Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Černá kočka
1772 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 19:59

Jak jste si tu stezovaly na usi, tak mam zanet stredniho ucha. Vetsinou tomu umim predchazet kdyz za to muzou ucpane dutiny, ale toto prislo uplne bez varovani snad z hodiny na hodinu, mam nejake kapky s antibiotikem a nejaky oblbovak od bolesti, nemuzu poradne ani lezet ani sedet, trcim na parfu, abych aspon trochu odvedla pozornost. 

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 20:15

Černá kočka vyjimecne, ale da se domluvit. To ale pro nas zadna pomoc neni, pomoc by byla celodenni pecovatelka a to neexistuje.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 20:19

Kokoska a zkoušela jsi Hlídačky?

https://www.hlidacky.cz/pece-o-seniory-v-domacim-prostredi

není to asi na denodenní hlídání, ale třeba na nárazové vykrytí..?

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 20:25

Dadoo ukladam, dik. Zatim vim jen o socialkach nebo charitnich sestrach, ale to je jednorazova akce jako pichnuti injekce, pomoc s hygienou apod. Pokud je neco treba necekane a nad smlouvu, je problem.

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 20:27

Černá kočka ajaj, to teda fakt soucitim. Snad te to brzo prejde.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 20:37

Černá kočka Moc tě lituju, v dětství jsem na to trpěla a doteď si pamatuju tu hnusnou bolest. Jen technická - atb kapky jsou na zánět středního ucha k ničemu, buď ti pomůže ten lék na bolest (=zánět se zklidní sám), nebo bude potřeba ucho píchnout. To je nepopulární, ale účinný a hlavně okamžitý řešení. 

Offline sagiti
58 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 20:40

Kokoska Pořád si myslím,že tvoje máma má dobrý přístup,až teda na ty prášky na bolest.Proč zbytečně trpět? Ale nějak zvlášť se léčit v těchto letech? Známá svoji matku taky nabádala k léčení,no a nakonec to její máma dotáhla na 103 let, ale jako dementní ležák a ta moje známá-její dcera se o ni stará,s tím,že maminka jí taky pomáhala dokud to ona potřebovala,myslela tím dobu svého mládí,studia.Vypadá přímo strašně  a tipuji,že pokud se bude i nadále tak dobře o mámu starat,tak odejde dříve než ona.

Já bych respektovala vůli toho člověka.Tak jako další známí jejichž mámě,které bylo 65 let, se udělalo špatně.Chtěli jí zavolat doktora, ale ona to nedovolila.Týden ležela,ale na záchod si došla.Po týdnu doma zemřela.nevím co bylo příčinou.Ale trápila se jen týden a to v domácím prostředí.

Offline černá káva
2129 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 20:52

Miru Chápu jak to myslíš ( dama jsem stará dost). Ale je to složitější. Záleží hodně na povaze nejen na tom jaký kořínek jsme dostali do vinku. 

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 20:52

sagiti prosím vás, já vím, že ten příspěvek je o něčem jiném, ale moc bych prosila nepoužívat výrazy jako "dementní ležák". Já chápu, že ten člověk je imobilní a má treba i diagnózu demence, ale dá se to nazvat slušněji. Toto zní strašně a mě vždy zatrne, když něco takového slyším, nebo vidím. Děkuji.

Offline černá káva
2129 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 20:55

Monulinecenka děkuji za tvá slova.

Offline sagiti
58 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 21:20

Monulinecenka Souhlasím.Tahle slova zní strašně.Stejně jako slova přestárlý člověk,které jsem zde četla.

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 22:00

sagiti Jestli nekdo dokaze nezavolat doktora k cloveku, kteremu je evidentne blbe a muze mu jit o zivot, jeho vec. Ja se teda nevydrzim jen koukat. A jak jsem psala, jeste jsem dostala od doktorky vynadano, ze jsem to mela udelat driv. A tim o tom koncim, stacilo.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 22:26

sagiti jenže kdyby ta paní v 65 letech šla za lékařem,tak tady třeba ještě je do 74. Fakt mi to nepřijde věk na umření, pokud člověk nebyl zcela v rozkladu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 22:26

Černá kočka Babská rada. Naše babička nám léčila zánět středního ucha slivovicí. Nikdy jsem nemusela na píchání ani já ani brácha, i když jsme tím trpěli hodně a i v dospělosti jsem to opakovaně využila. Následky na sluchu z toho nemáme ani jeden. Jen v kombinaci s kapkama už bych to asi nedělala.

Slivovice se dávala na vatu a do ucha, druhá na vatu a pod ocho z venku. Překrýt kapesníkem aby to drželo a převázat šátkem. Úleva nastávala celkem rychle.

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 22:27

continuity celou dobu na to myslim, ze pani treba umrela uplne zbytecne kvuli nejake banalite.

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 23:35

Renusatko 

Ta slivovice na vatě funguje, ale určitě jen na omezený rozsah zánětu. Jako první pomoc dobrý, ale mně zabraly líp ty kapky, na píchání nikdy nedošlo.

Offline Miru
16823 příspěvků moje polička 08. srpna 2022 03:49

černá káva 

...rozumím. Všechno je individuální...

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 08. srpna 2022 07:54
Reakce na sagiti:

Monulinecenka Souhlasím.Tahle slova zní strašně.Stejně jako slova přestárlý člověk,které jsem zde četla.

​Přiznávám, že Vám tedy nerozumím. Sama píšete, že to je strašné a souhlasíte se mnou, a přesto jste to byla Vy, kdo ta slova použil. A to, že někdo jiný někde jinde použil nějaká jiná nehezké slova přece není důvod se uchylovat k tomu samému.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. srpna 2022 08:31

dzizisketa To netuším, za nás žádné kapky nebyly a ta slivovice pomohla pokaždé. Teď na to nijak netrpím, tak zkušenost nemám.

Online viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 08. srpna 2022 09:03

pokud jde o patalie s doktory/diagnozouvs rodinni prislusnici kteri si nedaji rict, tak to ani nemusi byt "prestarly" osoby.. staci treba ze moje mala neter ma zdravotni problemy nachlup stejny jako mel kdysi syn, se kterym jsem absolvovala fakt sileny obchazeni a patrani po vsech certech. snazim se moc neradit a do toho neplest protoze mam nejchytrejsi svagrovou pod sluncem (ma to zmereny;-) ale aspon doporucim konkretniho lekare, ktery fakt hodne pomohl. normalni doktor zadnej saman. a co myslite? samozrejme byl navstiven lekar te same odbornosti, ale jinej. a kupodivu-situace beze zmeny:-/

Tak Betty me by zajimalo, kdyz to vidis tak trochu z te druhe strany, jak bys radila mladezi takovy veci resit? typu babicka odmita leky/lekare ale vyzaduje pomoc?