pre kristove rany. A ako často máte umývať okná?
Stěžovací vlákno
Pomoc, frekvence mytí oken ukotvená v nájemní smlouvě, to je teda noční můra.
Proč se nesmí sušit prádlo na balkoně? Hyzdí to okolí nebo co?
Pomoc, frekvence mytí oken ukotvená v nájemní smlouvě, to je teda noční můra.
Proč se nesmí sušit prádlo na balkoně? Hyzdí to okolí nebo co?
Asi... oficiálně nesmíme sušit prádlo nad úroveň zábradlí plus teda nesmíme vrtat zvnějšku do zdí... Ale je fakt,ž e bydlíme v zástavbě z 30.let. Faktem je, že dle smlouvy bychom neměli mít anid atelitní anténu a přitom v okolí je na x barácích :D Němci si asi s tím dodržováním hlavu nelámou.... Frekvenci ymtí oken naštěstí ve smlouvě ani řádu nemáme, uf ![]()
Já si stěžuju, že jsem začala s akrobacíí na kruhu. Jsme tam dvě a lektorka, která je nejlepší lektorka, co jsem kdy během cvičení poznala. Ale ta druhá holčina je tanečnice, takže jí to fakt jde. A já to poslední (velmi dlouhou) dobu flákala a jedinné moje cvičení spočívalo v procházkách a nošení těžkých nákupů z tesca. Takže se momentálně nepřitáhnu ani k hrazdě, což je u toho kruhu dost blbé. Takže jsem začala cvičit. Což o to, protahování, abych zvládla provaz a celkově nějak natáhla svaly v nohou mě baví a vidím na sobě pokroky (ještě v úterý bych se podlahy ze stoje nedotkla), ale já fakt nesnáším posilování rukou a kliky a já nevím co, abych posílila ruce. A to vím, že mě večer čeká ještě další série cvičení. Ach jo.
@zlutasek nastesti jen 14 dni pred vracenim bytu, jinak je velmi vagne napsano, ze dle potreby. To same u prani zavesu. Take musim odstranovat nezadouci porost ze zahradky
kdo by si myslel, ze byt pri predani dostanete cisty, ten se plete. Museli jsme prinutit agenturu sem poslat uklizece, jaky tu byl bordel. V byte bylo vse od rozbitych hrnicku po 3 toastery. To prosim byt v centru Londyna. Abych byla uprimna, i pres tu sahodlouhou smlouvu mam pocit, ze zakon tu chrani pouze notoricke neplatice a tzv slum landlords...
Tak už chápu, proč v Německu pronajímají holobyty - aby to bylo jednodušší :) jinak vymalováno bylo, ale fakt "kvalitně", někde je vidět přechod emzi bílou a světlounce šedou..... tak doufám,ž e až budeme byt opouštět tak enbudou trvat na běloskvoucí výmalbě :D
ja teda nejsem lekar a vim, ze radu si nezadala, ale mela jsem anemii i nizsi tlak, ale temto radam nerozumim. vyssi konzumace kavy a caje naopak muze hladinu zeleza znizovat, protoze omezuje jeho vstrebavani, stejne jako stavelany, vitamin C neopak vstrebavani zelena podporuje. jinak jsou ruzne pripravky s obsahem zeleza a nektere mohou vadit na zazivani a nektere ne.
pokud je cola, caj a kafe na zvyseni tlaku, tak rovnou rikam, ze to prilis nepomaha - nizky tlak mam celozivotne. k cemu je dobre jist hodne cukru a soli, tak to nepobiram uz vubec.
Tak tfuj tfuj tfuj, v pondeli at je sadra dole :-)
Kdybys byla v UK, okamzite bych ti doporucila nafotit a nahlasit spatnou malbu, protoze ano, tady by po tobe pak perfektni vymalovani zadali :D my mame ke smlouve prilozeny inventar o 40 stranam. Jsou v nem i kliky na oknech, nedelam si srandu ![]()
No člověk pak už chápe, že Němci radši pronajmou holobyt než aby se s tímhle dělali
Nafocený to máme, při předáve jsme upozorňovali ale prý ok, běžné opotřebení.... tak snad to tak půjde i opačně ![]()
Tak tfuj tfuj tfuj, v pondeli at je sadra dole :-)
Díky, už to fakt potřebuju ![]()
U nás jsou fusakle, my máme vždycky něco extra. ![]()
Nevím, v jaké formě to železo bereš - mně bylo po tabletkách taky špatně, tak jsem přešla na sirup Floradix železo a nemůžu si to vynachválit. Lze ho sehnat v lékárně nebo (o něco dráž) v DM. Pozor na současné pití čaje, kávy, coly, jak už někdo upozornil.
