Tahle "vánoční" debata je strašně zajímavá, čtu ji s velkým zájmem. Sartre prohlásil, že peklo jsou ti druzí... ono to má i pokračování, že i nebe jsou ti druzí, ale to platí nějak méně, se mi zdá. Podle mojí zkušenosti jsou Vánoce jedním z lidsky nejkomplikovanějších období roku, protože se odhalí, až jakoby vyvrhnou, všechny problémy, konflikty, frustrace, přání, mocenské vztahy (některým, jakoby zbývaly už jen ty Vánoce, kdy se mohou "mocensky" projevit) a všechno možné podobné ve velmi krystalické podobě. Do toho všechny ty více či méně kurevské tradice a zvyky, které každý chce dodržovat v menší či větší míře, některé ano, některé ne, a to ještě více či méně ochotně... jeden lpí na tomhle, ten druhý na tomhle... pro mě to byl vždycky strašně velký konflikt mezi konvencemi, vlastními přáními a postoji a nějakou snahou být velkorysá... to je vlastně moje celoživotní téma, prostě ten balanc mezi všemi hodnotami, ohledy, vlastními postoji a tak. Jsme velmi malá rodina a před lety jsem z důvodu zachování vlastního duševního zdraví radikálně ukončila vztah s jednou částí rodiny, čímž se ta rodina ještě zmenšila. Bylo to za cenu značných nákladů, silně proti společenským konvencím "co by se mělo", ale bylo to strašně osvobozující. Tchýně s námi letos nejspíš nebude, což bude ještě více osvobozující. Tak mi z toho nějak vychází, že čím méně lidí, tím asi lépe, protože prostě tím se ty konflikty omezí, byť nevyloučí. Cítím se všemi, kdo tyhle vánoční konflikty a ohledy řeší, nejsou to lehké pocity, obzvlášť, pokud je tam i konflikt s tím nejbližším, tedy partnerem či manželem... ale nenechte si srát na hlavu, fakt ne.
Stěžovací vlákno
ach jo, to nejsem rada
no včera posílena touhle debatou jsem doufám vyjednala, ze muž odveze matku 23. a přiveze ji k nám na oběd a zase zpátky na Štěpána, takže těch 160 km stráví sice v autě 2x, ale zas pak už se to dá dobře spojit s návštěvou u těch příbuzných
Sice jsem letos tu kachnu pect nechtěla, ale tak uhájila jsem doufám!!!!!! ten štědrej den
dobrá práce!
viktorka_od splavu jed na jih! Kamaradka, ktere behem jednoho roku umreli oba rodice, jezdila asi 5 let vzdycky na Vanoce k mori, nez dokazala zustat doma. Rikala, ze to tam ty Vanoce tolik nepripomina, ze na plazi se ji to snaselo lip nez doma mezi vsudypritomnym vanocnim masakrem.
Aranel dekuji za optani
dnes uz je dobre.Uz je to podruhy co jsem uz uvazovala o zachrance tak do tretice uz to fakt udelam.Treba mi uz nekdo pomuze.
a taky tlapkam.
Potrefenáhusa me to od tchyne prijde strasne bezohledne.
Jestli by tam nakonec verejnou dopravou nebyla rychleji nez autem pres celou Prahu ?
U nas zase jak nasi, tak Sambovi pomahaji vsem kde muzou, ti by se vozit nenechali.
Mam radost za tebe, ze jsi uhajila aspon Stedry den !
Zarinya je mi to lito ze trpis, ani ty triptany ti nepomahaji?
Ty jo, my několikáté vánoce slavili na stridacku s našima nebo tchanama, první vánoce u nás v domě byli oboje rodiče a mužovi prarodiče a sestra se svagrem plus můj bratr (to byl strašný masakr, strom nebyl videt:D) ale to bylo vlastně fajn. První vánoce už s miminem jsme tu měli jeho rodiče a babičku, já byla ráda protoze starsi měla v té době měsíc, tak jsme vyhodnotili že jistá pomoc by se mohla hodit:D a od té doby jsme tu jako rodina, ale chybí mi v té době naši jako rodina. Klasika 24 u nás, 25 buď u jedné či druhé rodiny, 26 babičky a svagrovci. Takže první vánoce už s dvěma detma jsme letěli do Turecka, loni jsme byli v Itálii a letos to vypadá na Sicílii. Všichni příbuzní jsou z nás na prášky, jenže jsme si řekli že to takhle nechceme, lítat jak hadry na holi.
Kokoska no zni to dobre ale krom jineho bych byla jeste vystresla, ze se nedomluvim continuity hory muzu, nejradsi bych nejakou turistickou chatu opustenou na bezky, nevis o necem? aby tam nebyla triceticlenna parta ozralu a nebylo to 400 km od brna a byl tam aspon potencialne snih, se mi zda nerealna kombinace:-))
Antje uz jsem si myslela,ze jo a ted zas prislo tohle.![]()
A letos to byl treti takhle silny zachvat,to jsem pred tim nemivala,ale zas to trvalo 8-10dni.Strasny proste.
Ta povinnost vidět se s bližními, co vidím třeba každej měsíc zrovna mezi 24-26 je šílená a vidět se v tomhle období s těmi, co nevidím celej rok (a nemusím), dělá z Vánoc vše, jen ne svátky klidu a míru. Užila jsem si taky dost a to jsme bydleli všichni v rámci jednoho okresu.
Druhá všc, co mi fakt sere, jsou blikačky, výzdoba a narvaný krámy vánočnín vším už od října. Jak se mají děti i dospělí těšit, když jim je ta vánoční pohůdka cpána pod nos už pomalu od prázdnin.
Zarinya já měla migrénu letos podruhý v životě - to se Ti stalo jen tak nebo jsi měla třeba covid nebo něco, čeho je následkem?
stes no ja uz ji mam asi osm let kazdy mesic.
a z ceho to mam mi nikdo neni schopny rict,osobne si myslim hormonalnima zmenama kdyz to zaclo kolem ctyricitky.
Zarinya sakra, to je děs
Zarinya migrena je hruza, tlapkam moc. mne pomahala antikoncepce, bez ni des no a ted beru hst ale asi by to bylo dobry i tak
stes je,fakt.Ono to ma ruzny faze,treba s timto zachvatem bych nebyla schopna jit do prace,ale ten jsem mela letos "jen"po treti,dvakrat o dovoleny.![]()
Ale i s tou jinou fazi je strasne tezky jit do prace a ta ke vsemu trva nekolik dni,jenze s tou cetnosti bych asi musela bejt na pracaku.No uz nevim co s tim.
viktorka_od splavu tak to mas dobry ja mam pocit,ze tou jsem si to spustila ac muj gynekolog to nechce pripustit.
Victoria moc hezky napsáno!
Kokoska no zni to dobre ale krom jineho bych byla jeste vystresla, ze se nedomluvim continuity hory muzu, nejradsi bych nejakou turistickou chatu opustenou na bezky, nevis o necem? aby tam nebyla triceticlenna parta ozralu a nebylo to 400 km od brna a byl tam aspon potencialne snih, se mi zda nerealna kombinace:-))
by to mohla splňovat, ale mají od 1.11. do odvolání zavřeno. V létě tam bylo božsky.
viktorka_od splavu a být na Štědrý večer s některým z dětí nechceš?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články