coralline bublifuk Já se bojím, že tohle není problém pouze ČD. Jela jsem pár let zpátky, před dobou chytrých telefonů, z laborky ve Francii domů. Nejen že mi do slavného TGV prodali místenku duplicitní s nějakou další osobou, což naštěstí vyřešil průvodčí, ale mělo i zpoždění. Tím pádem jsem nestihla přípoj motoráčku ze Štrasburku do Německa, kde mi měl jet další rychlík (o šíleném sprintu s kufrem přes celé nádraží a po peronu, kde mě jasně viděl vypravčí toho motoráčku a stejně mi ho před nosem odmávl nemluvě). Takhle pěkně rozpumpovaná jsem nakráčela do dopravní kanceláře, kde mi s milým úsměvem řekli, že žádné kompenzace nedávají, mám si najít ubytování na vlastní náklady, protože další spoj jede až ráno a můžou mi na něj prodat lístek, protože ten můj už nebude platit.
Tak jsem absolvovala další výzvu najít na francouzském nádraží taxikáře, který bude ochoten hovořit anglicky a pomůže mi stihnout ten německý přípoj. Byla to cca 30 km jízda. Asi u pátého taxikáře jsem uspěla a přípoj jsme stihli. Jo, to byly časy