Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mermaid
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 17:59

Pinot Noir tak to jsem asi uspesne vytesnila nebo zrovna byla někde pryč zato na ty vedra a tropicke noci uz v kvetnu zapomenout nedokazu a uz ted se toho desim

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:16

Pinot Noir v Praze v dubnu chumelí celkem často, ale samozřejmě to nevydrží. Ale loni bylo vážně chladné jaro.

Já jsem teda ráda, když počasí odpovídá roční době, takže bych trochu ochlazení uvítala. Sice je příjemné venku nemrznout, ale že bych takové počasí potřebovala teď pět měsíců v kuse, to teda ne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:17

Mermaid loni to snad už v květnu nebylo, je? Právě si pamatuju, že v květnu bylo loni jak teď

Offline Myrtila
5130 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:27

Taky mam fotku z dubnove chumelenice, na Vysocine teda. A bylo vloni vubec jaro? Nejak si pamatuju zimu, zimu, zimu a leto. Zbylo mi tu i nejake uplne nenosene detske jarni obleceni. 

Offline brrr
12212 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:29

Myrtila Právě loni fakt jaro bylo, vedro bylo až koncem června. I docela pršelo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:35

brrr ale v květnu bylo pořád asi 12 stupňů. Ale je fakt, že tropy přišly až pozdě, ne jako v 2018, kdy jsme šli v dubnu z kabátů doslova do kraťasů a ty nosili až do října.

Offline Myrtila
5130 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:40

brrr To je vlastne pravda, ze dost prselo. 

Offline Kokoska
34312 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 20:00

Myrtila na Vysoocine dost casto chumelilo do prvomajoveho pruvodu, v dubnu nic divneho.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 20:34
Reakce na Evaeva:

Mermaid loni to snad už v květnu nebylo, je? Právě si pamatuju, že v květnu bylo loni jak teď

​Já si právě ta vedra z loňského května pamatuju a archiv počasí to potvrzuje, mezi 10. a 20.5. bylo cca 25 -29 stupňů, to pro mě vedro je, nějaké ochlazení přišlo koncem května. A pamatuju si právě, jak už od května jsem měla v kanceláři nesnesitelně (obvykle to tak bývá AŽ od června)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 20:37

Mermaid no vidíš, to jsem zase vytěsnila já, já pamatuju hlavně to chladno. 25 je pro mě fajn teplota, těch 29 bych si ale klidně v květnu odpustila. Ale celkově loňské léto hodnotím z hlediska tropů pozitivně, většinou to nebyly žádé extrémy.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 20:57

Tak já si pamatuji, že vloni těsně před Velikonocema 15.4. jsme měli tvoření pro děti a byla strašná kosa, někde mám fotku, jak postáváme se smráďatama u kašny v péřovejch bundách. A na Velikonoce jsme jeli do Rakouska a tam byla taky kosa, občas vykouklo sluníčko, ale bylo zubatý.

Offline Myrtila
5130 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 21:23

Kokoska Ted koukam, ze jsem nenapsala, ze jsem myslela ten lonsky duben. 
Mermaid To uplne odpovida mym vzpominkam na lonske jaro, z pulky dubna mam tu fotku s chumelenici a v kvetnu uz vedro  Za ty posledni roky si vlastne vubec nepamatuju nejake opravdove jaro, krome roku 2020, kdy hodne prselo a bylo myslim spis chladno. A pritom mi to typicke jarni pocasi hodne chybi. 

Offline dzizisketa
8827 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 21:40

V prosinci jsme dávali na autě vyměnit čelní sklo a ještě cosi polepšit. Po prvním víkendu jim ho tam vracel s tím, že u něj nefunguje vyhřívání. V servisu zjistili, že nám kuna překousala kabely nejen k tomu sklu, ale třeba i do ostřikovačů. Přes Vánoce nám to opravili provizorně páskou, hned v úterý jim ho tam muž přivezl a v pátek ráno si ho vyzvedl. A dneska otvírám kufr a tam dvě díry v pravém zadním světlometu? WTF?!

Offline RoSa
10016 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 21:49

dzizisketa to je ještě dobrý, to všechno nemá vliv na funkci... teda jako že to auto jezdí i bez vyhřívanýho skla... u mě to byly překousaný kabely v motoru...

je na to sprej proti kunám

hele ale to vypadá, že ty kuny maj v tom servisu a maj hlad - ať jim daj občas nažrat!

Offline SunEclipse
3418 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 21:51

RoSa nevím jestli ten sprej je účinný na kuny autové, na kunu půdní není účinné vůbec nic. Můj bratr zkusil úplně vše kromě podpálení baráku.

Offline RoSa
10016 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 21:53

SunEclipse na kuny autové se zdá, že funguje - od tý doby nic... vystříkala jsem motor a kufr

Offline Myrtila
5130 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 22:01

dzizisketa Taky nam lezly do motoru a okusovaly tam nejakou pasku a asi si tam i zkousely delat pelech, kdyz jsme jezdili cca 1x tydne. Uz dost zoufali jsme tam pak zkusili dat moje vycesane vlasy, manzel to nasel nekde na netu, a asi to zabralo, dal uz tam nic nezraly. Tech vlasu bylo teda hodne, nejakou dobu jsem je schranovala, a jeste mi v tu dobu zrovna dost padaly. 

Offline brrr
12212 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 22:17

dzizisketa Nám někdo v práci doporučil strčit k motoru takové ty smradlavé kuličky do záchoda a zabralonto. Akorát ja nesnáším ten smrad a pořád jsem to v tom autě cítila.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 22:47

SunEclipse jak píše Myrtila tak ty vlasy fungují i v baráku, ale jen za podmínky, že je jich hodně a často se mění za "čerstvý". Na chalupě na půdě jsme zkusili na kunu opravdu úplně všechno a toto jediný trochu funguje. Muž přinesl plný pytel vlasů a rozmístil to po celý půdě. Chvilku byl klid. brrr to má jeden náš příbuzný navěšený naftalíny v motoru - smrad je to šílený, zvlášť po zahřátí. Myslím, že jeho autu se už vyhne úplně všechno. 

Offline rozarka
4199 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 14:50

Myrtila crazydaisy  To může vypomoci třeba Catherine