Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34802 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 09:04

viktorka_od splavu snad by se malovalo az po vymene radiatoru, tj. s moznosti zatopit?

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 09:12

U nas v obci se bude menit el. vedeni, delaji se i nove sloupy a vsechno. A termin je od ted do konce listopadu... Jsem fakt vdecna za kamna na drevo. Plus teda mame vsude na trave polozene ty nove sloupy, a jeden tak sikovne primo pred vratama, ze mame problem zaparkovat do zahrady. Na nase urgence, at ho soupnou apon o dva metry do pryc neni bran zretel, pry si mame pockat. Muz uz je zeleny vzteky. 

Offline viktorka_od splavu
49235 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 09:19

Kokoska rekla bych ze terminy zavisi spis od remeslniku nez co si predstavujes ty:-)

Offline Kokoska
34802 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 09:22

viktorka_od splavu tak pardon, ale asi neobjednam malire pred topenarema, ne?

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:10

rasaNori To se u nás dělalo půl roku, naštěstí přes léto, ale my jsme nějak nesledovaly ty výpadky proudu, protože je to psané na tátu a chodilo to na emailTakže nás to kolikrát v 8 ráno nemile prekvapilo. Což o to, uvařeno jsem měla, my jsme ranní ptáčata a dětem studené jídlo nevadí. Ale kafe, to kafe!!!! To bylo těžký:-D.

Jinak topení na dřevo v novém baráku mít i přesto nebudeme, komín nemáme my a ještě jedni sousedi, co taky pochází z domu s kamnama. Všechny pražský náplavy a byvali bytovkari mají krbovky. Já dřevo nechci do konce života vidět:-D:-D.

Offline Tabea
8068 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:18

viktorka_od splavu u nás v práci měnili jen jeden radiátor a před i za trubku na chvíli zmrazili, voda se vypouštět nemusela. Možnosti jsou

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:20

Karja hahaha, nám asi za dva roky skončí životnost kotle na dřevo a novej kupovat nebudeme, necháme si jen plyn. Mám v sobě asi tak půl procenta nostalgie a zbytek je pocit "už nikdy více"

Offline Mulen
4998 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:33
Reakce na Tabea:

viktorka_od splavu u nás v práci měnili jen jeden radiátor a před i za trubku na chvíli zmrazili, voda se vypouštět nemusela. Možnosti jsou

​tak bych si to nějak představovala.

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:34

Karja Z krbovek a krbu je bordel. Ale jenom v nasem dome mame obri krb, krbovky v patre, kamna k saune a kamna k horkemu sudu. My se dreva nikdy nezbavime, tretina zahrady je drevo . Muz zdedil nastesti i ty lesy k tomu a vzdycky kdyz jedeme kolem hromady dreva nekde, tak vzdycha "ach to jsou krasny kulatiny ". Magor proste :-))

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:42

Mulen Měnili jsme radiator, vodu upustili jen částečně. Čas si přesně nepamatuji, ale přijeli po osmé ráno a v poledne už měli hotovo. Bych se toho nebála.

Před měsícem nám měnili kotel. A i to nebyla práce na celý den. Od 9-14.

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:42

Jos My naštěstí žádnej les nemáme:-D Dikybohu:-D. 

Offline Magráta
8123 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:54
Reakce na Mohučanka:

Karja hahaha, nám asi za dva roky skončí životnost kotle na dřevo a novej kupovat nebudeme, necháme si jen plyn. Mám v sobě asi tak půl procenta nostalgie a zbytek je pocit "už nikdy více"

​tomu rozumím

muž - z paneláku - si to dřevo moc idealizuje bych řekla :-) krom toho, je to kombi kotel (pelety + dřevo) a zabere to strašně místa (a stejně dřevo se zdraží, budeme ho mít všude po zahradě, takže ty výhody tam já prostě nevidím) 

plyn by byl super, ale v té vsi plyn zavedený není

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:56

Karja Chápu tvoji averzi k topení dřevem. Ale v novém domě by to bylo jen pro radost a když chceš. A někdy se to hodí. I když ony ty výpadky jsou většinou přes den, kdy je člověk v práci.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:01

Karja myslim,ze jsi dobre udelala,ze nebudes mit krb,kamna.Nasi vzdy meli,nejdriv krb,pak zaskleny krb,ted maji krasna kachlova kamna,ale toho bordelu z toho a prace a pul zahrady zastavene drevem......no ja to do domu taky nechci.

Magráta u nas ve vesnici taky neni zavedeny plyn.

Ale je pry moznost dat na zahradu nejaky tank,ktery jezdi doplnovat.My mame obri zahradu tak o tom uvazujem.

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:09

Karja No ja mam muze nsdsence do dreva a vlastne asi vseho. Ted zas dojednal solarni panely na pulku strechy . To ma tata doma i na chate, tak asi aby nebyl pozadu. A tata v lete vzdycky stenal, ze se vubec nekoupeme, takove nahrate vody a nic z toho

Online Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:17

Zarinya když máš kamna jen pro radost a na občasné vytvoření atmosféry, tak ti stačí malá hranička dřeva a výrazný bordel taky nepozoruju. Vytápět dům dřevem bych nechtěla, ale zimní večer s vínem u kamen...

Offline Tabea
8068 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:32

Pinot Noir vidím to stejně. Můžeš tam hodit i dřevěnou briketu, ta vydrží o dost dýl než dřevo. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:35

Pinot Noir no ja nato moc nejsem asi,ze to znam od detstvi,takze si to odpustim.:-)

Offline Mulen
4998 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:47
Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:50

Pinot Noir pro atmosféru je to super, to je pravda! Koukat do praskajícího ohně...

Ale moje celé dětství, dospívání a raná dospělost se točila kolem dřeva: skládání, štípání, přeskládavání, každý týden nošení polínek ze zahrady do sklepa ke kamnům...Ráno v pokojíku třeba 15 stupňů, protože táta nepovažoval za nutné topit, když "stejně jdeme do školy a do práce"...no, prostě už nechci

Jako naučila jsem se třeba rozštípat pařez na polínka, to jo, a doufám, že to nikdy nebudu muset použít