Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kora
příspěvků moje polička 29. března 2023 07:29

Antje to má muž pravdu.  Hlavně je dobrý ten záznam vyplnit a nechat si ho podepsat.  Když to má pak viník hlasit pojišťovně,  dost často se mu přestane chtít. 

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 29. března 2023 08:07

continuity Který to bylo? 

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 29. března 2023 09:07

Lenka22 chitussiho ta část, co patří mestu - půlku totiž provozuje Penta, která to koupila, aby tam postavila vily. 

Offline Pavlena
6917 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:47

Kora nam se ted ve firme stalo, ze ac sepsali a vina byla jasne na protistrane, tak pan pak poprel a pojistovna rekla, ze neni jiste, ze se to stalo tak, jak sepsali a podepsali (), takze nic plnit nebudou...  Jak proti tomuhle? Policajty vzdy? Slo o maly tukanec, ale kdyz ti takto nekdo zrusi auto??

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:49

Na druhy pokus to s mamou vyslo. Byla jsem za ni, je trochu zmatena a nejista, ale to se dalo cekat. Odpoledne za ni pujde sestra a ja taky jeste zaskocim, navstevy tam muzou neomezene. Prostredi je celkem pekne a lidi se zdaji slusni, vstricni, mamce se velice libil pan profesor, ktery ji pri prijmu vysetroval, tak aspon prvni dojem mela dobry :)

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:51

Kokoska To je dobře, že to klaplo. Přeju mamince, ať se jí tam líbí.

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:52

Pavlena když ti takto někdo zruší auto, policajty volat máš. Protože škoda bude nad limit. ja vím, že se policajti proti tomu dost vymezují. Osobně to příliš neřeším, na všech autech máme i havarijní pojistku a vsechno likviduji primárně z ní, ony si to pojišťovny už mezi sebou vyřeší. Ta zákonná stejně nekryje amortizaci, takže na drahém starším aute to není až taková výhra. 

Není ani úplně pravda, ze u těch ťukanců automaticky přijdeš o bonusy. Pokud teda neomlacujes auta a parkovištích programově. 

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:53

Abych vyhovela nazvu vlakna, stezuju si, ze mamce nevrati prispevek na peci, o ktery prisla s nastupem do nemocnice. Tady je to sice nestatni a vsechno sami platime, ale neni to vedene jako poskytovatel socialni pece, je to zdravotnicke zarizeni, tak neni narok.

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:59

continuity Já mám taky havarijní, ale někdy to není tak lehký. Některé pojišťovny nechtějí škodu zaplatit, když jsi nezavolala policii. Měla jsem Uniqu (už nikdy více) a tam třeba ve formuláři nešel udělat poslední krok, pokud se jednalo o vandalismus (řidič ujel) a ty jsi nezavolala policii. 

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 29. března 2023 12:06

999 z havarijní pojistky ti neplní, když nezavoláš policii?

To je fakt na zmenu pojišťovny. V práci se u nas hlásí kdejaká kravina, třeba naposled zrezivělá tečka na chladiči na vráceném autě. Odhadovaná škoda 5800kc, spoluúčast 5000. To už mi přišlo wtf, ale ta holka, co to řeší, trvala na tom, že se to bude opravovat přes pojistku. Já si musela udelat po deseti letech pojistku na blbost, protoze u nás se to ztrhava ze mzdy a fakt se hlásil každý škrábanecek, ktery nešel rozlestit. 

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 29. března 2023 12:09

continuity Už jsem pojišťovnu změnila, tohle fakt nešlo :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 13:06

Kokoska to zní dobře, tak ať tam je maminka spokojená 

Offline Kora
příspěvků moje polička 29. března 2023 13:30

999 continuity tak při havárii do škody 100000 Kč volat nemusíš, ale při odcizení, vandalovi nebo střetu se zvířetem policie musí být. A přijet musí, i kdyby nechtěli.

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 29. března 2023 13:34

Kora jenže pokud jsou vandalizmus odřené dveře na parkovišti, tak to si můžou před každým hypermarketem rovnou zřídit služebnu. 

Oni nakonec přijedou, ne že ne, ale posedis tam dve hodiny. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 29. března 2023 13:36

Pavlena to je právě ten problém, že nahlásit to musí obě strany a pokud to jedna neudělá, nemáš protokol policie, jsi většinou v háji. Ta policie je záruka toho, že se z toho nevyvleče.

Offline Kora
příspěvků moje polička 29. března 2023 13:42

continuity to souhlasím. Ale prostě to tak je, no. Co naděláš. Buď si to zaplatím sama nebo počkám.

Vždycky je na výběr.

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 29. března 2023 13:48

Kora

Tak když nemám pachatele, tu spoluúčast stejně zaplatím vždy, ne? Já teda velmi doporučuji řešit to přes autorizovaný servis (alespoň doufám, že to pořád jde). Ať si to obhlidnou oni a vykomunikuji s pojišťovnou. oni přesně ví, co tam napsat a jak, aby to prošlo. 

Kdyz mi muž odřel auto, tak jsem si "obhlídku" dělala sama a výsledek bylo, že jsem si nevšimla škrabanec na blatníku, který s tím souvisel (technik ho videl okamžite, když si auto přišel převzít) a už to nešlo dohlasit. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 29. března 2023 13:52

continuity spoluúčast zaplatíš vždycky. Řešit přes autorizovaný servis nebo makléře doporučuju,

oni ví co a jak a dokážou předvídat různé úskoky pojišťoven.

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 29. března 2023 13:56

Kora O tom vandalovi už to taky vím :-).

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 29. března 2023 13:58

continuity Spoluúčast zaplatíš, ale když při tom vandalovi nezavoláš policii, tak se ti taky může stát, že to zaplatíš celý. Viz ta Uniqa.