MP Meri Já ti rozumím. Já vařím ráda, i jim ráda, z avokáda jsem nevarila ani nepamatuju, páč vařit z něj už je docela drahý, ale přesto by mě toto teda úplně netěšilo samo o sobě, natož k tomu poslouchat nějaký komentáře, to už jako bych snad týden jedla sisky s mákem:-D
Stěžovací vlákno
Jako avokádo, mango apod. by se asi spotřebovat dalo... ale proč toho tahá tolik jak pro regiment?
Já to teda s vajíčkama praktikuju tak, že po uvaření je dám do studený vody, jakmile jdou vzít do ruky, tak je poválím, aby popraskala skořápka, a zas je vrznu do studený vody, a nechám je v ní, dokud nezchladnou. Pak se mi loupají dobře. Ve valný většině teda :), samozřejmě, občas blbě zaberu a skořápka vezme kousek bílku s sebou. Ale je to nejlepší způsob, na jaký jsem přišla zatím teda.
Slavnostní zakončení sváteční noci ![]()
barbucha mord? už zase?
Houby mord. Nějakej debil se pokoušel zapálit barák, hořely mu petardy na balkóně. Mordu se zachtělo mně!
těmhle hovadum bych ty výjezdy nechala zaplatit! a i ty operace za utrhaný pazoury
Filajova drahota, prej nemaj na jídlo a na topení, ale tyhle krámy si koupěj...
A samozřejmě žádnej invalidní důchod!!
MP Meri
Jako avokádo, mango apod. by se asi spotřebovat dalo... ale proč toho tahá tolik jak pro regiment?
Zbytky z práce.
Garfie No, ale já nekonzumovala, tak nevím:-D. Dala jsem si heřmánkový caj
Karja třetí indiánka? ![]()
RoSa Ne, nějakej bolehlav prostě. No, ale asi jsem o nic nepřišla, sambo došel o půl 3 a v 9 ráno už šel ven;-)
Sambo koupil pět litrů moštu, v takovém tom plastovém pytli. A ona tam byla dírka. Než jsem na to přišla, tak nám v ledničce vykapalo tak půl litru, pěkně odshora. Zanadávala jsem si, ale taky to mohlo vykapat všechno, že jo...![]()
MP Meri upřímně, považuji se za celkem schopnou kuchařku. Když vařím denně, tak i vše spotřebuji a nezůstávají mi zbytky jako půlka smetany, ale marně přemýšlím, co bych dělala s 12 avokády u třech lidi, z toho jedno batole. Jako dvě v pohodě, ale 12? Vždyť to nemůže být ani zdravý to sníst.
Mango lze zamrazit a je z nej dobre smoothie.
Tri kila uvařených těstovin je na vyhození tak jako tak. Maximálně tak salát k večeři.
MP Meri ty budeš adept na swap jídla, krom swapu kytek
avokada bys určitě udala!
MP Meri 3 kg testovin nevim. Ale ta avokada - ona by mu tam nevydrzela? Uz byla tak tak? Darovala bych je. A jeste me napadlo, on nema zamestnance, kterym by se to hodilo? Ja jednou pracovala v bistru a zbytky (neprodane bagety, polevky) jsme davali pani uklizecce.
Candance Víš jak, to je pokazdy něco jinyho a jinej důvod. Teď bylo třeba přes svatky zavřeno, tak samozřejmě tam toho zbylo hafo, protože při nejlepší snaze to nevypočítáš. Jinak to mas zbytky ze svateb, večírky, cateringy, občas nějaká chyba v očekáváních ... ono se to zdá jako sen, ale třeba v prosinci už jsme nemohli doma řízky ani vidět
Samozřejmě se snažej max věcí zpracovat, ale je to často dost nevyzpytatelný a jelikož se snažej dělat ty věci fresh a moderně, tak je to součást rizika. Kdyby dělali knedliky a omáčky, tak věřím tomu, že zbytky tolik neresime, respektive většina by byla trvanlivejch potravin. Takhle jsou ty blby situace, ze ti zbyde 10 salátů, 8x pak choi a podobný bizary.
Jinak dostavaj samozřejmě i zaměstnanci, ne že ne. Já osobně nejvíc miluju odpisy limonád a pavlovy, který maj poslední den života
To si přijdu jak rozmazlovaná pani restauratérová. A taky když se musí před zavirackou dopít sud piva, ale ono se zavírá jen parkrat ročně ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje