tv ja vim, ze tvoje maminka.slibila babicce, ale ty ted mas problemy, neslo by to prehodnotit? Ja jsem ted ucim byt sobecka, tak se zeptam.
Oceni to nekdo? Babiccka ? Maminka? Stryc?
tv ja vim, ze tvoje maminka.slibila babicce, ale ty ted mas problemy, neslo by to prehodnotit? Ja jsem ted ucim byt sobecka, tak se zeptam.
Lamicka tak Praha byla vždy speciální, shání teď pronájem mužův kolega a je to hrozné. Na druhou stranu, zas se ke mě nedoneslo, že by se až tak raketově zvedali stávající nájmy.
Ono hledat nového najemnika znamená, že byt bude prázdný tak měsíc, budeš se zaobírat smlouvami, kaucemi a nedejboze ještě malovat. A ještě nevíš, jestli s ním nebudou nakonec problémy. Takže zbavovat se platícího nájemníka se může pěkně vymstít.
Candance Zatím jsme to dali k ledu, mezitím se objevil lepší, ale ten nám někdo vyfoukl. Spis teď zase ustupujeme od toho stěhování na sever, muz by skoro nebyl doma, byla bych na všechno sama s miminem ... takže jsme uvězněni v zaklety Praze. Strašně mě to frustruje a akorát to generuje hádky.
tv Nevejdeš se do příspěvku na bydlení?
continuity Ne vždycky, my máme malování jako povinnost pro nás a je běžný, že prohlídky se chodej ještě když tam původní nájemnici bydlí. Takže když je pronajímatel sikovnej, nemusí mít výpadek ani den a dobře to vědí.
Sestra dělá reality a se zamrznutím prodejů a zdražení hypo se ty nájmu dostaly zase do úplný turbulence.
tv ženy jsou výborné vyjednavačky, mnohem lepší než muži.(Říká policejní vyjednavač, ne já). S jedinou výjimkou, když vyjednávají pro sebe.
Zkus si to přehodit, že vyjednáváš pro děti a pamatuj, že hlavním cílem vyjednávání není získat výhodu, ale zachovat vztah.
Zkusila bych ji předestřít ty argumenty výše, tj. Platíte, neděláte bordel, nejsou s vámi problémy. Být potřebuješ, ale má to jisté dlouhodobě. Mezi řádky bych naznačila, že když to neuplatíte, budete se muset stěhovat ( ale přímo tím rozhodně nevyhrožuj).
Zjisti si ještě sama pro sebe ty jiné alternativy ( kolegyně, která by vás prichýlila třeba alespoň dočasně je dobrý začátek).
Další věc je, že můžeš zkusit vyjednat třeba odklad toho zvýšení, teď o inflaci a kdyby to bylo nějak špatně za půl roku, probereme to znova. Nebo naopak oplátkou za zvýšení smlouvu na delší dobu.
continuity koukala jsem na nájmy v prosinci, kdy se rozhodovalo, zda hypo nebo nájem většího bytu, a minulý týden po rozhovoru se známou a fakt to vyletělo. Oni na to mají různé cenové mapy a další nástroje, vidí to docela jasně. Není to jen Praha (jasně, tady je to extrém), ale i další regionální města.
MP Meri tak to si musí vybrat tv, čo z toho je pro ni relevantní.
Pronajímatele, co to otočí za jeden den bych chtěla potkat, ono je s tím dost práce a stresu i bez toho, prohlídky jsou ještě to nejmenší.
tv moje nocni mura
uz ted to mam na krev a netusim jaky ma pan domaci smlouvy na energie a bojim se zeptat:-( ty ale muzes pozadat o zvyseni alimentu aspon, bych nevahala
MP Meri Tohle musi byt hrozne tezke, mama chtela vzdycky do Prahy, tata chtel zustat v dome v malem meste, ktere mama cely zivot nesnasela.
MP Meri kdyby vám stačila Roudnice, což je přesně mezi severem a Prahou, tak se ozvi :)
Lamicka jinak pokud se začne zvyšovat cena čehokoliv jen proto, že soused nebo konkurence jintaky zvednul, je průser vždy nedaleko.
Jediné horší než letošní 20% inflace je dvojciferná inflace příštích pět let. Ten náraz do zdi si nechci ani představovat.
Nejde to, já se strýcem vyfasovala i stavební pozemek..takže do budoucna třeba nějaká možnost bydlení nakonec bude. Ale byl to danajský dar, dům chátrá, nic s tím nemůžu dělat, platím daň, pojistku a sekání zahrady. Tak časem se to vyřeší, buď to prodám a koupím byt, nebo si tam postavím maringotku na zahradu.
continuity U nas to tak bylo, kdyz jsme se stehovali do bytu my, tak jeden den predchozi najemkyne odevzdala klice a druhej den jsme se tam stehovali my. A kdyz jsme se stehovali pryc my, tak to vypadalo stejne. My meli teda fakt stesti na pronajimatele, za tech sedm let nam najem snizil, nikdy nezvysil, tezko rict, jak je to ted.
continuity Otočit nájemníky za den fakt není nic težkýho. Pokud majitel nedělá reko a malování je na najemnicich, tak proste jen těsně před vystehovanim zkontroluje stav a má vyřešeno. V Praze fakt nic neobvyklyho. Pokud byt potřebuje úpravy, tak je to samozřejmě o něčem jiným.
bram Moc díky, ale obavám se, ze řešením na půl cesty bychom přišli o výhody obou měst a zustalo by jen dojíždění na dvě strany. Já vůbec nemam koule na to jít do města, kde nikoho neznám ![]()
tv Nevejdeš se do příspěvku na bydlení?
Nevejdu, mám ještě samba. Ale přiznali mi ted přídavky, tak aspoň něco.
viktorka_od splavu myslela jsem, že bydlíš ve vlastním..alimenty zvyšovat nechci, máme nadstandardní vztahy si myslím. Navíc si pro ně jezdí a vozí je zpět z Vysočiny.
tv ne no, to je vlastne jediny co mi dela starost ale fakt velkou:-( mit zahradu uz tam ta maringotka stoji
(ve ctyrech si to teda ale predstavit neumim:-(
continuity máš ve všem pravdu. Tady je průser ještě v jedné věci..byt má pro dceru, příští rok dostuduje. Takže už nějaké dlouhodobé nájemníky podle mě neřeší. Zkusím tu kolegyni, třeba to klapne.
tv tak zas ve dvou se na ten najem slozite, to je velky plus
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.