Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 22. února 2023 13:55

dzizisketa asi tak jak píše Eva. Pripocetla bych k tomu tak minimálně 1,5 měsíční plat, který má dnes zahrnuty ve mzdě - teda 5tydnu dovolené a svátky. Nebo superhrubou mzdu za celý loňský rok a tady ty 1,5 měsíce fakturace odecetla. Pokud to pak nebude alespoň o 10-15% víc, hledala bych jinou nabídku. AJtaci nejsou, není nutné se nechat vydírat. 

Tu nemocenskou já beru jako pojištění, tj. krytí vpripade nouze -.byt nebo auto si taky nepojistuji, abych to pak z pojišťovny nějak dostala zpět. 

Osobně bych neřešila primárně angínu, ale spíš dlouhodobou PN z jiných důvodu. To je hned, ani se nemusí stát žádná katastrofa, stačí si blbě zlomit nohu, viz u nás. V tom případě to komerční pojištění může vyjit klidně líp, ale je potřeba to spočítat. 

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 22. února 2023 14:00

Liesel banky nějak umí zohlednit ten i paušál, mají na to tabulky. Jen bych to řešila přímo s bankou, ne s makléřem. Někde byla tabulka, jak se k tomu ktera stavi, ale už to nedohledám. 

Platit vyšší daně jen kvůli hypotéce se mi zdá fakt jako blbost. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. února 2023 15:09

Zuzuli výše mateřské byla směšná, ale když na ni nemáš nárok, nemůžeš si ani volit výši rodičáku. Navíc případné rizikové těhotenství by byl pořádný problém. Ty to máš teď hodně pitomé, to bych se fakt poohlédla po možnosti pracovní smlouvy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. února 2023 15:25

continuity víš co, já do toho tak nevidím, možná, že někdo chce pořád pracovat jen pro ně nebo tak něco. Ale ten rozdíl je poznat, v našem oboru je na IČO skoro každý a nikdo nic neřeší, tam to řeší kolem a kolem, aby to prošlo.

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 22. února 2023 15:30

Evaeva zajimave je, že když se v novinách řeší svarc, tak se vždy vytahnou kurýři z rohlíku a Ajtaci, přitom ten problém je i jinde, jak to tak vidím. 

Blbý je, že teď ten důchodový systém už dobré řešení nemá, vždy to někdo odnese. 

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 22. února 2023 15:33

continuity V mém oboru to není o moc lepší, grafici, UX, webaři - vše na IČ. Mám dost štěstí, že tady jsem změstnaná na rovinu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. února 2023 15:36

continuity zrovna tady státu uniká dost peněz, bych řekla. Kurýr z rohlíku je navíc taková práce, kterou děláš pár let, ale architekt seš celý život a pravděpodobně tak budeš pracovat pořád, pokud si nezaložíš svůj ateliér.

Offline notna
9268 příspěvků moje polička 22. února 2023 15:46

continuity Liesel Makléře na hypo bych úplně nezavrhovala a nechala si zpracovat nabídky i od něj nebo od víc. Nám opakovaně vyšla hypo přes makleřku výhodněji než nabídla banka nám osobně. 

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 22. února 2023 16:00

notna to byla reakce na to, pokud je makléř poslal pryč, že mají přijít se smlouvou na HPP. 

Já bych jen kvůli hypotece teda práci nechtěla měnit. A klidně můžou být finanční dopady na rodinu po násilné změně práce vyšší než o malinko horší úrok na hypotéce. 

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 22. února 2023 16:09

Evaeva hlavně bych nepředpokládala, že pokud přinutím zamestnavatele zaměstnávat svoje lidi a platit za ně veškeré odvody, že na tom někdo bude líp (kromě státu). 

Dost často ty firmy nemají tu EBITDu nijak omračující. Poté, co budou muset státu zaplatit víc, buď musí zdražit (inflace) nebo dají méně zaměstnancům. Ten zamestnavatel ty peníze taky musí vydělat. 

Třeba Rohlík sice už není ve ztrátě, ale spíš bych to nazvala černou nulou než ziskem. 

Offline notna
9268 příspěvků moje polička 22. února 2023 17:21

continuity Aha, já to pochopila tak, že ne přes makléře. Souhlasím dřív než práci zmenit makléře nebo jit do banky osobně.

Online Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 22. února 2023 19:20

continuity muz praci menit chtel, ta predchozi ho uz stvala. A kdyz hledal novou, proste hledal hpp i kvuli te hypotece, kdyz uz jsme to zacali resit soubezne. Jen proste tech nabidek bylo vyrazne mene, nez kdyby chtel dal pracovat na svarcsystem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. února 2023 20:15

Zuzuli dostal mně jeden ateliér, kde stavaři pracují na hpp a architekti na IČO

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:00

Přemlouvám muže, že bychom jeli na jaře vlakem do Benátek, což mi slíbil před 20 lety. Prý je to na něj moc narychlo!

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:22

Ja jsem zjistila, ze tu psychiku mam natolik spatnou, ze vlastne nemuzu chodit do prace vubec. Premyslim, co dal. Ale nenapada me teda absolutne nic. A sere me to samozrejme.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:24

Mulen Kdybych měla bráchu, tak bych podezřívala, že tvůj muž je můj bráchataky realizuju plány s rychlostí posuvu tektonických desek. 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:31

Luna nemůžeš ist na neschopenku? Tieto veci sa moc samé neriesia, a niekedy vedu k velkým problémom

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:31

Isca já to stejně většinou nakonec realizuju sama. Ale u tohohle bych potřebovala, aby vyzvedl fip jízdenky v Praze. Už tak vyhrožuju na příští jaro tou Madeirou, tak toto ho asi dorazilo

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:39

Mulen no jo, to nesmíš tak tlačit. Takových plánů, to než jeden zpracuje.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:40

Luna uz tuhle jsem ti chtela rict ze bys mela jit na neschopenku, tak na pul roku..