Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 14. února 2017 13:29
Reakce na barbucha:

mně bylo blbě celej leden, obden mě bolelo v krku, pak nebolelo, pak zase..... tentokrát mi kromě těch pastilek, co už cucáš, pomohl i Septabene , takže v krajním případě vyzkouše. 

Online jerry
11239 příspěvků moje polička 14. února 2017 13:32
Reakce na barbucha:

Slivovice není jed, to je LÉK

Offline RoSa
10176 příspěvků moje polička 14. února 2017 13:34
Reakce na jerry:

Jo. Lišejník je dobrej leda tak v parfémech! ... a nebo se z lišejníku taky dá něco vypálit?

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 14. února 2017 15:04
Reakce na jerry:

RoSa 

No, co od vás dvou taky jinýho čekat, že jo.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 14. února 2017 17:03
Reakce na barbucha:

Na bolest v krku se mi nejvíc osvědčily Strepsils plus. Mají v sobě jak obvyklý benzodiazepim, tak lidocain. Müllerovy pastilky jsou fajn, ale přece jen to není lék. Já teda chuťově můžu akorát ty s mateřídouškou. 

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 14. února 2017 17:12
Reakce na wendulka:

No vidiš to, Strepsils! Trochu se mi ulevilo, ale asi je koupím taky.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 14. února 2017 18:37
Reakce na barbucha:

Kdybys chtěla ještě větší zásoby, tak se mi osvědčil sprej do krku Streptokill. Je strašně hnusnej, ale zas zcela přírodní Je to výluh mnoha druhů bylin v alkoholu, lékárnice se na mě dívala dost znechuceně, že to je beztak nějaká blbost, ale já na tu přírodní léčbu docela věřím, takže jsem se nenechala odradit. Prej to chutná podobně jako Jägermeister, ale to teda nemám srovnání, takže nemůžu potvrdit

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 14. února 2017 19:02
Reakce na žluťásek:

tak ja osobne u takovych tech viroz, lehkych nastydnuti mocaku a pod. preferuji prirodni latky. nedam dopustit na pulmoran a brusinky.

mam pribuznou, detskou lekarku, ktera sama trpela na priserne zanety dutin (posunuta nosni prepazka), tak neda dopustit na sinupret - co ho uziva, pry uz antibiotika nepotrebovala. anginu nebo zanet ledvin bych tak nelecila, ale tyto zanety, ktere jsou porad lokalni, lecim pokud mozno prirodne a to i u deti.

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 14. února 2017 19:29
Reakce na wendulka:

Na bolest v krku se mi nejvíc osvědčily Strepsils plus. Mají v sobě jak obvyklý benzodiazepim, tak lidocain. Müllerovy pastilky jsou fajn, ale přece jen to není lék. Já teda chuťově můžu akorát ty s mateřídouškou. 

Pardon, nemůžu si pomoct, ale žádné pastilky benzodiazepiny neobsahují. BZD nejsou v žádné formě volně prodejné. Sice by se po nich barbucha určitě dobře vyspala, ale s bolestí v krku neudělají nic. Konkrétně Strepsil plus obsahuje antiseptikum v kombinaci s lokálním anestetikem. Konec otravně opravného okénka.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 14. února 2017 19:30
Reakce na continuity:

Konkrétně ten Streptokill jsem si kupovala při opakovaných angínách, ale užívala jsem ho samozřejmě za současného pojídání antibiotik. Pomáhal mi docela na ty příšerné řezavé bolesti v krku, než ATB zabrala.

Na virózy a nachlazení taky nejdřív nasazuju zázvor, bylinné čaje, do nosu vincentku, na kašel balzám na hrudník z bambuckého másla s eukalyptem atd. Buď se mi to podaří podchytit v začátku a potíže zmírnit, nebo po pár dnech nasadím silnější kalibr z lékárny. Nejsem moc fanda coldrexu hned při prvním zasmrkání, angínu bych ale zábalem na krk taky neléčila.

