Garfie Taky mě to napadlo, že jsem to blbě napsala...
Stěžovací vlákno
a za druhý - právě ty charitní organizace, můžou ti dost ulevit! Ne snad od práce samotný, voni se nepřetrhnou, ale jsou tam, s dotyčným doma... když ty máš práci atd. Aspoň jako hlídání.
Sedím si na rukách a přemýšlím, jak moc únosné je být v internetové diskusi sprostá. Ale nechci se snížit na tvoji obvyklou obhroublou pavlačovou úroveň, tak raději nic. V oboru nepracuji, ale zkušenosti mám s blízkým okolím a klobouk dolů před těmi lidmi
Voni se nepretrhnou...no tvl.![]()
Ty si někdy fakt nevidíš do huby, barbucha
Kokoska Mela jsem na oddeleni nasledne pece babicku tri tydny po zlomenine a opravdu se ji podarilo postavit na nohy, i kdyz u ni to bylo jednoduche v tom, ze mela silu a touhu zase chodit, ale zazila jsem tam i jeji spolupacienty, kteri proste nechteli, rodina s nima nehnula, ale s pomoci fyzioterapeutu = cizich lidi ten krok udelali. Plne chapu i tu touhu tvych rodicu byt doma a ne v nemocnici. Oni si neuvedomuji co vsechno obnasi ta pece a starost o ne, ale takovou tu podstatu, ze se nachazi v posledni etape zivota v podvedomi asi maji a prave proto se drzi toho sveho. Tohle rozhodovani za svoje blizke neni lehke.
Jeden prakticky poznatek, pokud tam tvuj tatinek pujde na doleceni - pohlidala bych co ji, ta strava mi tam prisla dost na hrane, kazdy den jsme nosili neco z domu.
999 to teda neni uplne prizemni. Krome toho, ze je o sikovnyho cloveka min, zmizel zas kousicek naseho zivota.
Černá kočka ja to chapu, ze chteji byt doma, spolu, jak jen to pujde. Jen doufam, ze to pujde nejak zaridit snesitelne pro vsechny.
Kammila tv barbucha ja jsem to pak zapomnela napsat, ale myslim, ze i jen to byt nekde s nemocnym je docela narocny, kdyz to neni zrovna bezvedomej v komatu. Ono i kdyz spi a zacne z toho spani stenat a neco povidat, musis na to nejak reagovat. Potrebuje jednou sednout, jednou chce vic lezet, stara se, kde ma svoje veci, i kdyz je zrovna nepotrebuje, chce napit, chce vedet, co je za den a kdy pujde k doktorovi... proste desitky malickosti, ktere kazda z nich neni prace, ale za pul dne jsi z toho v amoku, protoze se to opakuje kolem dokola, a to ani nemluvim o reseni telesnych potreb.
Proto rikam, ze i navsteva sestry z charity treba 3x za den na hodinu, kdy na chvili muzu na toho nemocnyho prestat myslet a reagovat, by byla velka uleva a pomoc.
Postěžuju si na lidi. Minulý týden jsem strávila na Slovensku. Hrozně mě nabilo stoupání do kopců a výhledy do dolin, krása nesmírná, i počasí vyšlo. Ale poslední večer padlo nějak víc alkoholu, došlo na diskusi o společenských tématech a kauze Dominika Feriho a já ne že jsem vykoukla ze svý bubliny, spíš jsem z ní byla vytažená za uši. A to šlo o lidi mýho věku a vysokoškolsky vzdělaný...
Vzhledem k tomu alkoholu se mi vlastně nechtělo diskutovat, zbytečně bych se vysilovala, tak jsem šla obratem spát, i s rizikem, že vzteky neusnu.
Ach jo. Jde to pomalu.
Aranel copak? 'Beztak to chtěly, hodilo se jim to a vůbec, měly to říct tenkrát' mě z mojí bublinky vytrhuje pracovní kolektiv, často. Ale bolí to vždycky..
Aranel Tipnu si ... Co si myslely, opily se a šly s ním do bytu dobrovolně ... to si myslely, že se tam budou modlit?!
Někdy alkohol způsobí značný průnik sociálních bublin
!
Celou noc otevřené okno, ráno 8 stupňů, bolí mě v krku a odpoledne máme wellness pobyt v místních lázních.
jdu do práce, snad to rozchodim.
Kokoska nějaká odlehčovací služba pomůže určitě hrozně moc.![]()
K máti jezdí charita koupat otce, je ležák, do koupelny by ho nikdo nedostal. Mají nějaké speciální lůžko, které naplní vodou a vykoupou.
konec srandy - ráno na teploměru 6 stupňů ![]()
vanilka K tomu bych ráda dodala, že nás čeká nejteplejší den tohoto týdne! ![]()
to pocasi je hnus fialovej....a do toho mame rozbity topeni a uz tri tydny se neda dovolat opravari a druhy opravar je po uraze a domaci je v Recku a nereaguje na nas telefon a do toho prijdou v sobotu menit okna.![]()
jako,nechce se mi topit v srpnu,ale jeste vic nesnasim studeny bydleni.![]()
Garfie jo no. Ale bude aspoň slunce! I když jen 17 stupňů..... Očekávám krásné září a říjen!
Proto rikam, ze i navsteva sestry z charity treba 3x za den na hodinu, kdy na chvili muzu na toho nemocnyho prestat myslet a reagovat, by byla velka uleva a pomoc.
Ale jo, takhle jsem to taky myslela. Je to jiný, než kdyby sis soukromě platila ošetřovatelku, po který už můžeš za ten plat leccos vyžadovat... ale aspoň to hlídání se taky hodí.
Ounz Hanka H Touché. Dokonce "vždyť ta jedna měla sladěný prádlo". Vzpomněla jsem si na jiný výlet s lidma z týhle skupiny, kdy jsem se dostala do situace těch holek. Docela jsem to iniciovala, flirtovala, oči dělala... prádlo si teda nepamatuju, bylo to na horách
No a pak jsem si to prostě rozmyslela. Už v posteli. A ten kluk mě nechal bejt, i když zmatenej teda asi byl. Teď mě to nutilo přemejšlet, co kdyby mě nenechal bejt?... uf. Jasně, nějak bych to asi přežila... Ale stoupnul u mě, a po týhle páteční diskusi ještě o kousek.
(Neměl by muset nikam stoupat, měl by to bejt naprostej standard, ale není, jak vidno)
a nám stále nedodali kotel
začínám být lehce nervózní (jasně, ještě bychom netopili, ale přece jen jen 25. 8. a musí se to do podzimu nějak vychytat atp atp)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články