Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 21. října 2022 06:22

continuity u nas zase Lidl plati za ten privetivejsi pro zamestnance.

Nastupni plat je tam vyssi nez jinde okolo. Odesla tam napr.i pani, co prodavala v lekarne.

Offline Tabea
8099 příspěvků moje polička 21. října 2022 09:52

viktorka_od splavu v tom Lidlu u rodičů vidím minimálně jednu prodavacku už roky. Upoutala mě  krátkým trickem, ze kterého jí zespodu visí břicho.  Ostatní nevím, jsem tam tak 2x za rok...

V DE platí Lidl taky dobře. Podle článku z 2020 tam byl brutto roční plat 41.780€, v Kauflandu 26.776€. Prodavače/prodavačky tam vidím roky stejný. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2022 10:49

Tabea u nás je jich taky spousta dlouho, řekla bych, že ti, co neodpadnou na začátku, už vydží.

Offline dzizisketa
8958 příspěvků moje polička 21. října 2022 10:58

Tak ten nástupní plat v Lidlu byl větší než můj po několika letech u NPÚ, když jsem odcházela na mateřskou. Teď už to asi bude plus mínus stejně.

Offline barbucha blogger
35833 příspěvků moje polička 21. října 2022 11:10
Reakce na Emerald:

continuity Psala jsem prakticce, chci ji poprosit o nejaka nenavykova antidepresiva, abych byla schopna fungovat. Desim se toho, co prijde.

​Nechceš zkusit nejdřív něco jakože neškodnýho? https://www.magistra.cz/cs/produkt/premium-l-tryptofan-60-kapsli?sid=2908

Tyhle situace s rodičema jsou blbý, ale člověk si je stejně jednou musí odžít, za normálních okolností se tomu prostě nikdo nevyhne. I když pokaždý je to dřív než by čekal, že jo. Ale klidně si ulev, i před dětma, ty chránit nemusíš - protože jistě chápou, že máš ty (nakonec i ony) na smutek nárok... a pomůže to tobě i jim líp než nějaký hraní si na "bezcitnou" hrdinku, jestli to tak můžu říct.

Online Pinot Noir
29876 příspěvků moje polička 21. října 2022 12:26
Reakce na Lama_z_Lana:

Tabea jo takhle. Ja myslela, ze si telefonujou soukrome. 

​Ta "moje" teda nic pracovního neřešila, nemluvila česky a připadalo mi, že se to snaží dost skrývat. Je to nově otevřená Billa, lidi si ještě nezvykli tam chodit, navíc spousta samoobslužných pokladen, takže paní namarkuje jednoho zákazníka a pak pět minut nic, což musí být hrozná nuda. Na druhou stranu, když už se ten zákazník vzácně objeví, mohla by ten hovor típnout. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 21. října 2022 12:45

Pinot Noir no to jasny, to je debilni.

Offline Aranel
6605 příspěvků moje polička 21. října 2022 12:51

Emerald Ale ne

(a souhlasím asi s barbucha )

Offline Aranel
6605 příspěvků moje polička 21. října 2022 12:52

notna Lama_z_Lana a v nočním vlaku to je jako vrchol!!!

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 21. října 2022 13:34

barbucha Promiň, ale na antidepresivech z rukou psychiatra není noc škodlivého. Lepší než samodomo zkoušení něčeho "jakože neškodnýho"

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 21. října 2022 13:50

Sweet Potato presne tak. Dneska je tech antidepresiv cela rada, takze vhodne zvoleny druh AD, spravne natitrovana davka, pozvolny zacatek i konec uzivani a riziko zavislosti, nezadoucich a vedlejsich ucinku minimalni. Cim driv zacit, tim lip - ten efekt neni instantni. Nekdo tu prechodnou dobu resi anxiolytiky jako Neurol, Lexaurin a u tech je prave to rizko zavislosti vyssi (hlavne pokud jsou uzivana dlouho a bez odbornyho dozoru), ale je fakt na individualni pospuzeni a dohode lekar-pacient. 

Offline viktorka_od splavu
49346 příspěvků moje polička 21. října 2022 13:54

ja jsem teda vsema deseti pro leky, kdyz ma clovek depresi, ale nejak nevim proc je brat, kdyz ji nema. lentilky to prece jen nejsou

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 21. října 2022 13:55

Lama_z_Lana Děkuju, žes to tak srozumitelně popsala.

Myslím, že angidepresiva jsou démonizována i pfogo, že bývají s těmi anxiolytiky zaměňována. Na ty vzniká závoslost velmi snadno, přihom neurol či lexaurin nosí v kabelce kde kdo. Podobně i prášky na spaní.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. října 2022 14:25

Na ta antidepresiva bez diagnozy klinické deprese bych si dala velký pozor. Mohou depresi vyvolat. Na těžké období v životě je asi lepší ten lexaurin v kabelce, i když i z toho bych měla velký respekt. 

Offline viktorka_od splavu
49346 příspěvků moje polička 21. října 2022 14:30

ionicera v tezkem zivotnim obdobi mi nejuzitecnejsi prisla psychoterapie, ze se clovek mohl jednou za tyden v klidu vypovidat a vybrecet

Offline Aranel
6605 příspěvků moje polička 21. října 2022 14:37

Ale tak dyť barbucha nedoporučovala Lexaurin ani Neurol

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 21. října 2022 14:51

ja jsem teda vsema deseti pro leky, kdyz ma clovek depresi, ale nejak nevim proc je brat, kdyz ji nema. lentilky to prece jen nejsou

​Tak jistě. Ty snad víš, že @emerald depresi nemá?

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 21. října 2022 19:42

Dámy, tematicky právě sedím v hospodě v p...li světa (místní prominou) v Solenicích pod hrází Orlické přehrady, kde se zítra zúčastním rodinného dne v terapeutické komunitě pro lidi s poruchami osobnosti, a ze zkušenosti svého rodinného příslušníka jsem načerpala, že je dobrý souběh psychoterapie, a pokud je třeba, tak kontrolovaná medikace od psychiatra - praktik může něco předepsat, ale nedokáže to tak pohlídat.

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 21. října 2022 20:04

Lama_z_Lana s antidepresivy je to skutecně tak. Bohužel ale psychiatrů je málo, mají dlouhé objednací doby a často fungují jako předepisovači léků ,,ode dveří". Tato situace způsobuje, že s akutním problémem lidi chodí k praktikovi, který jim ,,něco" napíše. Zpravidla ten Neurol nebo Lexaurin. 

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 21. října 2022 20:25

madluša Praktik nic jiného totiž ani předepsat nemůže.

Isca Absolutní pravda. Držím moc palce, ať je u vás čím dál líp.