Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:22
Reakce na Tabea:

Mrakoplas nechci tě zbytečně děsit. Mne jednu dobu bolela jednička dole v reakci na chlad. Zubař mi řekl, že zuby, co měly rovnátka (hýbalo se jimi) mají větší tendenci hynout. Testoval to přímo na zubu, to bylo ok. Pak to přešlo samo. Je to už hodně dávno, všechno je ok. Teď mi zas jiný zubař řekl, že když se vytrhnou stoličky (pětky) většinou kvůli rovnatkum a zezadu se zuby posunou dopředu, tak je za moudrakama kapsa z prázdné dásně. Tam se zachytává jídlo a blbě se to čistí. Takže se ty sedmicky rády odzadu kazí. Jsem zvědavá, co se ještě dozvím, že je následek rovnátek.

​K tomu taky něco mám. Úplně jsem tomu teda neporozuměla, které zuby se vytrhnou a které se kazí? Ale obecně ortodontisti neradi vidí moudráky ("osmičky"), protože na ně skoro nikdy není v čelisti dostatek místa a přirozeným tlakem zubů dopředu se ostatní křiví. Sedmičky bývají zkažené zezadu právě jako následek osmiček, je to hodně vzadu, místa pomálu a málokdo zvládne čistit mezi 7-8. Po extrakci zubů moudrosti je ta zadní plocha přístupná a čistí se mnohem líp. Ta kapsa z dásně po zubu se brzy zacelí a nic se tam nedrží. To s rovnátky nijak nesouvisí. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:23

A ostatním se omlouvám za spam, perte sem kaloně

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:28

Len to není spam, tahle zubní edukace se hodí vždy a každému  ta péče je někdy fakt náročná a někdy to člověk děla blbě, i když si myslí, kdovíjak si ty zuby nepucuje..takźe informace od odborníka je rozhodně k užitku!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:34

Len dakujem za odpoved. Mna to prave vobec neboli pri cisteni, to si cistim niekolkokrat denne aj medzizubnou ale tie napoje..no zajtra je u nas vlastne sviatok, tak musim pockat do utorka.

Utahovali mi strojcek prave uz pred mesiacom, davali silnejsie drôty a doteraz (okrem prvych dni kedy som nemohla vobec hryzt) som nic necitila, prave ma to aj prekvapilo co zrazu teraz.

Offline Tabea
8113 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:37

Len vytrhnou se pětky, stoličky zezadu se posunou dopředu a pak je tam ta kapsa, jak zuby zezadu popojely. Já osmičky mám a za nima tu kapsu, i když nemám ty stoličky už tak 15 let, spíš víc. Vytrhnout mi je nikdo nechce, ani nechtěl. A šla bych do toho jen v narkoze, protoze když mi trhali ty pětky, tak jsem měla injekci nekolik do různých míst, zmrtvelý všechno od oka po krk, včetně hlasivek, jen ty zuby byly bolestivý. Ale jen u dolní čelisti, nahoře ok. A bylo to na dva termíny, takže to nebylo tím, že by zubarka měla slabší den. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:44

Mrakoplas Tak to bych se na tu ústní vodu vykašlala, v dásni problém skoro určitě nebude. Moc na to nekousej, jogurt, polívky a bramborová kaše teď budou nejlepší kamarádi. A držím palce, ať to máš v klidu, než se dostaneš k dr. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:54

Tabea Dík, už to chápu. Není to zrovna typický, ale může být. Ta díra za zuby je tam normálně, pokud jsi tam měla osmičky, tak je to určitě jinej pocit. Ono tam to jídlo fakt vázne, ale dá se to hezky vyčistit. Osmičky se extrahují dost často, ale není to samozřejmě nutné u každého. Tobě místo toho vzali pětky, efekt je podobný (získání místa v zubním oblouku). 

Offline Puella
6 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 14:07
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 14:12

Len uz som zrovna kupila Corsodyl, ten mi kedysi pomohol ale teraz rozmyslam, ze sa mi mari, ze mi na zaciatku nosenia strojceka zubarka povedala, aby som niektore ustne vody nepouzivala. Detaily som samozrejme zabudla tak.uz ani neviem ci sa mi to len nezdalo. 

Offline clothilde
2060 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 19:27
Reakce na Ounz:

clothilde eee, psala mi mamka, že našla v bytě nemálo netopýrů  

​eee nectu to, nectu to...

U nas zatím bez netopýrno, doufám, že už navěky

Sweet Potato tak kaloně/kiloně bych asi nezvladla. Stačilo mi, když , po otevření skříně, vyletěl malý netopýr....

Online Pavlena
6920 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 19:48

clothilde docitam zpetne a teda hukot..! Myslim ve zdejsich katastrofach vitezis..  A to rikam jako nekdo, komu nevadi ani mysi a netopyri mi prijdou roztomili! Ale jako ve skrini a v hrnkach ne..!!

Online Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 21:13

dzizisketa Ňuňuňuuuu

Online Pavlena
6920 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 21:17

dzizisketa dyk to rikam, roztomilousi. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 28. srpna 2022 21:32

dzizisketa to jsou miminka

Offline continuity
43131 příspěvků moje polička 29. srpna 2022 11:55

Tak to je bomba. Neteče nám od rána voda, volám po všech čertech, abych nakonec našla v suterénu sedící partu v dobrém rozmaru, že mění ventily a vlastně mám být ráda, že nám to pustí už odpoledne, že původní plán byl zítra.  

Nahlášeno prý 14 dní. Tady nám posílají emailem a házejí do schránky každou ptákovinu na téma zavirejte dveře, ale to, že celý den plánovaně nepoteče voda zjistím až tak, že otočím kohoutkem.

Jsem zvědavá na ty výmluvy. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 29. srpna 2022 12:50

dzizisketa Ten komentář pod tím. "Malé burrito!"

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 29. srpna 2022 17:05

Loni v září mi bytná zvedla nájem o 2000,-. Dnes SMS, že zveda o další 2000,-. Chce se mi brečet. Politujte mě.

A snaha o získání administrátorského hesla u Vodafone mě dnes dorazila, jak že zlého snu. Plus jsem v práci nezískala smlouvu, se kterou jsem počítala. Pomoc.

Offline Jitka77
1934 příspěvků moje polička 29. srpna 2022 17:09

tv Lituju, to je nepříjemné až zlé

Offline continuity
43131 příspěvků moje polička 29. srpna 2022 17:54

tv lituji moc.

Nelze s bytnou vyjednávat? Jaké máte náklady na energie? Máte smlouvu na dobu určitou?

Každopádně oznamovat to sms je teda strašné. 

Vodafone nekomentuji, to je lepší utíkat.