stes my se sice s těmi příbuznými vídáme, ale o vánocích se tam zkrátka sejdeme všichni, švagrová s rodinou, moje ségry, u babičky pak strejda a sestřenice, tak to bylo i u druhé. To se moc často nestává. Ale mě návštěvní maraton nevadí, hlavně, že nikdo neleze k nám a nemá tendenci nám zasahovat do štědrého dne. A taky všichni bydlí v okolí Prahy. Nevadilo by mi ty návštěvy víc rozvolnit, kvůli dětem.
Stěžovací vlákno
Zarinya ja se tedy viktorka_od splavu taky divim, me HA migreny rozjizdi, pri pokusu pred par lety dokonce zpatky migrena i s aurou asi po desetileti migren (nastesti) bez aury.
Že jste mi tu migrénu privolali.
Dlouho jsem měla s tou profylaxi klid, když tak zabral raz dva brufen a bylo. Teď už mám v sobě i Naramig a zatím se v tom tedy placam.
Lamicka Takhle jsme to přesně měli u našich, spousta práce, hádek a stresu. Večer už to bylo krásný, ale poslední roky u rodičů jsem vždycky obrečela a zařekla se, že v mojí domácnosti budou Vánoce v poklidu a pohodě. A je to tak.![]()
U nás jsou úplně nudný Vánoce, co můžu, udělám 23.12. Protože chci mít klid a čas na rodiče, strom a pohádky. Ven vylezeme odpoledne a to jdeme do kostela pro Betlémské světlo, v ulici obejdeme starší sousedy, ti si odpálí, popřejeme si a jdeme smažit kapra. Dřív na půlnoční dorazil brácha s rodinou a zakončili jsme to u nás, ale covid tomu udělal přítrž, tak jezdí na Štěpána. Těším se moc na všechno a na všechny.
Ta povinnost vidět se s bližními, co vidím třeba každej měsíc zrovna mezi 24-26 je šílená a vidět se v tomhle období s těmi, co nevidím celej rok (a nemusím), dělá z Vánoc vše, jen ne svátky klidu a míru. Užila jsem si taky dost a to jsme bydleli všichni v rámci jednoho okresu.
Druhá všc, co mi fakt sere, jsou blikačky, výzdoba a narvaný krámy vánočnín vším už od října. Jak se mají děti i dospělí těšit, když jim je ta vánoční pohůdka cpána pod nos už pomalu od prázdnin.
To mě rozčílilo v pondělí, vylezu z metra a praští mě do očí vánočně ozdobený Palladium (OC), 7. listopadu!
viktorka_od splavu Ty jo, kolegyně mojí ségry, čerstvě rozvedená s dospělými dětmi se jednou na Vánoce sbalila a odjela na výletní plavbu po Středomoří. Dost mě tím překvapila, vůbec bych to do ní neřekla, taková konzervativní paní. A přijela hrozně nadšená, na lodi prý byla skvělá atmosféra, všichni měli nějaký důvod, proč být právě tam a vrátila se plná zážitků!
Kan ty nudné předvídatelné Vánoce jsou nejlepší.
To bylo krásné řečeno v Příchozích. na dotaz, jestli má smysl žít život, když přesně víš, jak to dopadne. A odpověď byla: i u svatebního obřadu všichni ví, co se tam stane a jak to dopadne a stejně se všichni jdou podívat.
viktorka_od splavu jedni nasi sousede travi kazde Vanoce v Turecku.
Neumi anglicky ani nemecky, ale pry se v pohode domluvi rusky.
Neni to drahe, hotel mensi, jidlo pry vyborne, vyhrivany bazen, uz tak jezdi nekolik let.
Kdyz pojedes s ceskou cestovkou , bude te cekat cesky mluvici delegat, nemuzes se ztratit.
Ja bych ti to moc prala !
edit : neni to zadna nebezpecna pustina, couraji po prochazkach po meste a tak.
Kan to zní náhodou úplně krásně!
viktorka_od splavu já bych tě chtěla podpořit, jestli po tom cestování na vánoce vyloženě netoužíš, tak se do toho nenuť. Podle mně je to další stres navíc, když jde jen o to vyhnout se vánoční atmosféře a jet někam, kam se mi vlastně ani moc nechce. Já budu letošní Štědrý den taky sama, bez dětí a bude to už podruhé, byla jsem i minulý rok na Silvestra a vlastně mi to ani nevadí, beru to jako každý jiný všední den, zajdu se psem na procházku, večer si pustím seriál a dokonce jsem šla spát i před půlnocí. Během roku může člověk strávit se svými blízkými hezké chvíle i v jiné dny, rozhodla jsem se to brát realisticky. Ale je pravda, že je to asi o nastavení každého člověka, ale proč se zbytečně hroutit, však nejde o život
U nás vždycky byly vánoce v klidu, co bylo volno před 24.jsme byli u jedné babičky, 25.se jelo na Moravu ke druhé, my tam zůstaly až do silvestra a na nový rok si pro nás zase rodiče přijeli. Více příbuzenstva jsme nenavštěvovali. Mamka na žádné velké pečení, chystání a úklid nebyla a není, táta šel aby "nepřekážel" do nádražky na pivo, takových se tam sešlo více
. A teď jsme my nukleární rodina spolu, 25.nebo 26.jedeme k našim kde je i sestra s dětma, tam jsme par dní. Nekd v té době taky k sambovým rodičům, je to pár km od našich, jen na oběd nebo tak, delší čas tam muž odmítá z mnoha důvodů trávit.
Jednou táta přišel s nepořízenou, když byla nádražka zavřená, a že tedy pomůže se salátem. A zcela vážně chtěl brambory do salátu krájet nožem na prkýnku, o existenci kolečka s mřížkou neměl tušení. Na ten trojitý záchvat smíchu vzpomínáme dodnes ![]()
viktorka_od splavu ta kamaradka taky neni nijak jazykove zdatna, ale tam vlastne ani moc s nikym mluvit nemusis, jak psala Antje , od cestovky je tam delegat, v hotelu do jidelny cestu najdes a co vic ![]()
A pohádky tak posledních 15 let nemusím vůbec, staré jsem viděla a o nové nějak nemám zájem.
Lamicka Takhle jsme to přesně měli u našich, spousta práce, hádek a stresu. Večer už to bylo krásný, ale poslední roky u rodičů jsem vždycky obrečela a zařekla se, že v mojí domácnosti budou Vánoce v poklidu a pohodě. A je to tak.
takhle přesně jsem to chtěla! ![]()
Mermaid no tak na Veleslavine rozsvicena svetylka na stromech s listim!! 30.rijna
My to máme a vždy měli klidný. Jednou nešel 24 do čtyř proud, to vypadalo vůbec nejklidněji:-D. 25. se scházíme všichni, ale přes rev děti se ani nestihneme pohadat, pak jedeme jednou k tchánům a tím to hasne. Nic nepecu, letos to aspoň můžu shodit na cenu másla u té starší tradiční generace;-). Budu dělat hodně výzdoby s holkama a co mají rády ony. On sambo je takovej hodně jako ,,sobeckej,, ten nemá problém kohokoliv asertivně vyfuckovat pokud má jiný požadavky na něj než on sám. Jen je nesmím začít mít já taky, ale to my jsme takový shodní dost v tomhle, kdyztak si pustím komunikační přednášky:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články