Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. května 2021 10:15

Kan jo, tyhle telefonaty, to je zlo. Plus taky klasika, sestra hlavu ve dverich a na nekoho v cekarne haleka, co potrebuje. Blbe je, ze lidi na to pristupujou a zmena tim padem hned tak nebude. Ono vubec teda nekdy to chovani ve statnich spitalech stoji za to. Tezce to tam zamrzlo. Minuly rok jsem se o tom mohla presvedcit a pak uz ani nekdo mily a profesionalni ten spatny dojem nezvrati. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. května 2021 10:29

@continuity Tak akutně jsem vloni v březnu doktoru napsala s tím, že google říká toto a toto, odpověď byla, hlavně sem nejezdi, tu máš erecept, eneschopenku chceš taky? Když se to do tří dnů nezlepší běž do špitálu. A od té doby jsem tam nebyla.

jinx  Pravda. Na mamograf chodím do soukromé ordinace a tam je to všechno uplně jiná kapitola. 

Offline Magráta
8123 příspěvků moje polička 14. května 2021 11:16

jinx moje PL teď bere taky pouze na objednání a minulý pátek tam přišla paní bez objednání, tak z čekárny volala do ordinace a vyřizovala svůj (podle mě fakt delikátní) problém v té čekárně přes telefon... já jsem nevěděla, jestli se smát nebo brečet, přišlo mi to jako vrchol trapnosti

(ale na druhou stranu podotýkám, že MUDr nevěděla, že paní stojí v čekárně, a když jí to tedy paní po několika minutách a popisu toho, kde všude má vyrážku, řekla, tak hovor ukončila a požádala jí, ať normálně počká, že ji vezme)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. května 2021 13:33

Magráta ach jo, tak v tomhle byla doktorka zrovna celkem nevinne, ale jinak jsem na to kolikrat povysenecke mezi dverma pronesene  "a co potrebujete" dost alergicka. 

Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 14. května 2021 19:48
Reakce na jinx:

Kan jo, tyhle telefonaty, to je zlo. Plus taky klasika, sestra hlavu ve dverich a na nekoho v cekarne haleka, co potrebuje. Blbe je, ze lidi na to pristupujou a zmena tim padem hned tak nebude. 

​To mas svatou pravdu. Ja tady kolikrat uplne zasnu, co si v Cechach lidi nechaji libit nejen u doktora, ale treba na urade, na poste... A to nejsem zadny konfliktni typ, mam pochopeni, ze pani za prepazkou nebo sestricka v ordinaci muze byt unavena, pretazena; rada resim vsechno po dobrem - ale co je moc, to je moc. A dokud si to lidi nechaji libit, tak se fakt nezmeni nikdy nic

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. května 2021 21:38

MP Marge Ono to bohužel není jen těma sestrama, ty většinou jen nemají náladu, aby na ně řval doktor, kterej má pocit, že je jejich nadřízenej. A pokud to máš nařízený od doktora, tak si nenecháš nadávat od lidí a ještě potom od doktora.A že z mojí praxe to tak je všude, pravidla si určuje doktor a sestry je jen dodržují. Stejně tak třeba zbytečný telefonáty, když chce někdo objednat nebo recept a dožaduje se doktora. Když ho spojím do ordinace, tak doktora zdržuje zbytečně, protože mi to přepojí zpět, řeším to já a on na mě potom řve. Takže taky se do telefonu ptám co potřebují, protože 90% toho stejně potom řeším já. Zase mi stačí, když řeknou, že konzultovat zdravotní stav, nepotřebuju podrobnosti a spojím je.

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 14. května 2021 21:56

Renusatko Tak ted uz je mi jasna jedna vec: Dala jsem jedne super sestricce takovou kresbu. Byla z ni fakt nadsena. Mela jsem dve, tak jsem ji rekla, at tu druhou da doktorovi a ona na to uplne uprimne: Ten si to nezaslouzi.

Offline viktorka_od splavu
49217 příspěvků moje polička 14. května 2021 22:01

Luna

Renusatko no to máš úplnou pravdu, ale je to jiný případ než co jsem popisovala já, protože komunikace ohledně toho, jestli si potřebuju jen přijít pro recept nebo injekci apod vždycky předtím proběhla, až jsem řekla že ne, že potřebuju přímo vyšetření od lékaře tak se mě ještě začla vyptávat, co mi teda je to si teda upřímně myslím že i sestře do toho lautr nic neni... (na gyn. ambulanci)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. května 2021 22:04

viktorka_od splavu To s tebou souhlasím a taky bych to po telefonu se sestrou neřešila. Jenže to je přesně ono. Taky máme doktora, kterej po nás chce přesně vědět, proč k nám pacient jde a chce to zjišťovat. My můžeme říkat co chceme a stejně to vyžaduje. 

49217 příspěvků moje polička 14. května 2021 22:06

Renusatko tak to je peklo:-(( a věříš, že jsem si taky kdysi myslela, že doktor je nadřízený sester? až jsem byla vyvedena z omylu, ale prvně tak, že jedné se doktoři báli!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. května 2021 22:09

Renusatko Já teda nechodím za doktorem z plezíru a pokud potřebuji diagnozu tak sestru k tomu nepotřebuju. Pokud ovšem chci objednat, to by mi ta sestra měla nabídnout termín a ne se vyptávat, co mi jako je.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. května 2021 22:10

Renusatko blby, ale me to jako pacienta prote nezajima a libit si to nenechavam. Pak teda vznikaji situace, kdy vidim, jak lidi vubec nejsou pripraveni a schopni neco takoveho resit. Prumerna zdravotni sestra a nakonec ani doktor nema ani poneti o komunikaci v nastale situaci a kdyz celi asertivite, muzou se pominout. A ve zdravotnictvi je to teda echt spatne. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. května 2021 22:10

Kan no, asi tak. A jestli tam nekdo z pleziru chodi, tak to neni muj problem. 

49217 příspěvků moje polička 14. května 2021 22:12

Kan to popisuješ zas situaci u obvoďáka, jinde to třeba může hrát roli, že se dá předchystat která vyšetření budeš potřebovat nebo tak, to bych i chápala. ale ve větších provozech myslím že by neměla tu recepční suplovat sestra, to je zbytečný plýtvání

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. května 2021 22:21

Kan jinx Blbý to možná je, já jen říkám, že to vyptávání je dílem doktora, kterej to tak požaduje. A většina doktorů to takhle dělá. Nechtějí se s pacienty vybavovat a nechávají to na sestrách. Sestra buď tu práci potřebuje a dělá to tak, jak to chce doktor nebo odejde. Tím zbývají jen ty, které to dělají dle doktora. Viděla jsem to úplně všude, kde jsem pracovala. Když doktor řekne, že toho pacienta neveme, tak je to na sestře, když doktor odejde před koncem pracovní doby, je to na sestře, když to doktorovi dlouho trvá, je to na sestře a ta nemůže v té ordinaci ovlivnit skoro vůbec nic. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. května 2021 13:44

Pavlena tak jsem to zakrikla, dcera dnes migrenu včetně zvracení :( a to jsme před dvěma týdny skončily fyzio, ze dobrý. Stejně je divný, ze celou dobu, co byla ze školy doma dobrý. A tento týden už podruhé. Jdu hledat, co ti tu radily za prášky: ( jsem ji dala Paralen vcas a stejně to je blbý

Offline Pavlena
6911 příspěvků moje polička 15. května 2021 14:16

nonemy ou, dceru tlapkam... hele, nemusi byt nutne neco spatne se skolou, proste zmena rezimu, casu vstavani... Mam taky vysledovano, ze migrena prichazi az po stresu. Napeti, ktere odejde a sup, mas ji tam. Tenhle spoustec uz jsem teda davno odbourala (zato v nem jede dcera). Typicky po pisemce, pote, co dosednu do vlaku, ktery hrozil ujetim a pod. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. května 2021 14:25

Renusatko V pohodě, já nemám problém se ohradit. Jenže je to jak píše jinx a pokud se nebudou lidi bránit, bude toto neprofesionální chování tady napořád.

Já jsem nakonec napsala další email a doslova uvedla, že chci mluvit se svým praktickým lékařem. Obratem jsem dostala termín až na konec května, ale nejsem akutní a jsem odhodlaná si na objednávání stěžovat.  

Offline Tabea
8052 příspěvků moje polička 15. května 2021 14:40

Renusatko já byla nedávno tady u kožního a nelíbil se mi jejich time management. Recepční mi řekla, ať si to vyřídím s doktorem. Dorazil do ordinace už  informovanej.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. května 2021 14:59

Pavlena děkuji. Bojím se, ze se jí to bude vracet, když bude chodit do školy. Nevím, jak to může souviset, stresar se mi nezdá. Ale máš pravdu, to si člověk ani nemusí uvědomovat, citliva je.