Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 14:47

Fakirka my sme boli postupne všetci na dovolenke, ja som si to odniesla najviac. Synovi držím palce, teraz je veľa ľahkých priebehov, verím, že aj on bude jedným z nich. Iróniou môjho osudu bola druhá dovolenka po kovide. Už sme boli pár dní negatívni a cestovali sme do Chorvátska za synom a deťmi súkromne do apartmánu. Nabrať nových síl. Tretí deň som sa opäť rozkašľala, až som zachrípla, nádcha, únava, schvátenosť. Myslela som si, že mám postkovidový syndróm. Vieš, čo sa z toho vykľulo? Silná alergia na peľ. Syn mal pred rokom taký istý problém, dokonca bral aj ATB, celá dovolenka o ničom. Až keď začal brať antihistaminiká, postupne sa mu uľavilo. Zbalené som mala aj ja, ale boli sme tam len 6 dní. Zaúčinkovali predposledný deň. Už sme doma a ja som zázračne vyliečená. A tam som mala nábeh na astmu, nenormálne. Dve dovolenky trápenia. A tak som sa tešila. Ale aspoň dva dni v Chorvátsku stáli za to. Ja sa z domu asi už nepohnem.

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 15:34

milacka to je teda pech..já to mám obráceně, domácí pyly jsou zlo, bez kapesníku ani ránu a u moře za celou dobu ani nekýchnu...

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 15:47

SunEclipse toto bolo prvýkrát aj u mňa, boli sme v Marčane, apartmány sú obklopené lesmi a bujnou zeleňou. A keďže sme boli s chrtíkmi, prechádzky v prírode mi k rýchlemu nástupu alergie dopomohli. Dovolenkári v tesnej blízkosti nášho apartmánu si môj urputný kašeľ hlavne v noci museli "vychutnať", skoro som vypľula dušu. Z mláky do kaluže - sa u nás hovorí. Doma kašlem už len občas, doznieva to.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 16:48

Sialena bolest zubu (dasna?) pri piti studeneho . Neviete z coho to moze byt? Na preventivke som bola pred dvoma mesiacmi, pred mesiacom mi spravovala stare blomby. V pondelok jej volam ale teda stve ma to. Je to horna stvorka, zacina mi na  nej strojcek a aj sa mi ten zub mierne kyve (ale to aj druha na opacnej strane, tak predpokladam, ze je to pri strojceku normalne?) Ukludnite ma niekto, bo mam pocit, ze mi idu vypadnut zuby (a päťky.mam.vytrhnute.kvoli.strojceku)

Edit. Este som aj blba, su to trojky nie stvorky

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 16:49

milacka chúďatko to je teda pech! 

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 16:56

Mrakoplas já nevím co je strojček (rovnátka?), ale při pití studenýho bolí někdy odhalený krčky, určitě zajdi k zubaří pro jistotu, ale pokud to bude to, doporučí ti na to zubní pastu na citlivé zuby..

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 17:05

Ounz odhalene krcky trochu mam, uz rok preliecene a doteraz prave nic, myslim, ze pricina bude asi inde? Jo a strojcek su rovnatka, pardon :)

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 17:24

Mrakoplas určitě bude nejlepší se objednat (a doufám, že máš kratší čekací dobu neź já  )

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 17:29

Mrakoplas Tak ty krčky budou citlivý už furt, pořád už to chce ošetřovat nějak, mě to kolikrát začalo bolet, když jsem jedla v létě víc ovoce. Zkus napřed nějaké remineralizační gely, mě se osvědčil https://zubni-pasty.heureka.cz/apacare-repair-korekcni-zubni-gel-30-ml/

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 17:54

Isca mna to prave nikdy nejak nebolelo ani pred liecbou a uz vobec takou prudkou bolestou. Obcas zuby citlivejsie boli ale nie toto

Ounz no v pondelok jej volam a dufam, ze jej to popisem dost akutne aby si na mna chvilu nasla :)

Online Tabea
8113 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 20:25

Mrakoplas nechci tě zbytečně děsit. Mne jednu dobu bolela jednička dole v reakci na chlad. Zubař mi řekl, že zuby, co měly rovnátka (hýbalo se jimi) mají větší tendenci hynout. Testoval to přímo na zubu, to bylo ok. Pak to přešlo samo. Je to už hodně dávno, všechno je ok. Teď mi zas jiný zubař řekl, že když se vytrhnou stoličky (pětky) většinou kvůli rovnatkum a zezadu se zuby posunou dopředu, tak je za moudrakama kapsa z prázdné dásně. Tam se zachytává jídlo a blbě se to čistí. Takže se ty sedmicky rády odzadu kazí. Jsem zvědavá, co se ještě dozvím, že je následek rovnátek.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 21:07

Tabea zacinam sa bat. Uz to reagovalo aj na vlaznu vodu :(

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 21:57

Mrakoplas určitě zkus remineralizační gel, já používám Elmex Gelee, ale jako první pomoc by mělo ulevit i koupit si pastu na citlivý zuby a na ten zub a dáseň ji napatlat

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 10:59

clothilde eee, psala mi mamka, že našla v bytě nemálo netopýrů  

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 11:17

Jestli si můžu vybrat mezi netopýry a bolavými zuby, hrňte sem klidně kaloně!

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 11:47

Sweet Potato Tak ale to je výzva!

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 11:59
Offline Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 12:21

Sweet Potato velikost kalone jsem uplne vypustila, včera jsme byli v národním muzeu a dost jsem na to cumela!!! Ještě, ze se to nezivi masem!!!!

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:01

Potrefenáhusa Kaloň je kiloň.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:08

Mrakoplas Takhle se to to bohužel nepozná, ale obecně řečeno zuby reagují na chlad jednak tam, kde je odhalený dentin (tzn. právě u těch krčků, nebo kde je kaz apod.) a pak je to hlavně u zánětů nervu v zubu, to bývá opravdu hodně silná a přetrvávající bolest. Ze zkušenosti u pacientů i na vlastní zuby ale vím, že může být příčina i v zánětu dásně, to je hodně nepříjemná věc. A rovnátka taky umí potrápit. Jestli máš nově utažené (to kývání to naznačuje), umí to bolet opravdu dost (i na studené). Bohužel ti nic neporadím, opravdu to musí vidět tvůj zubař. Ale pravděpodobně tě vezme hned.

Edit: jediný, co můžu doporučit je opatrně kolem bolavých zubů vyčistit mezizubním kartáčkem a vyplachovat pusu ráno a večer po jídle ústní vodou s obsahem chlorhexidinu, např. parodontax, ale v lékárně kdyžtak poradí. A než se dostaneš k lékaři, nekousala bych nic tvrdého. Držím palce, já sázím na ty rovnátka