Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Tak Betty
6008 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 08:53

Garfie mě zase napadl pohled z druhé strany, že třeba za pár let tohle budou řešit naše děti. A dcera bude shánět informace,  kam s námi.  No je to prostě koloběh života a je třeba to tak přijmout. 

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 09:04

Tak Betty  Je to tak.

Offline clothilde
2035 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 09:09

Kokoska jj ty maminky.

Moje, opet v n3strezenem okamziku, zapila psychofarmaka vinem.....

Bylo "veselo" 

Online Kokoska
34348 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 09:11

clothilde nejhorsi je byt porad ve strehu, strasne to vycerpava. 

Offline clothilde
2035 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 09:22

Kokoska Ja Uz jsem nekolikrat prohledala vsechny skrine, skrinky, supliku a dalsi. A vzdycky to nejak udela.

A ano stale a vždy ve strehu, jak říká Nick Carter /edit-doplněno/

Offline Isca
4884 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:02

clothilde To je psycho, tohle, na jedné straně jsou to stále svéprávní lidé, kteří mají stále zkušenosti celého svého dospělého života, a psychicky je zvedne, když něco sami zvládají, a na druhé straně nevíš minuty, kdy co bude. Màma si před týdnem a půl, kdy jsem ji ještě zvedala a přidržovala, zvládla píchnout injekci B12 včetně přípravy jako (bývalý) profík, ale z toho zapomene, že má brát léky. Na jedné straně mě vyhazují, že mám jít do práce, že to přes den zvládnou sami, a na druhé straně po práci přijdu, a tata, neurotik, se drží za srdce, jak ho máma celý den neustále zásobuje lavinou drobných úkolů, připomínek a rad, a dlouhými monology, jak ve špitálu trpěla, které slyší už po sté padesáté, a když ji poprosím, že tata má své limity, nafoukne se a začně chaoticky uklízet, přičemž se v té rychlosti začne potácet. Do toho jsem já kráva ztratila/založila její občanku, se kterou jsem jí vyzvedávala léky, takže chaotické prohledávání bytu v kteroukoli minutu.

Offline Isca
4884 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:02

clothilde duplicitní

Offline Isca
4884 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:07

Omlouvám se za předchozí stížnost, jsem neskutečně ráda, že se máma proti té předchozí hrůze zlepšuje, a moc děkuju všem za rady, co jsem tu dostala, každá drobnost pomohla zvládnout situaci. Jen já začínám být strašně vyšťavená, včera užjsem vybuchla, a musím si najít toho psychoterapeuta, jak mi radí dcery.

Offline Tabea
7783 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:11

Isca nic si nevyčítej, děláš co můžeš. Zničit sebe kvůli pomoci bližnímu není ta správná cesta. Já vím, lehko se řekne....

Drzim palce, ať se maminka rychle stabilizuje.  

Offline carries
1142 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:14

Tiež by som sa pridala so sťažnosťou. Moja 90ročná svokra má demenciu. Ona teda bola vždy svojská a dosť konfliktná a má so svojim synom (mierne povedané) komplikovaný vzťah. Asi pred mesiacom začala hodne hovoriť o peniazoch a vypytovať sa, či nejaké má a nie je očividne schopná pochopiť výpisy z účtu a pobrať hodnotu peňazí a dosť ju to asi frustruje. Začala muža obviňovať, že jej vzal všetky peniaze, že ich míňa, že ona nič nemá a že ju budú musieť pochovať do hrobu pre chudobných atď. Jeho to hrozne drása, pretože by to nikdy neurobil a vždy jej ukazoval aké účty platí za ňu a nosí jej aj účtenky z obchodu za jej nákupy aby videla koľko sa minulo. Chodí k nej raz za týždeň nakúpiť, striedajú sa s jeho sestrou. Osobne to s ním nejako moc nerieši, ale volá s ňou každý večer a ona to chce riešiť po telefóne, nepočuje dobre, on musí zvýšiť hlas, ona je urazená, že na ňu kričí. Ja sa do toho nejako moc nemontujem, len sa mu snažím naznačiť, že je asi čas, aby aj s jeho sestrou vyhľadali pre mamu profesionálnu pomoc. Niekoho, kto ich prestrieda v nákupoch a návštevách, aby si aj oni dvaja trochu oddýchli. Je to hrozne ťažké.

Offline Catherinne
10722 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:19

Isca jen si tady postěžuj, ono se tím sice nic nevyřeší, ale pomůže to moc

(a na druhou stranu dobrýma radama se to tady hemží často)

Offline Aranel
6425 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:29

carries to je taky děs

Offline Isca
4884 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:35

carries To je strašný, a na jeho sestru to tchyně valí taky? Můžou se oba, tvůj muž i sestra, navzájem svěřit a podporovat?

Offline Catherinne
10722 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:35
Offline carries
1142 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:45

Isca Jeho sestre hovorí viac menej to isté, že nemá peniaze, že ich má môj muž a ona nemá nič. Sestra sa do finančných vecí nemieša, muž má plnú moc a rieši mamine financie posledných 10 rokov. Ale sestra mu samozrejme verí, že nemíňa mamine peniaze. Našťastie majú dobrý vzťah a podporujú sa. Majú ešte brata, ktorý chodí k ich mame tak raz za mesiac na 10 minút vypiť si šálku čaju. Od neho nemajú podporu žiadnu. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:49

carries Máme s mámou tohle „obviňování" za sebou, moje babka, matčina matka byla dost generál a s demencí se to ještě prohloubilo. Hodně sil přeju a teda tchýně má požehnaný věk.

Offline carries
1142 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:57

Kan Ďakujem. Kamarátka mala podobný problém kedysi s ich starkou, tá na ňu dokonca volala políciu, lebo bola presvedčená, že jej ukradla peniaze. Paranoja je alebo môže byť jedným so sprievodných javov demencie. Mne je jasné, že je to hrozné aj pre ňu, že je zmätená a frustrovaná a nevie možno, čo sa deje (nepamätá si), ale pre jej okolie je to šialené. 
A požehnaný vek má. Je z rodiny baníkov, tak asi má tuhý koreň :) 

Offline carries
1142 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 10:58
Offline Jimik
příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 11:12

Ještě jednou chci všem poděkovat za rady i projevenou soustrast. Byť jsem nereagovala adresně moc mi to pomohlo. A všem kdo řeší zdravotní problémy svých blízkých držím všechny palce a posílám sílu.

Offline Lenka22
2589 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 11:29

Co je to za období, co se to všem děje? Posílám hodně sil všem potřebným.