Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. května 2021 18:10

Pavlena Hm, máš pravdu, dokud jsem mívala migrény s aurou, tak to vlastně bylo super. Byl to jasný bod, kdy si vzít prášek a neváhat. Teď, když jsou ty bolesti takové nahoru-dolů, tak je to strašně těžké odhadnout. :-(

Z mých 3 dětí mají migrény 2. :-( Ale čtrnactiletý syn jen párkrát v životě a ani nebyly moc silné, zato čerstvé osmiletý už několik let, sice ne často, ale když už, tak dost silné. Skoro jedenactiletá dcera zatím nic, ale taky se bojím té dvanáctky. :-/

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. května 2021 18:18
Reakce na Pavlena:

nonemy ou, dceru tlapkam... hele, nemusi byt nutne neco spatne se skolou, proste zmena rezimu, casu vstavani... Mam taky vysledovano, ze migrena prichazi az po stresu. Napeti, ktere odejde a sup, mas ji tam. Tenhle spoustec uz jsem teda davno odbourala (zato v nem jede dcera). Typicky po pisemce, pote, co dosednu do vlaku, ktery hrozil ujetim a pod. 

​cim nebo jak si ho odbourala?

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 15. května 2021 18:29

nonemy Pavlena zapisujte jim migrenovy denicek -kdy, s jakou intenzitou a jaky leky. I na ty neurologii to treba oceni, ja to mela vylozene jako ukol. Da se z toho hodne vypozorovat

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. května 2021 18:29

Pavlena tak to dárek potesi :) moje propadla tvoření bullet journalu, tak dostane ten a nějaké serepeticky k tomu jako razitka :)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. května 2021 18:31

711990 nam to dala na neurologii taky za úkol, ale moc nedoufam, ze to něco objasní. Jsem tu právě už psala, ze jsme vedli dlouho deníček kvůli bolestem břicha a nevysledovali jsme z toho lautr nic.

Offline JankaM
3087 příspěvků moje polička 15. května 2021 19:10

Všechny děti i rodiče s migrenama tlapkam. A trochu to tu odlehčím, stěžuju si že mi prorezatělo žehlicí prknomyslela jsem že taková věc vydrží nafurt. 

Offline letfenixa
10846 příspěvků moje polička 15. května 2021 19:25

Mávala som silné bolesti hlavy, migrénu asi nie, ale auru som raz zažila, počas maturitného ročníka som prišla zo školy a dala si Ataralgin každý deň. Na neurologii a očnom na nič neprišli. Na vysokej som kvôli uceniu a potrebe vydržať dlho hore užívala guaranu a tie bolesti boli menšie. Zrejme kvôli kofeínu, ktorý ste spomínali. Nebola by to cesta? Neviem ale na koľko je to vhodné pre deti.

Offline Pavlena
6911 příspěvků moje polička 15. května 2021 19:42

Zarinya takové ty okamžité nervy, typu: nestihnu vlak, jsem odbourala tím, že nejezdím vlakem.. (nee, blbý vtip!) Spíš jsem se naučila to řešit tak, že si buď domyslím, co nejhoršího se stane, když se TO stane a nebo jsem se naučila vyklidnit tím, že si uvědomím, že TEĎ nemá smysl se nervovat, že rozhodnutí o výsledku už bylo učiněno a nic nezlepším/nezhorším. (to, že nestíhám jsem rozhodla ve chvíli, kdy jsem o 5 minut posunula budík. Teď už mi nepomůže co minutu koukat na hodinky a nervit se. To, že týden před odevzdáním diplomky nemám hotovo, jsem rozhodla tím, že jsem nezačala dřív). V práci na další a další nejurgentnější (!!) požadavky klidně a mile odpovídám něco ve smyslu: nezavěšujte, jste v pořadí, když vám okamžitě vyhovím, tak možná bude výkon natolik nekvalitní, že jej nechcete..

Ono se to těžko vysvětluje, spíš takové zklidnění s věkem, uvědomění, že když nejde o život, tak jde o .... (a o život jde málokdy)

711990 deníček zkusím, ale je pravda, že ani sama jsem jej nikdy nedokázala vést dél, než týden..

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 15. května 2021 19:49

Pavlena staci zapisovat jen zachvaty, ne kazdej den:D ja si to psala do kalendare do mobilu

Offline Pavlena
6911 příspěvků moje polička 15. května 2021 19:52

711990 jasný, já na to u sebe šla dost sofistikovaně, chtěla jsem zapisovat i spouštěče, časem se měnily, ale o většině jsem tušila a občas mi došlo až za pár dní, čím jsem to způsobila. Takže jsem zapisování vždy "o pár dní" odložila, noooo a už víš, jak to asi dopadlo, odloženo na furt...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. května 2021 19:52

Pavlena jo chapu jak to myslis.Ale zda se mi,ze vymenou prace se mi to povedlo taky,se nestresovat,dokonce i me skoro minula ta predmenstruacni migrena.

Ono se mi tam nic nedelo,ale uz jsem mela jen stres,ze tam musim.

ted se citim naprosto jinak tak snad se to zas nevrati.

Offline Mha
příspěvků moje polička 15. května 2021 19:56

Zarinya A co v práci? Každý den 10 kilometrů a dvě miminka? 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. května 2021 19:57

Ja jsem se ty stresové spouštěče taky naučila celkem ovládat, ale děs jsou ty migrény závislé na cyklu. :-(

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. května 2021 19:57

Mha streda byl extrem,jinak spis 8km.

a miminka me ted nejak minula byla jsem na jinem oddeleni.

Offline Mha
příspěvků moje polička 15. května 2021 20:13

Zarinya Po osmi kilometrech denně v práci to už nemusíš ani sportovat, ne? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. května 2021 20:27

Mha no to bych uz ani nezvladla.

Offline Pavlena
6911 příspěvků moje polička 15. května 2021 20:37

A mám takovou hraběcí stížnost. Přišla odměna MZ za můj vedlejšák "v 1.linii" a přišla zrovna v měsíci, kdy mám hodně hodin, takže jsem se přehoupla přes limit a většinu odměny odvedla na odvodech zdrav.,soc. a daních.. Grrrr. To už mohli počkat do příštího měsíce, kdy tam skoro nebudu, zvlášť když jsou to odměny za přelom roku a hloubají nad nimi od března, vždyť je teprv červen za rohem...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. května 2021 20:39

Pavlena neco podobnyho se mi stalo minuly mesic,akorat slo o odstupne,ja myslela,ze me klepne.

Offline Pavlena
6911 příspěvků moje polička 15. května 2021 21:12

Zarinya no pekne.. u tebe slo asi o vetsi castku, u me az tolik ne (kraceno umerne uvazku), ale stejne... Navic mi to (tusim) zkomplikuje vyuctovani dane pristi rok, do toho limitu jsem nemusela podavat priznani..

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. května 2021 21:30

Pavlena kdyz si predstavim co by zato bylo cos satu tak je to az k placi.

se divim,ze me z toho nechytla migrena.