Pro mě je teda naprosto zásadní zůstat i při pitomém nachlazení co nejvíc v klidu doma v teple, přecházení nemocí a prskání na kolegy v práci fakt nesnáším.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 14. února 2017 19:33
Reakce na barbucha:

Ale musíš tu variantu plus. Ne ty klasický s příchutí. Ty jsou už bez lidocainu. Tyhle dvě látky pak ještě obsahuje Orofar, ale ten nemám odzkoušenej chuťově. Třeba neo angin jsem nedala. Ten Strepsils plus je klaasickej větrovej mentol, takže v pohodě. A pokud nepomůže ten, pak už jedině antibiotika. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 14. února 2017 19:39
Reakce na Allysa:

O.K. Asi se mi to smotalo s něčím jiným dohromady. Při množství léků, jaké bere mamka se ségrou se to nedá. Ale vím, že mi lekarnice to antiseptikum nějak jmenovala. Tak jsem si zapamatovala správně jen ten lidocain.

Edit: Už jsem se koukla, je to dichlorbenzenmethanolum. Snad si to už tentokrát zapamatuju, ať to zase nemotám.

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 14. února 2017 19:47
Reakce na žluťásek:

pockej az budes mit skolni ditko ja mam pitome nachlazeni s malymi prestavkami zdravi od podzimu do jara, protoze ty opice porad vlacej neco ze skolky a skoly (nastesti se na nas rotaviry moc nechytaji, tuto imunitu mame vsichni dobrou, takze leto je vice mene v pohode). deti jsou za dva dny v pohode, ale ja jsem ten typ, ze jak se mne chytne kasel, tak se ho zbavim bud po antibiotikach nebo pak na jare. ale ve vedlejsim kanclu sedi kolega, tezky astmatik a ten je na tom chudak jeste hur, takze to neresim (jinak by to bylo v zimne tak na invalidni duchod).

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 14. února 2017 19:58
Reakce na continuity:

Nechci soudit dopředu, ale neumím si představit, že bych do práce chodila s teplotou, žiletkama v krku, co řežou při každém polknutí nebo kašlem, co mi může roztrhnout plíce. Někteří kolegové tohle praktikují, mě bolí všechno už jen když si to představím.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 14. února 2017 20:13

Pro mně jsou nejvíc nebezpečná moje vnoučata :). Jakmile jsou nachlazená a prskají (a já se s nimi vidím), bezpečně to chytnu a odnesu to dvojnásob. Mají nějaký silnější bacily nebo co. Normálně jezdím městskou, pohybuju se mezi lidmi a tak, a jsem v pohodě. Přijedou ti naši dva skřítci, začnou prskat a já do tří dnů mám rýmu jako trám, bolí mě v krku nebo oboje.

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 14. února 2017 20:14
Reakce na žluťásek:

tak teplota nebo urputny kasel za mne neni nastydnuti. s teplotou po svete opravdu nechodim.

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 14. února 2017 20:25
Reakce na Torrah:

no to taky, ale moji rodice spolehlive chytnou rotaviry, ktere se u nas projevili tim, ze jedno ditko bylo 2x na wc a ja jednou (takze nas ani nenapadlo, ze jsme nemocni). pak tam jdeme po tydnu, kdy jsme uz normalne zdravi  a moje mama to chudak chytne tak, ze dva dny lezi 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 14. února 2017 20:37
Reakce na continuity:

U nás v práci bohužel nebyla výjimka, že tam chodili kolegové "trochu nastydlí" a pak z nich vylezlo, že je bolí v krku tak, že nemůžou ani polykat. Případně si furt osahávali čelo, skelné oči, ale to nic není, to přejde, k doktorce s tímhle nepůjdu.

Já teda stokrát radši budu dělat dvojnásobné množství akcí a vršit před sebou víc práce i za nemocnou kolegyni, než abych seděla vedle člověka s teplotou, co prosmrká půlku pracovní doby. Přitom dojít si na pár dnů pro neschopenku nebo si vzít neplánovanou dovolenou a vyležet se nebyl u nás v práci nikdy problém, na nemocné tam nikdo nekouká skrz prsty jako na povaleče.

Já teda naprosto chápu ty důvody, proč to někteří kolegové dělají, nemocenské dávky jsou skutečně bídné. Ale ve svém případě si prostě neumím představit chodit do práce ani s tím blbým nachlazením s mírně zvýšenou teplotou, jsem chcípák, co pak nezvládá moc fungovat ani doma

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 14. února 2017 22:23

Stěžuju si, že se asi vyspím až v hrobě. Poslední týden jedu denně tak se čtyřma hodinama spánku a mám dost. Jak se zkombinovalo zkouškové, štěňata a rýmička, tak to mám doma docela husté A to jsem bezdětná  netěhotná a nechodím do práce. Nevím co bych dělala nebýt osvč.