Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 12:54
Reakce na Guinea Pig:

Jak se máte? Se chci už delší dobu zeptat.

Loňské starosti zůstaly ve starém roce?

Doufám, že ano!

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 12:54
Reakce na continuity:

no prave, ze spolecenskym zivotem zije muj muz, ale pak potrebuje pujcit skiaply nebo prevest velkou kytku a vzdy najde nekoho z jeho zaplavy kamaradu, ktery ma velke auto, bezky pro dite nebo cas polozit nam podlahu.

To má partner taky, přesně. Já jsem původně chtěla spíš říct, že on má hromadu kamarádů, ale fakt mužských, je tak nastavený. A prostě kdyby najednou řekl, že jde ven s nějakou ženou, tak mi to bude jednoznačně divné.

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 12:55
Reakce na Guinea Pig:

Já už tady delší dobu dumám, proč by měli chtít se mnou kávičkovat chlapi, kteří normálně nemají potřebu kávičkovat s muži. Napadá mne: rozhovor společensky-pracovní (jednou za rok oběd s obchodním partnerem, mluvíme částečně pracovně, částečně small talk o cestování, dětech...), sos od kamaráda, co má trable s partnerkou nebo chce pomoc třeba s výběrem dárku (takže setkání jednorázové), setkání s někým po letech (čili opět jednorázové). Občas nějaká kultura jako záskok, to je taky spíš výjimečné, vesměs všichni fungujeme v párech, takže buď  by lákal chlap chlapa nebo by vyslal se mnou manželku. 

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 12:57
Reakce na Garfie:

zrovna ta motorka mi přijde fajn až ve chvíli kdy si ji pánové většinou pořizují, tj. když už jsou děti velké a můžem jezdit spolu. neže by si nemohl vyrazit sám, ale představa že by muž trávil víkend výletem na motorkách s kamarády beze mě tak to bych fakt nerada. v partě se kterou občas jezdíme jsou teda i ženy, které na mašinu nikdo nedostane, ale dělají pak "zásobovací jednotku" a jedou autem:-) s malýma dětma by to ale nešlo.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 12:58
Reakce na continuity:

No a to tiež.

Si pamätám vyučujúceho, keď sme preberali chorobnú žiarlivosť (disclaimer - nikoho tu neupodozrievam z chorobnej žiarlivosti), ako spomínal prípad, keď žena merala mužovi čas na každú aktivitu mimo domu a za každé meškanie boli scény a mala premyslené scenáre s kým zatiaľ čo určite. Napríklad mu vyčítala, že to vynášanie smetí by mu nemalo trvať tak dlho a robila mu scény, že chodí zatiaľ za susedou o poschodie vyššie a vždy ju za tých pár minút snihne ...no....toto. čo ho samozrejme ani nenapadlo, nehovoriac už o tej romantike, idem vyniesť smeti a ešte rýchlovka u susedy, snáď aj so sáčkom v ruke....no ale s tou konkrétnou susedou asi mala čuch, že po ňom ide, dopadlo to tak, že raz to proste z trucu fakt spravil. Niežeby mal neviemaký záujem, proste mu tým strážením šla tak na nervy.

Ale tak uznávam, že toto je extrém - aj keď som mala kolegyňu, ktorá mala zas takého manžela, vždy bola v strašnom strese, keď bolo riziko, že nestihne autobus, ktorý mal on vyrátaný, že by mala stíhať z práce, ale tá to nevyriešila neverou, ale rozvodom - ale vždy si na to spomeniem pri tom strážení a riešení. Ako nerada by som bola aby môj manžel behal za inými ženami, ale niet spôsobu, ako by som mu v tom mohla zabrániť, ak by sa on rozhodol ma podviesť. Bohužiaľ.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:00
Reakce na continuity:

a jaky jiny smysl teda ma netolerovat ty kafe? nebo branit v spolecnych vyletech se svobodnou maminkou?

to ja nevim,ja nicemu nebranim.

Nemuzu odpovedet na neco co neprovozuju.Muj muz nikam na kaficka s zenskejma nechodi.

Pokud by zacal po 18letech tak by mi to tedy normalni neprislo,pokud by v tom chtel pokracovat tak muze,ale sam.Nic sloziteho v tom nevidim.

Ale svobodne matky je taky kapitola sama pro sebe,takze ja se tedy Guinea Pig  vubec nedivim.

49356 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:04
Reakce na slniecko:

já myslím že o nějakém hlídání nebo bránění to fakt nebylo. spíš že by člověk sám neměl jít vstříc takovým příležitostem. viz když se mi nějaký známý/kamarád líbí a vím že já jemu, nebudu vyhledávat chvíle s ním o samotě. stejně tak pokud si muž pochvaluje krásnou šikovnou nezadanou známou, nebudu ho ještě přemlouvat ať za ní chodí k ní domu doučovat nebo jak to tu někdo zmiňoval... budu se snažit dát maximum do vzájemného vztahu s partnerem a do rodiny, a až v druhé řadě jsou pro mě kamarádi a známí. a do kina na něco, co mě až tak neláká, s ním klidně půjdu, protože s ním ráda trávím čas - krom toho v sále je to i cesta a pak námět k hovoru a třeba příležitost zajít si i na tu večeři. kdybych chodila do kina 5x týdně tak klidně z toho dvakrát půjdu s kamarádkou, ale jestli jdu jednou za měsíc, jdu s manželem. a je mi jedno na co:-)

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:12

Jo, to mi přijde taky fajn. Navíc v tom věku už prakticky je, že jo, kdo může za to, že jsme si děti pořídili pozdě? :-D Jeho nejlepší kamarád má už dospělého syna a my prakticky ani na základce :-( Proto to zároveň chápu a zároveň mě to štve. Navíc v práci je dlouho, opravdu na rodinu zbývají jen ty víkendy. Jako velké vítězství jsem dosáhla toho, že jezdí na motorce do práce (má to cca hodinu cesty, většinou lesem, takže hezká projížďka), to ty víkendy hodně omezilo. Ale kamarádi pořád lákají, to je jasné :-)

A když už to tady tak probíráme, musím si zároveň k tématu postěžovat na kamarádku, která sbalila kamaráda svého muže!! A teď se oba chtějí rozvést a žít spolu. Partneři už to vědí, ale zatím netuší, kdo je ten "druhý", takže se schyluje k velkému odhalení a já se bojím, že to teda bude pěkný průser. A mimochodem, nedali se dohromady přes žádné kávičky, ale tím, že jim něco opravoval v domácnosti...a komunikoval hlavně s ní-jako paní domu....a buch  a já ještě k tomu vidím, že to vůbec nestojí za to a nemůžu tomu zabránit, děsné. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:16

No vidíte, my ten čas, kdy jde náš protějšek někam s kamarádem využívám k dělání věcí, co sjou potřeba (ať už v domácnosti nebo do práce). když se pak protějšek z akce vrátí, máme na sebe víc času, protože povinnosti jsou splněné....

myslím si,ž e manželství neznamená, že musíme všechno dělat společně....

BTW je rozdíl mezi "až tak mě to neláká, ale nemám problém na to jít" a "vůbec mě to neláká, je to pro mě blbost/znepokojující/nemám z toho dobré pocity a při filmu budu trpět".

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:18
Reakce na Sweet Potato:

no, to vidíme ty možnosti stejně. Navíc teda muži v mém okolí, kteří mají trable s partnerkou, to zásadně vždy řeší s jiným chlapem, nikdy ne se ženskou. 

49356 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:25
Reakce na A666:

tak to já si naopak čas trávený sama se sebou užívám a nějakým uklízením si ho teda nekazím:-) nebo ho věnuju dětem nebo jdu s kamarádkou. to je teda výhoda už větších dětí, které můžou zůstat samy doma. běžnou údržbu domácnosti dělám tak nějak za pochodu a ty větší věci děláme společně nebo se o ně nějak podělíme. v dnešní době jsou ale možnosti trávení času a vůbec životní styl tak individuální, že to opravdu nejde nějak zevšeobecnit.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:28

