Stížnost z jiného soudku. Dnes mi kolega z jiného oddělení na můj dotaz, zda mi stihne v předem daném termínu dodá podklady sdělil, že jsem totálně neinteligentní neschopná absolutně nekompetentní blbá kráva,kvůli které on se nebude nijak přemáhat a v pátek něco dodávat. Na to jsem mu sdělila, že si nepřeji, aby mě urážel, on ještě něco přidal a bez rozloučení tipnul telefon. Tak mě to fakt docela rozlítostnilo. A teď nevím, jestli si na něj mám stezovata žádat omluvu. On se takto podobně chová delší dobu, ale dnes to bylo prostě dost osobní. A fakt se mě to dotklo. Jednostranně mou žádost o neurážení slyšeli dva další kolegové. A nejhorší je, že jsem se trapně cítila já. A furt na to myslím a nemůžu usnout.
Stěžovací vlákno
faustefra to je strašný! Myslím, že kolegovi by velmi prospělo, aby sis na něj stěžovala. O omluvu bych já osobně ale nestála, vynucená omluva nemá velkou cenu.
faustefra
strašný! Řešit! Nejdřív s ním, ať se s tebou takto nebaví. pokud mu to dojde, omluví se sám, pokud ne, je omluva na nic. Jestli nedodává podklady opakovaně, řešit to s nadřízeným. Příští telefonát bych klidně dala na hlasitý odposlech (řekla bych mu o tom, že to tak je).
Určitě se tu najde někdo, kdo poradí.
faustefra cože? Tak to já bych možná měla problém, protože bych ho šla proplesknout. No ne, nevím, ale rozčílilo by mě to pořádně, a nic jinýho než plesknout po hubě si nezaslouží.
faustefra ja ti moc rozumím... takovéhle agresivní výpady strašně dlouho vydychavam, i když jsem v právu... hnusný to je... mě se teď nedávno povedlo jeden takovej útok odvrátit, ani nevím jak se to přihodilo.. ale prostě v tu chvíli jsem si to nechtěla nechat líbit, tak jsem se ohradila a polozila telefon... a pak jsem se dozvěděla, že je to někdo, kdo se takhle chová běžně, ale nikdo si ho nedovolí odpalkovat... tak uvidíme co z toho ještě bude, ale myslím, že nic. na kolegu bych si rozhodně stěžovala a nenechala to moc vyhnit, zvlášť pokud to dělá opakovaně. zpětnou vazbu si zaslouží. Oni to beztak zkoušejí jen tam, kde mají pocit že si můžou troufnout, aniž by jim něco hrozilo. tak pak už bude vedet, že u tebe to nemá význam. a pokud nedodává podklady včas, tak tím spíš bych si stěžovala i na toto... to je zcela jasně prokazatelny a dá se na tom točit... tak snad vám to v práci funguje a bude ti to k něčemu. Omluvu bych od takovyho hulvata teda nechtěla... drž se a ať je ten hnusný pocit brzo pryč.
AprilTwelve faustefra ja mam takovy reflex ze opravdu na vulgarity ten telefon okamzite tipnu, ale pracovne se mi to jeste nestalo:-O stezovala bych si v kazdym pripade- nadrizenymu na nedodani podkladu a na personalnim na nevhodny chovani
faustefra tyjo aby mi kolega naferovku rek ze jsem blba krava, to jsem taky jeste nezazila
nevim, kde pracujes, ale v korporatech na to byvaji specialni linky nebo maily, kde muzes takovy chovani nahlasit.
bublifuk Tabea AprilTwelve viktorka_od splavu711990
Děkuji všem za podporu. Stížnost nemůžu podat na personální, neb to jsem teď já. A jsem tu docela krátce. Posílám tedy svému šéfovi. A ano, kolega je hovado, které se takto chová, zatím si na něj prý nikdo nestěžoval, prý to nikomu nestojí za problémy. Nejhorší je, že je to mladý muž, který je prý pro firmu nepostradatelný. Nejsme korporátní. Tak budu asi první, kdo se bude bránit. Uvidíme. Nebude-li ze strany vedení řešeno, půjdu jinam
faustefra mě by to nerozlitostilo, ale nastalo. To je první point.
Při prvním vulgarismu položit telefon a požadavek pošli e-mailem v kopii na jeho i tvého nadřízeného. Zdůvodnit pro to potřebuješ rychle a všechny urgence taky posílají emailem.
Stěžovat si můžeš zkusit, dnes už je doba jinde, třeba se něco stane. (Ale klidně se stane to, že ti řeknou, že je pro firmu nepostradatelný). Kazdopadne si s ním potřebuješ nastavit hranice TY a to za tebe stížnost neudělá.
Já to taky pořádně neumím, nám teď nadával jeden klient, ne vulgárně teda. A projektak mi jasně řekl, že když to přesáhne meze, řekne, že schůzka končí a my se máme okamžitě odpojit. Tak se to učím.
faustefra tvl ale jak, nestoji za problemy? Problemy by z toho mel mit on, ne ty lidi kterejm nadava. To je strasny. Ale jinak jak rika continuity , vsechno uz odted jedine mailem s lidma na kopii, no:(
Naprosto nepodstatná stížnost oproti ostatním, ale také se to některých z vás týká, i když "jen" coby odběratelů: Tak si to včera letím z práce, kolegyně mě vzala autem, abych stihla vyzvednout tisky, posléze děti a stihnout oslavu jejich sestřenice v Brně a ona byla zrovna dvouhodinová polední pauza, takže hromada koček, harpyjí a králíků je stále zavřená v tiskrně.![]()
faustefra to je šílený ![]()
Myslím, že nepostradatelný není nikdo a nahraditelny je každý. Pokud by vedení tolerovalo takové chování, nechtěla bych pro tu firmu pracovat.
continuity 711990 jojo, mailem to všechno proběhlo, včetně kopií, nicméně bez reakce. Proto jsem si jen chtěla telefonicky ověřit, jestli mám čekat nebo odjet.
Auru nepostradatelnosti si pán tvoří dlouho, a protože se nikdo nebrání, tak mu to vychází. Já se bránit budu, ať už to dopadne jakkoliv. Hovory služební máme sledované, můžu si požádat iIT o stažení.
Na doložitelně psané mě vycvičil jeden můj úžasný a skvělý bývalý šéf.
faustefra rozhodne to nenech jen tak vysumet, i kdyby ten kolega pritvrdil v urazkach, az se dovi, ze sis to nenechala libit. Drzim palce, nedej se!
continuity preboha, u vás sa to riadne melie ![]()
A keďže moji rodičia majú obaja na figu zdravotný stav, tak sa veľmi obavam budúcich rokov. Keď som pred 3 rokmi žiadala brata o pomoc, tak nie, on predsa žije v Poľsku.
faustefra
ses statecna!
faustefra Pravdu má continuity Musíš si stanovit hranice a velmi razantně se ohradit. Já jsem jednomu vedoucímu řekla, že po něm nechci nic nad rámec jeho pracovních povinností a pokud ho ta práce nebaví, tak ať si jde sednout na vrátnici a ty invektiva ať laskavě polkne, jinak to budeme řešit jinak a jinde. Vedoucí je teda asi o deset let mladší, ale služebně starší od té doby mám klid. On je teda dost nešvar korporátu to tykání, už jsem si na to stěžovala na HR, ale prý je to lepší pro nadřízeného, aby k nám měl osobnější vztah. No tak určitě, vykají mi všichni a já jim taky. Lachtani prostě.
faustefra Jestli muzu doporučit z vlastní zkušenosti, řeš to opravdu oficiálně. Stalo se mi před lety něco podobného, hranice jsem si nastavila, ústně nahlásila kolegu našemu společnému šéfovi, ale oficiální stížnost jsem tehdy nepodala, rekla jsem, že pouze pokud by se to opakovalo.
Smerem ke mně se to neopakovalo už nikdy, ale posléze se zjistilo, že se to opakovalo vůči jiným lidem a bohuzel to mělo zhoršující se tendenci, závěr ani nechci popisovat. A když došlo po letech na lámání chleba, chyběly nám důkazy, takže dodnes toho lituju, že jsem tu ofiko stížnost tehdy nepodala.
carries já neznám tvoji tchýni ani jsem ji neviděla, ale v jejím věku to bude spíš už stařecká demence než Alzheimer. To není nijak lepší, ale souvisí to spíš se stárnutím organismu než s nemocí.
S Alzheimrem se moc bojovat nedá, ani tím, že je člověk aktivní. Měli jsme teď lékařku, chodila do práce, rodina, i když lékaři, nic netušila. My jsme začali vidět, že si najednou neumí poradit s běžnými věcmi, zapnout počítač, napsat recept. Potom už to začalo víc, špatné příchody do práce, hledání ordinace, i když i nám dlouho trvalo poznat, že to nejsou běžné omyly. Následovaly různé špatně napsané zprávy, které jsme museli dávat přepsat jiným lékařům a ona si problémy vůbec nepřipouštěla a nechtěla z práce odejít. Nakonec majitelka informovala dceru, ta se rozčilovala, nevěřila. No za rok už je paní doktorka v domově, pro toto onemocnění, takže to postoupilo asi hodně rychle.
Do.... vyprala jsem tchýni kašmírovy svetr na 60. ![]()
Muz donesl že špitálu igelitku veci. Moc jsem se v tom nehrabala a celé to prdla do pračky. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje