Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline brrr
12232 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 11:31

DruI My psací stůl máme, ale slouží jen jako odkladiště. Mladší píše ukoly u kuchyňského stolu, starší na zemi. Když jsem byla malá, tak jsme se segrou psací stůl taky moc nepoužívaly.

Stůl s počítačem máme jeden, ale kluci ho zatím na školní věci nepotřebují. Nepočítám teda kovidovou výuku, to jsme měli pořešeno jinak.

Offline Kokoska
34348 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 11:49

U nás je dneska taky mlhavo, padlo to včera večer a drží se. Jinak vždycky během rána se mlha zvedla a bylo celkem hezky.

Včera jsme po procházce seděli chvilku u rybníka v Průhonicích a ta mlha přišla snad během pěti minut, strašně rychle. Bylo to až magické, padalo listí, taková správná dušičková nálada.

Offline andulka01
12746 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 12:19

Včera bylo přes poledne krásně slunce, mlha prišla v podvečer a už zůstala. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 12:33

DruI já se slzou v oku vzpomínám na svůj pracovní stůl v prvním samostatném bydlení, rohový 1,5x1m, ještě jsem využívala postel, co byla hned za židlí

Offline DruI
5471 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 13:02

Evaeva To holt bude profesní deformace ta náklonnost ke stolům :)

Offline continuity
42129 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 14:25

brrr prosím tě a jak na ty zemi třeba rýsuje?

Offline brrr
12232 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 14:28

continuity To nevím, to doma neprovozuje. Teda mám pocit, že loni u toho seděl na patách a tělem ležel na stehnech. Letos tvrdí, že dú nemají ( to už je jiná story). Ke stolu nechce.

Offline Kokoska
34348 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 14:41

Stezuju si na obsazeni kralovny a Charlese v 5. řade Koruny. V kralovne porad vidim profesorku Harryho Pottera a Charles je uplne jiny typ, nejak ho v tom herci nevidim ani naznakem. 

Offline DruI
5471 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 15:08

continuity No, třeba můj bratr odrýsoval střední průmyslovku na konferenčním stolku v obýváku.A to svůj pracovní stůl měl! Lidem fakt vyhovují různé věci.

Offline clothilde
2035 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 15:11

Kokoska taky vidim prof. Umbrigeovou. Ale Diana si je hodne podobna

Offline Kokoska
34348 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 16:07

clothilde a taky na to, ze se dej posunul o par let, nekteri dost zestarli, Philip vypada jak dva roky pred smrti. Nakonec i ta Alzbeta dost poskocila.

Offline mitford sister
1678 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 16:22
Reakce na DruI:

continuity No, třeba můj bratr odrýsoval střední průmyslovku na konferenčním stolku v obýváku.A to svůj pracovní stůl měl! Lidem fakt vyhovují různé věci.

​přesně tak. moje práce je tak z 50% u počítače (čistě v průměru, dost se to liší den od dne), pracuju doma, plus moje soukromý čumění do něho - no ale v podstatě jsem na tom skoro furt, když jsem doma...ale moje filosofie byla vždy, že práce doma, aby pro mě byla snesitelná, NESMÍ VYPADAT jako práce (moje antiteze na ty teorie, že když člověk pracuje z domova a nechce se zbláznit, musí držet ty režimy - vyhrazené prac.místo, převlékat se jako do práce, dodržovat přesně od-do a odpočívat jinde, než se pracuje apod. - prostě to tvrdě oddělovat od života), takže: už cca 30 let takto pracuju na gauči (vesměs v tom, v čem spím, že...), zapnutá tv (v posledních letech už jen ipad s něčím) v zorným poli, ntb na různých podložkách balancovaných na nohách/břiše apod., na pidi stolcích přisunutých ke gauči - aktuálně na tom nemocničním ze zdrav.potřeb, na kterým pacientům v posteli servírují jídla :)) všichni se mi smějou, že jsem jako v LDNce :) veškerá ergonomie (a styl) v čudu, ale záda mě nebolí, hrb nemám.

Offline SunEclipse
3432 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 16:35

mitford sister ty jo to bych teda nedala - potřebuju velký monitor. Švidrat do toho plivátka co je na ntb je za trest

Offline Kokoska
34348 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 16:48

mitford sister prevlekat se jako do prace by melo mozna svuj puvab, kdybych jen pracovala a nemusela odskakovat varit obed, zabyvat se prackou apod. Uz se vidim v kuchyni v bile kosili a v komore u susaku v plisovane sukni. V teplakach doma nechodim, ale potrebuju pohodlne a prakticke obleceni pro vsechny cinnosti. A odsouvat veci, co potrebuju doma udelat, "az prijdu z prace" je nesmysl.

Offline Zuzuli
3667 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 17:14
Reakce na DruI:

Evaeva To holt bude profesní deformace ta náklonnost ke stolům :)

​Pridam se vv nasi domacnosti dvou architektu mame pracovni stoly 70x150 rovnou tri. A velky jidelni stul. Muj muz je zvlada v zapalu prace zabrat vsechny. Kdo nekdy resil, ze nejmensi format, co na stul potrebuje dat, je A3, si pak uz asi neumi pomoct

Offline continuity
42129 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 17:20

DruI já když vidím ty výtvory mých dětí, docela trvám na sezení u stolu. I tak je problém, aby se potkaly strany u vrcholu trojúhelníku. Nevím, jak to ukazovali ve škole starší, ale držela ty pomůcky jak prase kost. 

Offline continuity
42129 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 17:27

SunEclipse no jednak monitor a druhak, já musím u toho pořádně sedět. Ve chvíli, kdy kvůli nemoci začnu různé polehavat, nejlíp zkroucená na gauči, fyzioterapeutka dostane vydělat. 

Offline continuity
42129 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 17:35

mitford sister no když tě z toho nebolo záda, tak si to asi můžeš dovolit, já to zjistím po týdnu, že tudy cesta nevede. 

Offline Sweet Potato
39816 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 17:49
Reakce na Kokoska:

Mrs.Robinson jak tu pani neznam, muzu ti rict, co by chtela slyset: "Ano mami, prijdu v sobotu, vsechno posbiram, otrham, udelam most, zavarim pyre, ty hezky jabka ulozim do sklepa a ty horsi vykrajim a upecu kolac. A dej mi vedet, co jeste bude potreba udelat." A odpoved by pravdepodobne byla "Ale kdybych ti nerekla, samotnou te to nenapadne, musim myslet na vsechno a co ja neudelam/nereknu, to neni".

​V sobotu bude pozdě. Zítra má mrznout. Ach já si na to budu muset někoho zjednat. 

Offline stes
8925 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 18:33

clothilde Kokoska souhlasim...a co teprve Phillip, to je s prominutim dědek do 6.řady