711990 U nás byla školka 6:30-16:00. Když nejde proud, je polívka a buchta. Ale to je nahlášená odstavka, ta bývá od osmi, takže zvladnou upéct.
Stěžovací vlákno
Pinot Noir no když jste vzhůru od pěti
my se neflákáme, dítě musíme budit v sedm, aby tam po osmé byli
Myrtila já počítám s tím, že by muž mohl vzít rána na sebe, když budou oba ve stejné instituci, ale stejně s plným moc nepočítám. Někdo musí odpoledne oběhat kroužky, nákup a tak a myslím, že za plný úvazek mi to moc nestojí.
U nás je školka od 6 -16h, takže se s manželem střídáme, já vedu do školky, on vyzvedává.
Mimochodem fakt, že nemám práci, kdy bych mohla děti vodit i vyzvedávat já, je trnem v oku tchánovců a měla bych kvůli tomu tu práci změnit. K čemuž nakonec časem nejspíš dojde, ale vzhledem k tomu, že v místě bydliště je nabídka minimální, tak se s vyzvedáváním dětí stejně nic nezmění. ![]()
V naší školce musí být děti do osmi. Jsem ráda, kdyby nad námi nebyl tento bič, zbytečně bychom proflákali kus rána.
Ježíši, to jsme měli za covidu, kdy v 8 tu školku zamykali, to bylo peklo. Když nikam nemusím, chodíme tak na 8-8:15, to vědomí, že už je zase jedno, kdy přesně tam dorazíme je úlevné, po té buzeraci a stresu být tam na osmou. ![]()
711990 Tohle je takovej jinej kraj, i s jinýma pracovníka zvyklostma bych řekla. On by to prodloužení asi nikdo ani nevyužil, já mám tu školku před očima, a takhle pozdě tam zůstává ze 75 děti jedno dite.
Ignis Tak hlavně jim by to mělo být jedno:-D.
Naša škôlka je 6-16 A deti tam musia byť do 8.
Karja No přesně. Taky jsem to nechápala, ale tak hlavně že fungovali :-)
Karja u nás je tam po čtvrté těch dětí taky málo, u syna tam jsou běžně třeba tři. Jednou jsem tam byla asi v pět a to už byly tři z půlky školky.
711990 i Brně se začíná pracovat dřív než v Praze, to spíš tady jsme taková anomálie. Na vesnici je ten režim ještě jinej, nemůžeš sedět v práci do šesti ani když nemáš děti, protože máš ještě na krku zahradu a to se potmě řeší blbě.
continuity Jo, jako pozdě odpoledne fakt pracují jen taková specifická zaměstnání, ale malokdo z běžné kancelare, pokud se tak sám nerozhodne. Ale chápu jak to 711990 myslela, že s takovýmhle provozem se nedá dojíždět ani 40 minut, no to nedá, ono se fakt musí spoléhat na to, ze jeden odvede druhej přivede, ale tak to musí být i ve velkoměstě, pokud žena nemá snížený úvazek nebo nepracuje ulici za rohem.
Karja to je přesný, já to mám aktuálně do prace MHD skoro hodinu a můj nejkratší dojezdovy čas byl 35-40 minut ode dveří ke dveřím
Prostě,kdyz v Praze nebydlis zrovna na metru, natahuje se to i tady. A autem to o mnoho rychlejší není. Teď večer mi to píše 28 minut, přes den klidně hodina. a to musím k tomu autu nejdřív dojít, podle toho, jak se mi povede zaparkovat.
Karja jj ja to myslela s dojizdenim, ze pokud nepracuju v mistnim JZD, neni sance stihat to ve 4. A to nemusim zacinat praci v 10 zejo..
continuity moji kolegove z Nemecka se hrozne divili, ze zaciname v 9(realne vetsina tymu v 10), ze oni maj povinne od 8.
711990 No jako jsou na to potřeba dva, to určitě, jinak musíš kopírovat docházku té školky, spousta mých kancelářských kamarádů začína třeba mezi 6:15 a 7:00. Takže kolikrát je spíš problém stihnout zacatek zaměstnání než konec školky. Ale myslím, že ten problém je i ve velkých městech, jakmile nemáš školku za rohem od práce, ta pražská dojížďka je kolikrát mnohem náročnější.
Kokos do 16 by ma porazilo, my s odretymi usami stihame pol piatu. Ale su tam casto posledni, snad nam to neskratia! Neznasam tento zvyk v nasich koncinach chodit do prace na siedmu aj skôr, to je pre mna ako sovu smrt. Uz teraz na pol osmu (cesta do prace cistych 15 minut) je pre mna tazke. Kolegyna chodieva na pol 11 a ja lutujem, ze som tuto pracu nemala pred detmi, tiez by som sa pred desiatou asi nedotrepala ![]()
Karja V tomhle vzdycky obdivuju zdravotni sestry, pracujici na smeny. Nebo i ty s "beznou" pracovni dobou, posledni dobou mi nekolik samozivitelek sester vypravelo, jaky je to masakr. U nas uz jsou vsechny v 7rano v procesu, to my se plouzime s kafem na hlaseni casto...Jako ja taky ocekavam, ze nase dite bude kolikrat ve skolce posledni. Muz ma najednou neco akutniho a treba dve hodiny se mu clovek nedovola. No a ja budu doufat v casne stridani, kdyby nebylo neda se nic delat. Rano muzu prijit pozdeji, saly zacinaji vetsinou az v 8, ale odpoledne nikdy nevim, kdy skoncime.
Mrakoplas Já jsem zase naopak ráda chodila do práce dřív,že pak mám volný odpoledne:-D. Teď s dětma bych ty volný odpoledne asi přehodnotila:-D
Karja já bych teoreticky mohla mít dítě ve školce 10 hodin, ale to mi přijde fakt dlouho. Je fajn, že ta možnost existuje, samoživiteli asi nic jiného nezbyde, ale vždyť oni bdí 13 hodin.
Mrakoplas tchýně chodí klidně na šestou. Nechápu, já před osmou jsem dost neproduktivní, možná na půl osmou bych to ještě zvládla, aby to mělo nějaký smysl, ale nevadilo by mi chodit na desátou ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje