Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 17. února 2017 09:44

Tak já bych si hlavně nepamatovala, která barva je na ponožky a která na trika :-)

Já mám vlastně kolíčky jen dva, zbytek se nějak samovolně vypařil. A ty dva používám na přichycení  igelitového pytle ke koši na smetí. A každý je jiný  

Já jsem totiž strašný chaotik.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:08
Reakce na Bledule:

Kolíčky jsou mi celkem ukradené a beru je, jak mi přijdou pod ruku. Ale když peru barevné prádlo, tak mě baví věšet ho podle barev duhy. Aby na sebe odstíny hezky navazovaly. Ani mi moc nevadí převěsit kvůli jednomu tričku dvě řady, když se ukáže, že tyrkysové pěkně vyplní mezeru mezi zelenou a modrou  Ale zas to nemám jako obsesi a když spěchám, beru to jak to přijde.

Nechápu teda osoby, které jsou schopné věšet prádlo hlava nehlava - tričko, jedna fusekle, tílko, tři fusekle, džíny, punčocháče. Znám takové osoby dvě a myslím, že není náhoda, že to jsou oba muži  Se mi zdá, že je s tím sbíráním pak mnohem víc práce.

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:09

HA! A ja som vždy tvrdila, že tak to má byť. Mne teda vadia pomiešané farby. Doma tvrdím, že je normálne a oni sú divní. Neznášam ked ušká hrnčekov nie sú uložené v poličke doprava. 

Online barbucha blogger
35877 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:09

Prokristapána. Co vy jste to tady za spolek! Já žila v domnění, že kolíčkový/věšící fetišista je jen jeden (a jsem jím vytrestaná já) - že víc takovejch úchyláků se prostě vyskytovat nemůže!

Poté, co po mně párkrát převěsil prádlo (protože to dělám nedbale!), získala jsem zaplaťpámbu důvod, proč se této činnosti navždy vzdát...

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:11

Fakt potrebujem sušičku teda. 

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:14

jj kolicky. no, to je tak....;-) kdyz jsou barevny tak urcita barva muze byt na jisty typ pradla - napr. ponozky modre, kalhotky zlute... samozrejme kus ktery vyzaduje dva nebo tri musi  byt stejnou barvou, nelze pripnout rucnik jednim modrym a jednim ruzovym!:-D

A to jsem si myslela, že jsem divná, když barevné kolíčky dávám na světlé prádlo a dřevěné záasadně na tmavé... A nesnáším, když to někdo udělá naopak

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:14
Reakce na Janulik03:

ten pocit krasne ususeneho pradla na zahrade,Ti zadna susicka neda!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:15
Reakce na Noren:

tak to muze mit i opodstatneni.Dreveny muze zanechat na svetlem fleky.Dreveny kolicky bych nesnesla.

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:18
Reakce na barbucha:

zejo, ja zas zila v domneni, ze muj tata je strasny pedant (hotovy Monk, pohovku rovna do rady s kobercem), ale toto nedela ani on. normalne mam na jedne sprusli tricko a troje ponozky, protoze se to tak vejde lepe na susak.

po parech nevesim, ale zas kdyz mi to tak povesi mama, ktera tady je, tak toho vyuziju a rovnou ze susaku balim do kulicek.

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:19
Reakce na Zarinya:

To ano, krásne vonia.

Minulý rok som musela kupit nové kolíčky, lebo som zabudla spratať košík s umelohmotnými starými a počas zimy akosi zoslabli. Po každom stlačení strieľali. Lámali sa. Bol to zážitok. Elza ich stíhala chytať v letku. A nedala. 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:19
Reakce na Berta:

tak trosku jsem si zaprehanela:-)) ale je fakt, ze su lenoch a bordelar lehce mixnutej s nejakym zapomenutym puntickarskym genem po prababicce, takze prach v knihovne me nechava ledove klidnou, ale beda jak nejsou knihy v rade podle velikosti (hrnky taky prerovnavam;-)

btw pradlo jen nahazeny pres susak jde doma, venku ve vetru moc ne. dobry to byvalo pres zimu susit na litinovych radiatorech, akorat pak to pradlo bylo strasne tvrdy skrabavy

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:22
Reakce na žluťásek:

Já to tak taky věším, jak mi to přijde pod ruku, a co jsem se naposledy dívala, byla jsem žena :-D. 

Offline Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:30
Reakce na žluťásek:

ponožky sice věším po párech, ale jinak to taky věším, jak to přijde, hlavně, aby se to na ten sušák co nejlíp vešlo, ale už mám za ty roky docela grif. Teda ponožky, prádlo a užší trička dávám na ty kratší rozendavací konce, ale jinak je mi to z hlediska druhů jedno.

Sušička je v plánu v blízkým horizontu a dost se na to těším, jednak se bojím plísně v bytě, jednak mě ten sušák strašně obtěžuje. Máme sice v mezipatře balkon do vnitrobloku, kde věšíme v létě, ale teď by z něj to prádlo bylo asi strašně uzený.

Online barbucha blogger
35877 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:38
Reakce na continuity:

Já jsem svoje lemplovství dotáhla k naprosté dokonalosti, protože když teda neumím věšet, nemůžu zákonitě ani umět svěšovat  o párování ponožek ani nemluvě

Ovšem o sušičce stejně začínám vážně uvažovat, hlavně na svetry je k nezaplacení...

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:44
Reakce na continuity:

fuj kulicky! fusakle v koulich mi zpusobuji fyzickou nevolnost;-)

Zarinya no nevim. loni jsem zkusila povesit neco na zahradu, ze je to skoda kdyz zoncna rumpluje palit elektriku. vuni jsem zadnou nepozorovala a pradlo tvrdy jak prkno mi vadi 

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:48
Reakce na barbucha:

mne se suska nevejde a tim je to vyresene, alespon zvlhcime ten suchy vzduch.

Offline Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:50

tvrdý jak prkno je jenom když přeschne, ne?

mně strašně voní prádlo, který zmokne a znova uschne, jinak benefity sušení venku taky nepozoruju, navrch ty potenciálně vyšisovaný pruhy

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:54

jinak si stezuji, ze mam zanet dutin a moje lekarka 200m do baraku ma dovolenou. a zastup je 30 minut a musim tam metrem. ble, a boli mne i zuby.

byla jsem v lekarne po prvni pomoc a museli to objednat, pry to mozna do sesti prijde. ach jo. hlavne mi nekdo reknete, ze kapky nasodren jsou ucineny zazrak

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:54

Ja ponožky párujem až po usušení a zvesení zo sušiaku (sušičku žiaľ nemáme, v minulom byte bola a bolo to super), ale zato ponožky žehlím... To je nejaká deformácia z domova, naučené od mamy  

V lete keď je pekne, tak vešiam tričká a košele na plastové vešiaky a zavesím ich na zárubňu k otvorenému oknu tam sú raz dva krásne suché.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 17. února 2017 10:55
Reakce na žluťásek:

Mně je hrozně nepříjemnej dotek mokrý látky (netuším proč ), takže se v tom nehrabu a věším postupně, jak to leží v koši. Troufnu si ale tvrdit, že mám mnohem míň práce se sbíráním než majitelé různých zde zmíněných OCD poruch s věšením (a já mám zas "poruchy" na jiný věci).