já myslím že o nějakém hlídání nebo bránění to fakt nebylo. spíš že by člověk sám neměl jít vstříc takovým příležitostem. viz když se mi nějaký známý/kamarád líbí a vím že já jemu, nebudu vyhledávat chvíle s ním o samotě. stejně tak pokud si muž pochvaluje krásnou šikovnou nezadanou známou, nebudu ho ještě přemlouvat ať za ní chodí k ní domu doučovat nebo jak to tu někdo zmiňoval... budu se snažit dát maximum do vzájemného vztahu s partnerem a do rodiny, a až v druhé řadě jsou pro mě kamarádi a známí. a do kina na něco, co mě až tak neláká, s ním klidně půjdu, protože s ním ráda trávím čas - krom toho v sále je to i cesta a pak námět k hovoru a třeba příležitost zajít si i na tu večeři. kdybych chodila do kina 5x týdně tak klidně z toho dvakrát půjdu s kamarádkou, ale jestli jdu jednou za měsíc, jdu s manželem. a je mi jedno na co:-)

A taká kamarátka sa ti tiež  "líbí"?

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:28
Reakce na Jehelníček:

Jak se máte? Se chci už delší dobu zeptat.

Loňské starosti zůstaly ve starém roce?

Doufám, že ano!

Ježiš děkuju, že se ptáte, to je moc milé. No, mám se všelijak Doufám, že letošní rok bude mnohem lepší a úspěšnější. S tím člověkem z práce už problém nemám, neozývá se. Zato se ozvali známí, že je zval na pohovor, ale za tak směšných podmínek, že ho všichni poslali tam, kde slunce nesvítí. Co se týká osobnějších věcí, které jsem tady taky zmiňovala....tak bohužel to nedopadlo. Nechtěla jsem kazit sváteční atmosféru a potřebovala jsem se sama nějak srovnat s tím, co se stalo, takže jsem to sem ještě za tepla nepsala. Ale už jsem se dolitovala, doplakala a po dlouhém přemýšlení jsme zvolili jinou cestu, tak snad bude úspěšnější.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:31

tak to já si naopak čas trávený sama se sebou užívám a nějakým uklízením si ho teda nekazím:-) nebo ho věnuju dětem nebo jdu s kamarádkou. to je teda výhoda už větších dětí, které můžou zůstat samy doma. běžnou údržbu domácnosti dělám tak nějak za pochodu a ty větší věci děláme společně nebo se o ně nějak podělíme. v dnešní době jsou ale možnosti trávení času a vůbec životní styl tak individuální, že to opravdu nejde nějak zevšeobecnit.

Rozhodně zevšeobecňovat nejde - ani tak, že kdo chodí do kina s kamarády, ten zanedbává partnera :)

Chce to v každém vztahu najít rovnováhu (a v každé fázi) :) Mě jen vždycky přijde vtipné, jak se hrotí případné kamarádky mužů/kamarádi žen a tím nemyslím jen tuhle diskuzi, ale i v reálu (například mám posezení s kamarádkou, ta se zeptá, jestli manželovi nevadí, že nejsem doma - řeknu že ne, protože on si domluvil taky sraz s kamarádkou a ta moje na to, že ona by kamarádky partnerovi netrpěla a diví se, že já jo...)...

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:49
Reakce na Guinea Pig:

Určitě bude!

Teď mi tu nějaká milá paní říkala, že Opice bylo škodolibá potvora obtížná, ale s Kohoutem to prý bude mnohem lepší!

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:53
Reakce na Jehelníček:

Ano, Kohout má být prý velmi úspěšný rok, taky jsem to četla. Tak už se můžeme těšit!

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:55
Reakce na Guinea Pig:

Ano! 

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:56

To vás opravdu na každém kroku nabalují chlapi, a naopak ženy vaše partnery? Mně se zdá, že to tady trochu přikrašlujete.

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 14:12
Reakce na Guinea Pig:

Moc ti držím palce, aby to v tomto roce bylo lepší... Většinou ta správná cesta nebývá jednoduchá ani krátká. Teď, když zmizel ten stres z práce, půjde všechno lépe.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 14:29
Reakce na Olinka:

Moc děkuji a všem přítomným přeju hodně úspěšný rok Kohouta a co nejméně stížností.