Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 13:41

Karja Já bych řekla, že v každé. A já vracím všechno i prázdný inhalátor, rozebrané platíčko, prošlé vitamíny, masti, všechno.

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 14:07

Kan v Německu se léky dávají do směsného odpadu a pálí ve spalovně. Pokud se někde nezakopou, tak mi to nepřijde nic zavadnyho. Co se s nima dělá v ČR, když se odevzdají v lékárně? Taky se spálí, ne? Zarinya 

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 14:11

Karja Když jsem minule nesla  igelitku starých léků, tak mi bylo řečeno, že platíčka vytahat z papírových krabiček,aby lékárna zbytečně neplatila za likvidaci,  tak jsme s paní magistrou na místě udělaly předtřiďovací linku :-) 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 14:11

Tabea no ne v kazdym meste je spalovna, v CR jsou porad bezny skladky, takze pocitam, ze to likvidujou nejak separatne?

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 14:17

711990 Jo, ale s odpadem se nedá dělat nic moc jinýho, než ze se spálí, zakope, nebo odveze do Afriky (Malajsie, Sudet, ...) Takže mi z toho vychází, že v ČR to pálí extra. U nás odpadová firma ještě dotřiďuje na pásu. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 14:32

Tabea ja to tam nenesla poprve a vzdy to vzala az dnes ne.

Mne na tom vadi,ze v popelnici k tomu ma kde kdo pristup.

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 14:34

Přeptala jsem se Google a výsledek je: v Německu se léky dávají do směsného odpadu, komuna ale musí mít spalovnu (jako v Norimberku). Je možné je taky odevzdat ve sběrně odpadu. Lékárny staré léky převzít můžou, nejsou k tomu ale zákonem vázány. Dokonce existuje stránka, kde se zadá spz a ona poradí, jak v lokalitě se starými léky naložit. https://arzneimittelentsorgung.de/home/
Do sběrného odpadu se mají házet zabalené v neprůhledném plastového pytlíku, aby je třeba nevyhrabaly děti. 

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 14:36

Zarinya já mám pocit, že jsi to sem dneska nepsala prvně, že ti v lékárně řekli, že máš léky hodit do směsného odpadu.
Jinak viz výše...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 14:39

Tabea ne to neslo o leky ale o jehlu se strikackou zabodnutou v plote zakladni skoly naproti lekarne.A ano te same lekarny.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 14:41

Tabea kdyby mi to rekli uz nekdy tak to tam neponesu....

Offline Sweet Potato
40205 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 14:52
Reakce na Kan:

DrowRanger Chudáčku. Ještě pořád máme ten velkej pultovej mrazák, který mrazí non-stop na -50°C v tomhle stavu přece nebudeš kopat jámu. A všechno nejlepší!

​A já mám fungl novej rejč, kdyby náhodou.

Offline Sweet Potato
40205 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 15:28

Karja Vezmou vše, obaly nejsou důležité. Jen by se měli zeptat, jestli v tom nejsou jehly.

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 19:30

Za naším stanem si někdo zaparkoval auto i s aktivovaným plasicem na kuny. Vylepšeno tím, že se mi rozjela migréna. 

Že lidská blbost jde napříč národnostmi dokazuje německá SPZ.

Edit: tady fakt pomáhá si postezovat. Dorazil majitel. Chlap to neumí deaktivovat, protože je to auto jeho rodičů. snad alespoň preparkuje. 

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 21:31

continuity Trochu mi to pripomnelo, nám se jednou stalo na stanování, že nás někdo vyhodil z placu (no prostě jako omladina jsme byli vyhodnoceni jako rizikoví), no tudíž jsme si teda pod nejakyma argumentama typu spí tady miminko a parkujeme tady auto, přestěhovali stan na úplně debilni místo a jako jedinej stan z celýho kempu nám ho splachla bouřka:-D. No takže nám ti, co nás vyhodili pak půjčili svoje spacáky, druhej den lovili věci v rybníku. To byla taky dovolenka jednou. 

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 22:14

Karja to teda nechápu, to vás vyhodili ještě než jste se tam usalašili?

Jezdím pod stan odjakživa, většinou teda spíš myslím na to, abych nerušila nekoho já. Sama jsem na hluk celkem adaptovaná, obecně si myslím, že komu vadí hluk a nepohodlí má jít radši jinam. Auta, nádobí, pařící omladina, hrající trempové, diskotéka, brečící mimina, nic mě nerozhodí. Ale ten ultrazvukový plašič - to je teda něco! Narazila jsem na svoje hlukové hranice. 

A ten kluk samozřejmě hned věděl o čem mluvím, to nebylo tak, že on to neslyšel a my jo. ( u té frekvence si umím představit, že to starší člověk třeba neslyší). Přitom stačilo, když to auto otočil. 

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 22:18

continuity Nevím, nějak mi to sepnulo dohromady s tím parkování auta asi, že jsme tehdá bránili parkingu. Je to silná historka:-D. Ten plasic si teda nedokážu představit, co to musí bejt;-)

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 22:26

Karja představ si zvuk o velmi vysoké frekvenci, který v půlminutových intervalech udělá piiip!

Teda ta představa, že musím mít auto nutně vedle stanu, se mi hrubě nelíbí. Kolikrát mi je milejší kemp, kde jsou vyhrazena parkoviště a stany jinde. Tak si ty krámy  50 metru někam nanosim.  A to jsem už poslední leta dost pohodlná, vozím si šlehač na mliko a kompresorovou lednici. Prostě AUTOkemping se vším všudy. Ale že bych někoho odněkud vyhazovala, to mi hlava nebere. Vždyť je to úplně proti myšlence tohto typu cestování. 

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 22:31

continuity Jj je, no bylo jim to líto. Stan sice měl to lepší už za sebou, ale poté hned putoval na skládku, ještě cestou:-D. Urcite pár sezón by ještě zvládnul:-D. Ale na našem místě se prostě utvořil další rybník:-D

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 09:30

continuity my teda ted taky poprosili takovou velkou skupinu, at se presunou, meli tam uz i stan postavenyale meli jsme tam 3 auta a vedeli jsme ze dalsich 5 prijede a jich melo byt taky hodne, a nastesti se s nama shodli ze 2 takhle velke skupiny se na jednu podestu nevejdeme. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 12:22
Reakce na Sweet Potato:

Karja Vezmou vše, obaly nejsou důležité. Jen by se měli zeptat, jestli v tom nejsou jehly.

​Minule mě vykmitli, že berou jen léky na předpis. Myslím, že jsem to sem psala, taky jsem čumela jako blázen.