Doufala jsem, že téhle slečně se z toho kolotoče podaří vymanit, jsem z toho fakt špatná![]()
Stěžovací vlákno
A dop.dele, taky jsem ji fandila.
jak jsem hodně proti potratům, tak tady fakt vidím hodně důvodu proč to dítě nemít.
Evaeva taky jsem to četla. Už před časem si ten její trenér stěžoval, že je to s ní těžký. Čekal na ní před školou a vozil jí rovnou na tréninky, aby se nepoflakovala. Kovid tu jejich osadu uzavřel a holka byla ztracená
continuity to je mezi romy podle mě dost neprůchodné. Spíš jsem myslela, že se dostane , "do světa" a dá si pozor, aby šla jinou cestou.
Evaeva Haha, teď čtu ten článek na idnesu a už tam doplnili to o tom čekání před školou, co jsem si pamatovala od minule. Je to smutný.
Tak si tady jednonoz pajdam po dome a schody uz dost nenavidim. Starsi je na me moc hodna, stara se o me ale i tak je to husty. A muz prijede az v sobotu. A jeste je mi teda dost soufl od zaludku a trpim normalne nechutenstvim, muze to byt reakce na ten jed? V nemocnici ze me meli radost, pry to jste mela prijet hned. Jenze jak mam poznat co je normalni otok a co blby otok? Jako jedna vosa a tolik radosti![]()
rasaNori Lituju. Mám to za sebou teď 2x a pevně doufám, že mě dalších 50 let nic neštípne. Bylo to strašný a říkala jsem to stejné. Jedna malá pitomá včela umře a já jsem přes týden nepohyblivá i přes nadopování lékama.
A jo...může to být reakce, já jsem dva dny nic nejedla, jak mi bylo zle od žaludku.
Hmyz je teď nějaký agresivní, dceru štípl komár do obočí, ráno přišla, vypadala jako Číňan, otok jí úplně zavřel to oko. Doktorka se docela vyděsila, ale kromě toho kousnutí komářího naštěstí nic nenašla.
Před třemi lety jsem se nechala očkovat na pásovej opar , no a teď - mám ho!!! Na pravé půlce zadku.
1900,-Kč jsem mohla utratit líp.
Edit, možná se má opakovat každý rok jako u chřipky?
Tak Betty ja jsem zrovna o tom ockovani na p.opar mluvila s mym Doktorem pred tydnem protoze jsem ho mela na dovoleny a celkove snad uz po sesty.A do padesati let se to plati....300eur dve vakciny.Od padesati zadarmo,ALE neni jistota ze uz opar nebude.
takze na vakcinu kaslu obvzlast kdyz to ted pises.
Zarinya a taky jsi ho měla na stále na stejném místě?
Tak Betty Pasovej opar je reaktivovana infekce virem planych nestovic. Kdyz je prodelas, usadi se v nekterem nervovem gangliu a v momente oslabene imunity se vyseje podel toho konkretniho nervu, v jehoz gangliu ten virus "spi". Proto je u konkretniho cloveka opakovane na stejnem miste, ale u kazdeho jinde. Hodne casto hrudnik, podel mezizeberniho nervu, blbej je oblicej, hlavne oblast oka kvuli rohovce. Ockovani muze ochranit nekoho, kdo nestovice nikdy nemel. Pokud mel a pasovej opar se opakuje, pomuze spis podpora bunecne imunity.
Tak Betty vice mene jo.+/- par cm.
Já mám dotaz asi spíš do blbých.Ale překvapuje mě,kolik lidí kolem mě teď má pásový opar a zmiňuje se to i tady.Nemůže to nějak souviset s očkováním proti covidu?
viktorka_od splavu Treba isoprinosine, urcite tech preparatu je vic, rekl by imunolog, ja nelecim, tak neznam;) Kdysi jsem na skole mela spoluzacku, kterou jsem skoro neznala jinak nez s oparem na rtu, ne pasovym, ale to je jedno. Pak ho na radu imunologa brala, zlepsilo se to. To neznamena, ze je skvelej na covid
, ale na bunecnou imunitu urcite pusobi.
mirajo já mám problém s klasickým oparem (HSV), takže mě to právě zajímá:-)
viktorka_od splavu Ja opar nikdy nemela, takze osobni zkusenost nemam zadnou;), odbornosti jsem trochu daleko na to, abych byla konkretnejsi.
EDITH4B do statistiky: plané neštovice jsem jako dítě měla, opar v životě ne, očkovaná jsem.
mirajo jj to chápu, já se jen chytla na to "posílení buněčné imunity" neb to je docela oříšek, tak jestli nemáš nějaký supr dupr recept:-P
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články