Pinot Noir ja to tak nemam, rozhodne neodvedu stejne prace, jako kdyz jsem mela full time. Delam proste jen kdyz tam jsem a co stihnu, coz je fakt malo. Ono to odpovida rozsahu toho part time, ale z praktickeho hlediska tam moc platna nejsem. Proste ve stredu prijde nejaka poptavka, ja uz tam nejsem, musi to byt do patku, tak to odmakaji kolegove. Mne to je strasne neprijemny. Zaroven uplne nemam elan na to, abych zapinala pocitac v noci. No ja doufam, ze najdu nejake reseni. Hodne si slibuju od synovych tretich narozenin, jestli ho vezmou do normalni skolky. Ono to je hrozne zradny. Jsem vdecna za ten cas, co muzu vrazit do deti, ale ja dost toho casu i jakoby promrham. Treba dnes. Prijdu domu v 8.30, tam bordel od snidane, pracka, mycka, neustlane postele, musim si uvarit obed, no a je 12 a jdu pro syna. Hodne toho casu je plonkoveho, ruzne vyzvedavani, cekani. U nas je teda problem i pristupu k domacnosti ostatnich clenu rodiny, ale to tu nechci otvirat:)
Stěžovací vlákno
Gatita to nemůžeš uklízet, když máš děti ve školce;) Já mám v nejlepším případě tak 3h času než jdu zase pro syna, navíc už nespí, takže po obědě už taky nic neudělám. Jako něco k obědu rychle udělám, ale nádobí z myčky vyndavám prostě až když se vrátíme ze školek, talířky od snídaně dám akorát na kopičku na linku
Prostě nedělám nic, co jde pohodlně dělat s dětmi za zády.
Evaeva ja se o to taky snazim, mivam svuj program, ale dnes to holt bylo o sklizeni drobku a chozeni na postu![]()
tv Naštěstí už tu většina argumentů padla, tak se nemusim tolik rozčilovat. Absolutně nikomu do jejich duvodu nic není. I kdyby se chtěla třeba jen plně věnovat mladšímu. I kdyby chtěla odpolední spánek mladšího věnovat čtení, který jindy nestíhá. I kdyby jen nechtěla lítat jak hadr na holi a zajišťovat program dvěma dětem, popr. je na celej den posadit k televizi. I kdyby ve vysetrenym case chodila cvičit nebo rozjizdela svoje podnikání. Kazdymu je do toho úplný kulový.
A ze je to v létě na věci nic nemění. Ze je léto neznamená, ze ti ubydou povinnosti (pokud teda zrovna nejsi učitelka). Těch mas pořad stejně, jen je k tomu hezky počasí.
MP Meri tak
Ty letni prosby nedavejte deti do skolky me stvou. Mam rict v praci, aby mi v lete toho nedavali tolik?
Candance Jojo. A domácnosti řekneš ukliď se sama, je léto. Mladšímu vyper a uvař si sám. Tělu řekneš funguj a nestežuj si, psychice koukej se sebrat a nefňukej, nákup uděláš na dva měsíce dopředu a můžeš hodit nohy nahoru. Je přece léto.
Já jsem doma s miminem a dcera chodí do školky od 9 do 5 celoročně a když jí vyzvedávám, tak často řve, že ještě nechce jít domů. Upřímně řečeno, v té její školce bych taky byla ráda. Navíc pro mě osobně je fungující školka dost zásadní. Ono taky "doma s miminem" není zrovna leháro, žeano.
MP Meri Candance jo. A mně hrozně vadí ten předpoklad, že když máš ještě jedno dítě, celej den vlastně stejně nic neděláš, takže je to jedno, že si necháš doma dvě. Přitom je to mega rozdíl, i kdyby matka nepracovala, jsou ta mimina kolikrát náročná, o těch různých manévrech kolem uspávání tu čteme denně. Sama nechávám staršího čučet na YouTube, když jdu uložit malého, ale to je otázka max 15 minut. I tu jsou story, kdy to trvá hodiny, že jo. Není lepší, aby byl ten starší teda ve školce? A vyzvedávání na poslední chvíli - já bych taky pro něj třeba šla ve tři, ve čtyři, ale to právě malý spí, často ho musím vzbudit, abychom stihli být ve školce před pátou. Takže buď bych ho mohla brát v poledne, tím bych se ale připravila o čas na práci během spánku malého, nebo potom až před zavíračkou.
MP Meri no jo, důvody matky můžou být různé. Ale ptá se někdo toho dítěte? Učitelce do toho opravdu nic není, ale deset hodin denně ve školce mi pro dítě přijde dlouho v létě v zimě kdykoliv.
Pinot Noir já brala po obědě staršího celý loňský rok a pak doma během spánku mladšího pracovala. Starší syn si hrál u audio pohádky.
Evaeva když vám to funguje, tak jasně. Já s dítětem v jedné místnosti pracovat nemůžu.
Pinot Noir kdybych měla víc místností, můžu být jinde. On dostal sluchátka a já mám taky svoje
Ve školce spát odmítal, tak to jinak nešlo.
Evaeva Já kolikrát přiletěla s jazykem na veste před zavirackou pro to moje chudatko ... a on si tam vesele s pani učitelkou skládal hrnicky a ještě mi říká mami, pockej, já ještě támhle musím něco dodělat. A o ty soukromý se ani nebavím, tam je az do zaviracky plná třída a po odpoledním programu začíná diskotéka, takže dříve přicházející rodič fakt není vítanej, protože se zrovna učej sestavu na Baby sharka.
Jsou děti a není jich vůbec málo, který to ve školce fakt baví. Samozřejmě něco jinyho by bylo odtrhnout si od nohy hysterický vyklepaný dítě, jet na koupaliště a vrátit se pro něj každý den za 10 hodin. Ale o tom se nebavíme.
MP Meri souhlasím, že děti jsou různé. Pro moje děti by diskotéka byla noční můra. Oni teda školku mají celkem rádi, ale dvě hodiny denně a nejlíp s nějakým rodičem v pozadí by stačily ![]()
Ale chápu, že já to asi vidím jinak. Máme skoro půl desáté a moje děti ještě neměly ani čas se nasnídat, něco kutí v pokojíčku, já každého viděla zatím asi pět minut.
No a u nás školku v létě rovnou zavřeli, takže nějaké diskuze s matkami, aby si nechali dítě doma, se vůbec nekonali. Týden byl tabor s jejich učitelkami, tak tam šly a jinak bylo vymalovano.
continuity u nás je to taky tak, v červenci běží jedna z deseti, v srpnu žádná
Naše školka měla v létě otevřeno jen 2 týdny a ze 4 tříd jen jednu, děti s mladšími sourozenci neměly absolutně šanci. Pracující rodiče tak museli zbytek léta řešit sami nebo strkat děti po cca 14 dnech do jiných školek v okolí....
Lieselja je pak strkam do ruznych primestskych taboru, davam.je na vsechny soustredeni z krouzku. No leze to do penez.
Naše školka měla v létě otevřeno jen 2 týdny a ze 4 tříd jen jednu, děti s mladšími sourozenci neměly absolutně šanci. Pracující rodiče tak museli zbytek léta řešit sami nebo strkat děti po cca 14 dnech do jiných školek v okolí....
Tak to bude u nás i tento školní rok, naše školka celou dobu zavřená (letos v létě jela furt) a děti co dva týdny v jiné školce. Mám v plánu Rosťu na dva týdny dát, i když budu doma s mladším, já strašná líná matka.
Myslím, že tyhle stesky a odsudky na děti dlouho ve školce by napravilo úplně jiné pojetí práce, než u nás panuje teď. A rodičovství. A samozřejmě daňového systému. Call me stará komunistka, ale jako společnost na to zdroje máme. Bohužel člověk na své osobní úrovni může málo, takže tady fakt platí pořekadlo o chůzi v cizích botech.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje