Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
42128 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:27

Evaeva to mi říkala moje teda, co dělala učitelku ve školce. Že některé děti tam stráví deset hodin a nejsou to děti samozivitelek. I dospělý je v práci řekněme 8,5-9 hodin a má toho dost, co teprve tříleté dítě. 

Dělala to tak byvala kolegyně, mě těch dětí bylo líto. Její muž byl občas v týdnu doma, děti i tak mazaly ráno do školky a vyzvedli je v pět. 

Offline Myrtila
5142 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:29

Karja No, to je zajimavy, ze tam zustava takhle pozde jenom jedno dite, jak to ti ostatni rodice delaji, maji tam vsichni babicku? Nebo se vsichni stridaji? Vazne me to zajima, treba bych se tim mohla do budoucna nejak inspirovat

Evaeva To je presne i muj nazor, ze za to honeni se plny uvazek nestoji. Taky bych pak rada sla na castecny. Pokud mi ho nekde daji, no. Ta moje prace je v tomhle dost specificka. 

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:33

Karja Tak záleží, co znamená to dřív. Pro mě bylo před dětma maximum začátek v 7, teď když musím dítě nahnat do školky a druhé do školy, je ta osmá tak nejdřív, kdy jsem schopná se někam dostavit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:35

Myrtila u nás to snad nebude problém, (už) teď dělám trochu z domova. Ale já jsem placená od hodiny, takže žádná očr, "placené" návštěvy s dětmi u doktora,... Ale ta flexibilita je výhoda.

Offline tv
4171 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:47
Reakce na continuity:

Evaeva to mi říkala moje teda, co dělala učitelku ve školce. Že některé děti tam stráví deset hodin a nejsou to děti samozivitelek. I dospělý je v práci řekněme 8,5-9 hodin a má toho dost, co teprve tříleté dítě. 

Dělala to tak byvala kolegyně, mě těch dětí bylo líto. Její muž byl občas v týdnu doma, děti i tak mazaly ráno do školky a vyzvedli je v pět. 

​Bavila jsem se s naší paní učitelkou ve školce..mají tam holčičku, její matka na mateřské s druhým dítětem, vyzvedává ve čtyři (školka do čtyř). Prosili ji, když byly velké prázdniny, že je hodně dětí, jestli by nemohla si ji nechat doma(máme dvě školky, na prázdniny se slucuji). Ne, Elenka je ve školce ráda. Takže celé léto ve školce. Nechápu, pardon.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 22:17

tv Já to chápu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 22:25

tv já když vidím to svoje prtě, které by dle věku už mělo chodit do školky, tak to taky nechápu. Sotva zvládá tu dětskou skupinu, přitom si nemyslím, že je nějak výjimečný, že by to zrovna on neměl dávat. 

Offline Karja
44028 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 22:36

Myrtila To je různý, babičku tady má skoro každej, ale rozhodně to není tak, že by šatna byla plná babiček, jako občas vyzvednou. Spíš mi přijde, že se většina rodičů střídá. Taky má někdo chůvu a nebo berou bratrance spolu často. 

Ignis No jasně, s dětma je to uplně jiný, taky je člověk nechce tak ráno budit.Mluvila jsem o vypravování se sama.

Offline tv
4171 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 23:06

MP Meri já ne. Čtyřleté dítě na celý den do školky. Proč?

Offline Pinot Noir
29539 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 23:12

tv proč ne. Jestli tam ten pobyt dítě zvládá... Já zas nechápu tyhle názory - vy máte ještě mladší dítě, tak si nechte doma i starší. Ne, že nechápu, vlastně mě hrozně serou.

Offline tv
4171 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 23:19

Pinot Noir no zvládá.. prostě tam do konce školky je. Já už nemám přehled, ale kluci mají kolik a byli/jsou ve školce celý den? No a že tě s tím serou..je problém trávit prázdniny s dětmi, pokud nemusím chodit do práce?

Offline Karja
44028 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 23:20

Pinot Noir tv Tak tam jde hlavně o to, že to bylo o prázdninách ne? Denně, v létě. Jinak školka umí zajistit perfektní program, třeba listopad ve školce musi být mnohem zábavnější než doma:-D:-D. Ale přes prázdniny by mi to bylo obzvlášť lito. Ale kdovi kde jak to doma je, ono je mnohokrát jednodušší říct ,,elence se ve školce líbí,, a kdyz s tím dítětem rodic nechce být nějak aktivně nebo jako vědomě nebo jak to říct, tak to má fakt lepší, kdyz je v té školce. 

Offline Gatita
8526 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 23:22

tv ja to taky chapu, nevis, jak to vypada u nich doma. Ja mam mladsi dite v detske skupine primarne kvuli praci, ale nekdy ho tam dam i v den, kdy nepracuji. Dopo maji program, pak obed a pak jdou spat, a pak teprv si ho vyzvednu. Jinak bych od 12 resila uspavani a pochodovala tri hodiny po vsi se spicim kocarem. Jemu je fuk, kde spi, a mne to nerozvrta cely den. To jen pohled z druhe strany. 
prijde mi blby, ze je ta holcicka ve skolce porad, i kdyz by nemusela, ale muze za tim byt cokoli a pro to dite to nemusi byt nejhorsi.

Offline Pinot Noir
29539 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 23:27

tv Ríša bývá letos ve školce do pěti, kromě dne, kdy ho vedu na kroužek. Stejně jako loni. Taky mám mladší dítě a mohl by si leckdo myslet, že bych tam velkého nemusela nechávat do pěti. Jenomže to menší odvedu na dopoledne do jiné školky a pracuju, v práci pak pokračuju, když malý spí, což je tak do čtyř. Ale i kdybych čuměla do stropu, je po tom každému prd.

Offline Karja
44028 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 23:27

Gatita No a myslíš, že bys ho tam takhle dávala i kdybys nepracovala a přes prázdniny denně v létě? Jako ty důvody můžou být různé a různe zavazné, ale asi by to nebrala jako obecně OK. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 23:42

Já si hlavně myslím, že učitelky nemají co rodičům říkat, ať si nechají dítě doma, že budou mít plno. Tak to má zařídit ředitelka u zřizovatele ze má málo personálu. To není problém rodičů. 

Taky jsem dítě nechávala v jesličky a ve školce co nejméně. Ale bylo to z mého rozhodnutí. Učitelka by neřekla ani slovo. A ne že se vším souhlasily...

Offline Gatita
8526 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 23:44

Myrtila no, zkraceny uvazek. Ja si ho pro rodinny zivot nemuzu vynachválit. Deti nemusi trcet v zarizenich do zaviracky, mohu jim doprat krouzek, ktery zacina v hodinu neslucitelnou s beznou pracovni dobou, syn ma diky tomu pestry spolecensky zivot - porad nejake akce, navstevy kamaradu, muzu byt na vsech jeho besidkach a tak, prijde mi, ze to pro nej hodne znamena. Prijde mi to jako luxus a povazuji to za svuj rodicovsky uspech (jeden z mala...). Ale trochu se to ve mne pere, protoze kdyz k tomu prictu obcasne nemoci deti, tak do te prace vlastne skoro nechodim a neni to dobre. Dost jakoby vypadavam a nejsem tam moc platna, ta prace neni stavena na dva dny v tydnu a slus. Prijde mi to do budoucna dost neudrzitelne, myslim, ze poletim jako prvni, az se zacne propoustet a odstupne by bylo smesne. Pokud bude ta moznost, rada si uvazek navysim. Taky mi prijde, ze ten "volny" cas casto promrham na ruzne provotni veci, ktere se driv nejak zmakly i s plnym uvazkem a nedraly me tak, jako kdyz na ne padne me volne dopoledne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2022 00:00

Pinot Noir mě přijde škoda nechávat dítě ve školce deset hodin v kuse, když to není nutné. Myslím, že školka je pro každé dítě zdroj stresu, různě velkého samozřejmě, ale prostě tam platí pravidla, která doma ne, čas je víc organizovaný, musíš brát ohled na víc lidí... Já bych taky nechtěla být deset hodin v práci a to si myslím, že školka je větší zátěž. Navíc mi přijde škoda, když se ten společný čas s rodiči a sourozenci scvrkne na ranní a večerní kolotoč. Ale souhlasím s tím, že učitelce je do toho prd, resp. argumentem nemá být, že máš mladší dítě.

Moje děti chodí "někam" od dvou let, syna jsem už dvakrát poslala na tábor, i když jsem byla doma s mladším. Nicméně si myslím, že kdyby do škol a školek chodili na tři dopoledne týdně, byli bychom všichni nejspokojenější