Isca jj nevíš hodiny nebo minuty, kdy se ze stavu vědomí propadne do stavu nevím, kde co mám, všechno jste mi ukradli a volá policii.
Držím Tobě a carries moc palce, ať všechno zvládnete
Uff, tak tchýni nikde v jejím stavu nevezmou. Nemůže rehabilitovat, prý pět týdnů klidový režim,takže zbývá ta LDN ![]()
Muž už obvolal půl Prahy, řeší to s kamarádkami ještě z civilky, co dělají různou sociální práci.
Druhá věc je, že už ji přeložili, aniž by někomu řekli. Hlavně, že se snažíme neúspěšně dovolat na sociálku, doktorovi odkdy to víme.
A já se zeptám blbě, ale opravdu tomu nemůže člověk nějak zabránit nebo předcházet? Mám šéfovou, loni důchodkyni, ale ta pořád jede, minimálně jednou týdně jede přes půl republiky na jednání, angažuje se v regionu, ve sportu, vymýšlí nové projekty, kolikrát ji ani já nestíhám. A právě toto ji děsí, že by jednou skončila v důchoďáku a musel by se o ni někdo starat. Shodou okolností jsme v jednom pracovně byly, tak si tak posteskla. Sama jsem byla jako dozor několikrát u nemohoucí babičky, která si svou situaci ale uvědomovala, nakonec se nechala přesvědčit a šla do domova, kde pak ještě dva roky spokojeně žila, se stejným výhledem z okna, jaký měla celý život doma ![]()
JankaM Nerozumím. Tak stáří předejdeš, když umřeš mladá, ale to zas není tak úplně ono, co chceš od života.
JankaM podle me je strasne tezke ci spise nemozne vychytat ten spravny moment, protoze ta zmena muze prijit jednak necekane nejakym urazem nebo naopak plizive, po malych zmenach, ze si ani nevsimnes
pokud by clovek takovy okamzik vychytal, tak v ramci zachovani samostatnosti a dustojnosti by si teoreticky mohl zvolit sebevrazdu nebo eutanazii v nejake zemi, kde je to povolene
nevim, jestli jsi videla film, Porad jsem to ja, bylo to tehy o Alzheimeru, ktery mela nezvykle mlada hrdinka a ta si taky schovala prasky, ze si je vezme, aby se o ni nikdo nemusel starat, no a uz je nenasla...
Garfie mě zase napadl pohled z druhé strany, že třeba za pár let tohle budou řešit naše děti. A dcera bude shánět informace, kam s námi. No je to prostě koloběh života a je třeba to tak přijmout.
Na to myslím vždycky, když tu vidím ty problémy... a pevně doufám, že - v rámci rodinný tradice, kdy všechny něco sklátilo na minutu a kromě babičky a matky (hospitalizovaný v řádu dnů) nikdo v žádným ústavu nebyl - se ani mě resp. syna takový starosti týkat nebudou ![]()
Držím palce všem, teď je to takový blbý období, ta (jakože bezútěšná) zima a všechno kolem na seniory nepůsobí nejlíp. Pevný nervy přeju, a udělejte si taky občas radost, jen samy pro sebe ![]()
nevim, jestli jsi videla film, Porad jsem to je, bylo to tehy o Alzheimeru, ktery mela nezvykle mlada hrdinka a ta si taky schovala prasky, ze si je vezme, aby se o ni nikdo nemusel starat, no a uz je nenasla...
Panebože, to mě nenapadlo, když jsem uvažovala o tomtéž ![]()
JankaM Tak předejdeš tomu když zavčas umřeš jinak asi těžko
clothilde vďaka ![]()
Vsem, co maji trapeni, preju co nejdrivejsi zlepseni. Ja zatim uklizim prizemni byt nasich a delam jim vanocni vyzdobu. Beru to jako urcitou formu terapie.
JankaM Já vím, co myslíš, a přemýšlím o tom taky - ne předejít stárnutí, ale té demenci, ztrátě paměti a bludům nebo paranoie... nebo to u sebe umět rozpoznat. A nemám odpověď ![]()
Emerald
dělání, dělání.
JankaM nejak moc sa tomu predísť asi nedá. Častokrát sa príde na to, že má človek Alzheimera/demenciu dosť neskoro. Je to také plíživé. Svokra bola odjakživa nepozorná, nezorganizovaná, večne strácala kľúče, okuliare, bankomatové karty... muž si pamätá, že ako malý párkrát liezol po rebríku do spálne cez okno pretože ona cestou z obchodu stratila kľúče od domu. Takže to, že zabúdala a strácala a zakladala veci sa dlho považovalo za normálne, že je proste taká. Najväčší paradox je, že skoro cleý život pracovala ako sestra na psychiatrickom oddelení, kde sa starala o pacientov s touto diagnózou a sama nebola schopná rozpoznať alebo si priznať, že sa jej deje to isté.
carries keď máš chorý mozog, tak máš chorý orgán, ktorý by mal ten problém rozpoznať. To je také zacyklené.
A hlavne je pre ľudí s Alzheimerom hrozné, že v tých svetlých chvilkách si to uvedomujú.
No len môžeme dúfať, že sa zlepší diagnostika aj liečba. Je to obrovský spoločenský problém, ale je niekoľko látok v klinických skúškach.
continuity hej tento týždeň som videla článok o potenciálnej novej liečbe Alzheimera. Tak si len môžeme držať palce, že bude úspešná. Ja viem, že jej chorý mozog to rozpoznať asi nemohol, asi to proste neriešila a brala to ako že sa s vekom zhoršujú určité vlastnosti (čo sa aj bežne deje). Je to celé naprd.
Jenom bych ráda podotkla, že je rozdíl mezi Alzheimrem a stařeckou demencí.
Kan No a moje babi takhle zblbla po nerozpoznané mrtvičce
carries to obviňovani druhych je pro demenci typicke, neda se s tim nic delat. Jen je tezke to pobrat, schytavaji to logicky vzdycky ti, co se nejvic staraji a jsou nejbliz. Je to smutny.
viktorka_od splavu Muj deda taky, ale nastesti jen trosku zapominal a zil jeste s babickou. Dva mesice pred sedmdesatkou ho dostal infarkt a dalsi, tentokrat silnejsi mrtvice.
V seriaku Ulice hrala Blanarovicova zenu s Alzheimerem, odjela do Svycarska spachat sebevrazdu. Jenze tohle taky neni reseni pro kazdyho, ty dusevni choroby jsou zradny v tom, ze si clovek ne vzdycky uvedomi, jak je na tom. Taky doufam, ze tak nedopadnu, ale kdo vi.
Kokoska je to ťažké. Ale trochu pomôže sa z toho vypísať alebo vyrozprávať ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.