tzaziki alergie muze vzniknout kdykoli, i v pozdejsim veku, to se vi dlouho. Skoro by se mi chtelo rict, kdyz neveri, at trpi, ale neslo by se nejak domluvit s doktorem, at ji tam proste na vysetreni posle a trva na tom? Objednaci lhuty jsou ale strasne, uz najit alergologii, kde berou pacienty, je unikum.
Stěžovací vlákno
tzaziki zkus jim ještě vysvětlit, že u někoho se třeba celiakie projeví až v dospělosti, ne že by to byla novota, ale že dosud třeba měl jen minimální potíže a nebral na to ohled..a že se to prostě může naráz zhoršit. A to samý platí i u ostatních chorob. Přiznám se, že když mně bylo blbě (z jinýho důvodu ale to je fuk), byla jsem ochotná zkusit všechno, asi bych měla tendence to mamce postavit do tohohle světla, že za zkoušku přece nic nedá, ať si to nechá vyšetřit..ale je samozřejmě dospělá, je to její zdravotní stav..
a ještě teda, někdy člověk pozná jak moc zle mu bylo, až po tom, co se mu uleví ( je to podobnej princip jako pomalu vařená žába)
20 kilo je ovšem hrozně moc (interval?) a předpokládám, že onko screaning už má za sebou? Takový ty sona, kolona, gastra...ctcka..
A teda jednu 'bezvýznamnou' - čekám na děšť a oni to furt posouvaji! Já už chci mokro..
Ounz my máme mokro od odpoledne, ale nakonec to bylo pocitově ještě horší. V bytě 29. Sedim na balkoně a ty gelový mraziče na nohách, pomatlaný nohy lesanou a myslim, že mám z toho vedra náběh na angínu. To je fakt horečka páteční noci, uíuí ![]()
tzaziki achjo, ať z toho špatná není, důležitý je najít přičinu (ale to se nekdy snadno řekne..), pokud o to stojí, měla by pomyslet i na ty intolerance a nechat se vyšetřit. Nejsou to 'nemoci, za které je třeba se stydět'
Držim palce
tzaziki Ty jo, kamarad takhle zhubl hrozně moc a nic mu nenašli. Ale je taky mladsi, 45 let, mival zažívací problémy ale spíš jako bolesti, ne průjmy a zvracení... a během třeba půl roku byl jak lunt, tak minus 15-20kg Teď je zase dobrej. Já u něj taky typovala tu psychosomatiku, hypochondrie plus stres. Ale tisíc lidí tisíc věci. Snad se ti podaří najít nějaké argumenty pro ty testy.
Děkuji jste zlaté, že poradíte, podržíte a nebo jen prostě pohladíte.
tzaziki přeju vám, ať se na příčinu brzo přijde. Máma měla takové vleklé potíže s trávením, neustále jí bylo špatně, nemohla jíst. Zhoršovalo se to a naplno propuklo po smrti babičky, o kterou se starala. Nakonec se zjistil zánět slinivky, ale trvalo to dlouho, než se na to přišlo. Byl to důsledek dlouhodobého stresu. Takže dieta + léky, už je to mnohem lepší, ale s jídlem musí být opatrná pořád.
tzaziki To je mi líto. Snad se to brzy vyřeší, já bych asi také tipovala nějakou alergii nebo intoleranci, ale vím houby. Budu držet pěsti mamince i tobě. ![]()
Ounz ale dočkali jsme se
já teda už dvě hodiny na stridacku otviram a zaviram bouchajici okna, vytiram nalitou vodu pod oknem a znova uspavam vzbuzeny dite
ale to vedro bylo už úplně nesnesitelny, přes den strasny, v noci strasny, zaplatbuh za bourku a ochlazení
Potrefenáhusa no nevím u dcery to těch deset let asi odpovídá...potíže od tří let, zhoršení nástupem do školy a diagnóza v deváté třídě takže v 15...a u mne tedy až na základě její diagnózy v dospělosti přitom zpětně potíže jsem měla už v dětství a radikální obrat k horšímu po druhém porodu. Takže trvá to stále dlouho a mívala sem pocit, že není ani moc snaha něco zjišťovat, když základni testy nevykazují nic abnormálního. Některé testy jsme absolvovali jako samoplatci protože lékaři považovali za zbytečně je dělat.
Potrefenáhusa no..já mam stejnej zážitek, až na tu vodu teda..tahle nov byls desna, usla jsem az ve 3 rano, kdyz uz teda konečně začlo pršet..
Tady na kraji Vysociny prsi od asi 10 vecer, celou noc a jeste porad! Jupi! A nebudu muset zalivat zahradu!
Tu je len mala sprska ale noc bola desna. Od piatej rano som bola stale hore (ja sova), deti vstali tiez hrozne skoro. Dnes mame byt vecer bez deti. Asi si o osmej lahnem a budem spat:))
Karja tzaziki já před par lety někde četla, ze napr cesta k diagnoze celiakie trva často až 10 let...snad už se to trochu zlepsilo
To fakt nechápu. Vždyť už se ví, že je celiakie dost rozšířená, tak hned jako první vzít krev a ta naznačí. My se zdráhali poslat syna pod narkózu (děti se na enterobiopsii uspávají), ale gastrodoktor i dětská nás přesvědčili, že je to nejrychlejší cesta, jak potvrdit či vyloučit a hledat dál. No bylo to tam. Jasně, před tím otázky u pediatry a jak u vás, s manželem dobrý....
Edit-a když nechce doktor spolupracovat, tak se dá vyzkoušet ta eleminace a přejít na bezlepkovou stravu bez diagnózy /což se ale nemá před tou biopsii/.
Kokoska v Praze prší s přestávkami od 3 a ochladilo se na 14 stupňů. Po tom, co jsem týden strávila zavřená v rozžhavené panelákové peci, je to úplné požehnání
Mermaid není Praha jako Praha...na našem konci Prahy se ochladilo a začalo pršet až v noci. Ale teď už je tu taky dobře.
SunEclipse od tří v noci, ne?
u nás taky a je to boží!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.