 Dala jsem ji 500, to mi přijde dost. Já vím, spouštěcu může být spousta a většinou se to asi nezjisti. Ale přijde mi divné, ze měla první dva záchvaty na podzim ve škole, a dokud se teď nevrátila do školy, tak ani jeden.
nonemy vyzkoušejte, ono co funguje u jednoho fakt nemusí zabrat u druhého. Bohužel z praxe vím i o lidech, kteří ten svůj zázračný lék nenašli, ani na těch nejspecializovanějších vyšetřeních se příčina neodhalila. Pitný režim dodržuje? Mně se po vyzvracení u migrény vždycky poměrně rychle ulevilo, takže jsem tomu pak i třeba lehce pomohla, ale tohle teda není rada, jen má osobní zkušenost. Takhle mi bylo zle třeba "jen" dvě, tři hodiny, jinak to bývalo zpravidla od odpoledne až do rána. Moc přeju, ať najdete řešení.
tina S pitnym režimem problém miva, budu ji muset víc hlídat. Děkuji ![]()
nonemy chude maly.. ona te skola treba nemusi vyvolat stres, ale prave rozhodi ten pitny rezim apod. , jsou i deti ktere ve skole nepiji, aby nemusely na zachod.. ledacos proste
nonemy moji je taky 12..
A teda uz ji skolim v tom, ze migreny jsou blby, ale casto je to aspon trochu v nasich rukach, kolik jich budem mit. Hlidat piti, jidlo (muj spoustec byl hlad, rychle spaluju, takze rovnou hypoglykemie a migrena), i ten stres se da castecne vedome odbourat, aspon takovy ten narazovy (typicky pisemka).
Kdysi jsem cetla zajimavou vec, ze migrenici jsou osobnosti s trvalou tenzi, jakmile si trochu odfrknou, maj migrenu. Ta citlivost muze byt prave tohle, ani si sama neuvedomuje, ze ji neco stresuje. A taky pozor i na drobne zmeny rezimu, syn kamosky musi i o vikendu vstavat na budik, pul hodina spanku navic mu spusti migrenu..![]()
nonemymmoc a moc tlapkám. Tohle jsem před lety mívala se synem. Začalo mu to asi v 10 a trvalo cca 2 roky. Triptany nezabiraly. Každý měsíc se četnost zvyšovala. Vozila jsem ho na dětskou neurologii na kapačky. Vždycky si tam týden proležel a pak chvíli fungoval. Ale bylo hůř a hůř. Posledního čtvrt roku v podstatě nevstával z postele. Měl závratě a byl silné světloplachý. Vyzkoušeli na něm všechno. Antiepileptika a nevím, co ještě. Pak se stal zázrak.
Nikdo by tak neměl trpět a děti obzvlášť.
Po konzultaci s nějakou dětskou psychiatričkou dostal nějakou novinku mezi antibepresivy. A bylo to. Prostě to zmizelo že dne na den. Bral to rok a postupně jme vysadili.
Ještě další dva jsem každé ráno vstávala se strachem, že se to vrátí. Nevrátilo.
Fakirka no to je teda strasny...
A je moc dobre, ze se to vyresilo. ![]()
Pavlena jo, bylo to strašný... Preju všem, ať se to vyřeší.... Prý to někdy v pubertě přechází.
viktorka_od splavu děkuju
Pavlena já vím, ze jsou stejně staré, jsi jednou nabízela, ze je online spojíme kvůli radam ohledně boardu, moje se styděla :) Já právě osobní zkušenost nemám. Sice mě občas bolí hlava tak, ze to bez prášků nedám, ale nikdy jsem neměla auru, nebo zvracení. Já zase trpím na děsne mens. bolesti. Dřív jsem brala dva 400 ibalginy x krát denne, menší množství nezabíralo, tak jsem musela nasadit jiná analgetika, abych si nezhuntovala žaludek. I tak to zobu celkem ve velkém. Doktor mi nabízel hormon. telísko, ale do toho se mi nechce, tak třeba budu ráda za přechod :)
Já s ní na dětské neurologii na podzim byla, udělali ji vyšetření včetně CT. Kromě magnezka a cvičení doporučila i nějaká antihistaminika (název už nevím). Prý to dětem na migrény pomáhá. No uvidíte, co vám řeknou. Ono je těžké vysledovat, co to spousti. My jsme takto x let sledovali, co jí způsobuje bolesti břicha, několik let trvalo, než se došlo na laktózovou intoleranci. Jsme zapisovali do deníčku každé jídlo, každou potenciálně stresovou událost, dokonce nas MUDr. poslala na dětskou psychologii a nevysledovali jsme nic.
Fakirka pane boze, to je strasne, strasne, strasne, chudatko a ty taky, to jste si zazili trapeni :( ještě že to přešlo! ![]()
nonemy jee vidis, boardy, ja uz to zapomnela.. ![]()
![]()
Ja jsem migrenove zkusena, takze vim. Ale sama jsem se treba o aure docetla az x let pote, co mi zacaly. Aura je hnusny pocit, ale zas ti da jasne vedet: vem si prasek!
Dceru hlava boli se zvysujici intenzitou a nekdy staci prochazka na vzduchu a je po bolesti a nekdy nezabere ani prasek a jak to tentokrat bude, to zatim nerozlisi...
Pavlena lituji vás všechny, co na to trpíte a že vás tady je :( Ja ji dala prášky sebou do školy, aby to podchytila, ale zase jsem ani nevěděla, ze už si v týdnu prášek brala. Zase nechci, aby se ladovala praskama zbytečně. Fakt těžké, aby to tak malé cacorky sami poznaly.
Board stále nemá :) nejdřív jsem to chtěla vybrat bez ní jako překvapení, ale chtěla sama a pak všechno uzavřeli. Ale mluví o tom stále, budeme se muset někam vypravit.
nonemy tak k boardu mam taky jeste malou poznamku: jestli ho mini fakt pouzivat, tak bych se nerozpakovala za nej utratit.. Moje jezdi hodne a mam pocit, ze kolecka uz moc nekoleckuji, asi budou zraly na vymenu.. Byl to nejaky levny (byt hezky!) set, asi za 1300,-
Pavlena vidíš a já za cca tech 1300 predvybrala jako zlatý střed :) říkala jsem ji, ze ji lagricovy za petikilo kupovat nebudu, ale za 3 tacy taky ne, když nevím, jestli ji to bude bavit :) hlavně se o ni budu bát, u nás je to samý kopecek.
nonemy a hlavne nevis, jestli ji to fakt chyti... Ta moje chycena je, tak muze za vyzo dostat kolecka, no... ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my