tv tlapkam
Stěžovací vlákno
tv Nám zvedli nájem na začátku prvního lockdownu o 4000. A letos to bude opět minimálně o inflaci, což se prohneme taky. Každoročně to probíhá tak, ze příště zavolá o kolik zvedá a že smlouvu hodí do schránky. Nazdar.
Takze soucitim.
tv lituju. Fakt se to sype vsude. Jednomu znamemu zvedli ibchodni prostor o 400%. Emailem.
tv Já bych se s ní zkusila domluvit. Normálně bych to zkusila, že nemáš, že už vloni se to zvýšilo a že prostě o čtyři tisíce se ti výplata nezvedla, plus pokud se tě týká navýšení energii, tak bych argumentovala že horko těžko vyjdes. Já bych to asi zkusila, je to vzhledem k druhému zvýšení za tak krátkou dobu dost peněz, a jako třeba se bude obávat že někoho bude muset hledat, přijde o jeden nájem, tak třebas slevi. Jo a prostě neohlizela bych se, že to je trapný kvůli tisícovce slevy takhle zadat, za rok je to 12, je to dost.
Lituju te hrozně, hrozně moc! Ta komunikace je fakt strašná taky.
MP Meri Už chápu moje podnájemníky, že mi dělají, co mi na očích vidí a jejich životní moto je "hlavně neobtěžovat".
tv To je mi moc líto a zdá se mi to od ní dost nefér, nemáte tohle nějak ošetřené ve smlouvě? Zkus se s ní domluvit, já z té "druhé strany", tedy majitelky bytu, můžu říct, že raději budu mít trvalého a zodpovědného podnájemníka za menší nájem, než shánět někoho nového za vyšší. A sms je teda...
ovšem zase to vypovídá něco o tom, že úplně silná se necítí, zkusila bych toho využít a sejít se s ní osobně.
Garfie naprosto s tebou souhlasím
Oni se ty nájmy pomalu zvedají, ale z toho covidoveho propadu. Já bych zkusila vyjednat max 10% s tím, ze zaplatím zvýšené energie, pokud budou.
Karja právě ty energie možná paní vedly k tomu navýšení. Já bych ji spíš řekla, že budu šetřit, co to půjde a případně nedoplatky zaplatím ( to je vlastne jediný náklad pro pronajímatele a potřebuje ho mít pokryty.) Určitě bych neargumentovala, že nemám poniže, to fakt nechce bytná slyšet.
Děkuju všem za potlapkani. Včera už jsem neodepisovala, šla jsem na pivo. Vyjednávat asi není co, tady ty nájmy prostě nejsou, nic jiného mi nezbyde. A ještě větší pálky, než co budeme muset teď platit. Zítra s ní mám schůzku, ale nevidím to. Od čtyř nespím, děs tohle.
ja tohle dlouhodobě řeším, že nevím, co budu v budoucnu dělat s tím bydlením. Na pozemku mi leží barák, kde žije strýc alkoholik a já tady platím dardu za nájem. A čekám, až on umře, abych s tím konečně mohla něco dělat...
Jinak aspoň pár pozitivních věcí..povedlo se mi získat oku číslo, přiznali mi přídavky na děti s dnes ráno mi neujel vlak. A mám kolegyni, co má byt a nikdo v něm nebydlí, tak s ní zítra zkusím promluvit...
tv tlapkam
a jestli jde jen trochu neco delat s tim pozemkem, tak bych vzala pravnika a resila to.
Garfie continuity ja se obavam, ze to ani nemusi souviset s energiemi, najmy ted rostou raketove, hlavne pry v Praze. Mame zname co maji realitku, uplne se zastavili prodeje, najemnich bytu je malo a na 1 najemni byt maji v Praze i 100 zajemcu.
Lamicka nejde. Mamka slíbila babičce, že tam dožije..
tv To je tezka situace, chapu.
tv pokud už se to nezměnilo, tak platilo, že pronajímatel může zvednout nájemné jen o určité %, s tím že se do toho % počítá nejen aktuální zvýšení, ale veškeré zvýšení za poslední 3 roky. A ke zvýšení nájmu dojde 3. kalendářní měsíc následující po sdělení návrhu o zvýšení, žádné že 29. srpna pošle sms že od září budeš platit víc. Můžete to mít ve smlouvě stanovené jinak, na to se podívej, v tom případě by měla smlouva přednost, ale pokud tam nic o zvyšování nemáte, tak platí výše uvedené.
Lamicka ano, švagrová teď pronajímala normální sídlištní byt, za hodinu měla fakt asi 100 zájemců, museli to stáhnout a ještě jí pak chodily naštvané sms. Bylo vidět, že jsou ti zájemci frustrovaní.
Sairon to ale neplati, pokud se kazdy rok podepisuje nova rocni smlouva, ne? To je jen u smlouvy na delsi dobu. Ja jen, ze jsem v Praze nikdy nic jineho, nez smlouvu na rok, kterou jsme kazdorocne obnovovali, nemela. Protoze pak je to zase jen o dohode, za jakych podminek se nova podepise.
Sairon mrknu na to, díky. Smlouvou podepisujeme každý rok.
tv tak to se obávám, že ti je tohle k ničemu. Mě vůbec nedošlo, že ty nájmy bývají jen takto na rok.![]()
tv Nevzdavej to. My nakonec vyjednali zvýšení jenom o 3 tisíce, místo 4 a to to vypadalo beznadějně. Ale šel do toho sambo, já nejsem smlouvací typ, já bych holt sklapla a platila.
A chápu te i s tou bytovou situaci celkove, taky mám pozemek, kterej si muzu aktuálně zatím strčit někam a vyhlídky dost černý.
Sairon To je sice pravda, taky jsem tím tehdy argumentovala (já jsem zase silná přes ty paragrafy), ale my máme smlouvu vždy na rok. Ochcávka, bohuzel. Ale vicemene na jakýkoli námitky nám majitelka řekla "v pořádku, támhle jsou dveře, výpovědní lhůta je 30 dni".
Přesně, nejsem vyjednávací typ, bojím se, že nás pošle někam. Tady je tři prdele zájemců a v nabídce kolik, osm bytu v celém městě? No bude tam zítra i sambo, tak to asi zkusí on. S pozemkem tlapkam. Často se v noci budím hrůzou, že nebudu mít kde bydlet, fakt..![]()
MP Meri a jak jste se rozhodli s tim bytem?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.