Mám nějaké kapsle s železem, kys. listovou a vit. B určené přímo k léčbě chudokrevnosti v těhotenství. Ale požádám při další kontrole doktorku o změnu na nějaké jiné, tyhle mi nedělají dobře.
Co s čím kombinuju si celkem hlídám, o zhoršeném vstřebávání železa v kombinaci s čajem nebo mlékem vím. Ty čaje, kávy a coly mi doktorka doporučila hlavně kvůli tomu tlaku, běžně piju takřka jenom čistou vodu. Efekt je samozřejmě krátkodobý, stejně jako u toho sladkého a slaného, ale dnes jsem se sotva dovlekla domů a bylo mi tak zle, že mi nějaké nezdravé jídlo a pití bylo úplně ukradené a spořádala jsem na posezení čtvrt tabulky čokolády a zapila ji půllitrem vody se sirupem ![]()
McDonald byl samozřejmě nadsázka, vyšším příjmem soli (kvůli obsahu sodíku) je myšleno třeba osolit si víc na talíři zeleninu, nikoliv spořádat denně pytlík chipsů. Stejně jako ta cola, prý když se mi udělá zle někde na ulici, tak mě pár loků vzpruží rychleji než napít se obyčejné vody.
Nám předali londýnský dům na první pohled v dobrém stavu, na druhý už to taky taková sláva nebyla. Všude pavučiny ( to jsem jim nakonec odpustila, protože pavučiny se tady objeví i po 14-ti dnech, co jsme pryč ), nádobí špinavé, ulepené ( máme svoje, ale když už to tady nechají, tak by to snad měli kontrolovat ), dala jsem ho do krabic, ale při stěhování ho umyju, trávník zarostlý asi do půl metru ( skvěle se to sekalo
), do vlněného koberce v obýváku se dali moli, když jsem ho při luxování obrátila, tak z něj vypadlo pár červíků - bleeee ( naštěstí ho správce druhý den odvezl ).
Majitelka žije v Kalifornii, takže komunikace je poněkud zdlouhavá, vyřízení některých věcí trvá na můj vkus trochu dlouho - třeba výměna oken v jedné části domu - ale myslím, že to je dané i tím, že se tady spolehlivé firmy taky nehledají úplně jednoduše ( a ještě když je majitelka tak daleko ). Na druhou stranu si říkám, že když platíme na půl roku dopředu, tak by ten servis měl vypadat přece jen jinak.
Je ale fakt, že když od lidí slyším, co jim tady realitky nabízejí, a když občas vidím, v čem někteří bydlí, tak my si žijeme jako králové.
Amen sestro, jsem na tom uplne stejne, NE-SNA-SIM posilovani rukou a presne to taky potrebuju. A navic jdu v nedeli poprve do fitka, brrr!
Já bych se na balkon mohla pověsit i sama a nikdo by nehnul brvou
Ale takovej zákaz bych uvítala, protože prádlo na balkonech nesnáším - někdy to v zoufalství využiju v létě pro povlečení, je - na jižní straně - do půl hodiny suchý jak troud.
Ale pohled na balkony, plný trenýrek a zapranejch ručníků, je děsnej... navíc v kombinaci s nejrůznějším harampádím, který jsou tam lidi zvyklý skladovat... nějakou regulaci by to chtělo, když už to ty lidi netrkne samo! Ale to nehrozí, museli by to všichni odhlasovat - mně už neprošel ani návrh víkendovýho klidu, t.j. aspoň dva dny bez vrtání, mlácení a jinýho randálu (do čehož se všichni právě o víkendu radostně vrhaj, každej druhej je hotovej Ferda Mravenec).
Zlatý Německo a jeho pořádek! ![]()
tady je klidovy rezim jen nedele,v sobotu si muze kazdy vrtat jak chce.![]()
Myslim,ze dva dny by bylo moc.Asi dost lidi v tydnu nemuze a do toho nesmet nic delat ani v sobotu??
S pradlem na balkonech souhlas,ale nesmet susit v byte?![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.