Jakože já vím, že se tu běžně dává čočka za stížnosti, ale zamontovat do toho daňové poplatníky, dotující někomu pohodlí, a ještě občanství navrch, to je fakt top strop.![]()
Stěžovací vlákno
Estara opepřeno tím, že se argumentuje proti názoru, který jsem nikdy neřekla ani ho teda nezastávam.
Klasicka strawman argumentace a taková diskuze už mi nic nepřináší.
Já bych si, když už jsme se k tomu dostali, jen postěžovala, že získat české občanství není žádná prča ve smyslu neustálého házení klacků pod nohy uchazečům.
Jinak zprávy z chudých regionů praví, že tohle (ty pošty) už vláda opravdu pos...a a hrrrr na ně!
Mohučanka a to by mě zajímalo, můžeš to trochu rozvést?
Abych mohla mít občanství, potřebuji trvalý pobyt a z různých důvodů bych potřebovala, aby toto přechodné období trvalo čo možno nejkratší dobu. Ideálně v malých měsících, ale vůbec nevím, jestli je to reálné.
Lenka22 zrovna Kladenske mi je trochu lito, mam ji nejbliz a mam pro ten prostor slabost. Sorelovy dum z padesatych let, to misto byla nejspis posta od zacatku, na chodbe tam jsou jeste drevem oblozene telefonni budky... Ale jinak pobocka strasna a zruseni se nedivim
continuity pokud vím, tak trvalý pobyt musíš mít minimálně 3 roky, což může úřad prominout, pokud je manžel Čech (ale nemusí). Obecná zkušenost žadatelů o občanství je prý taková, že poté, co uděláš ty testy a doložíš všechny dokumenty, se v nich úřad porejpá a všechno, co může, tak zpochybní. Rádi dělají nesmyslné obstrukce. Mluvím o žadatelích - vysokoškolsky vzdělaných lidech, kteří tady žijí spoustu let a vedou řádný život.
Ale nevím, jestli to Slováci nemají nějak zjednodušené nebo jestli se na ně úřad nedívá nějak líp než na Balkánce, jejichž zkušenost mám dobře zprostředkovanou.
Mohučanka tyjo myslela jsem, ze ten pobyt musi byt minimalne 10 let? Kamaradi jsou Balkanci tedy oba, zadali pred 2 rokama a rikali, ze to bylo sileny. Jen vsechny ty dokumenty, co meli dodat....brali si na to dovolenou, aby to vubec stihli obehat ve stanoveny lhute.
10 let pro lidi mimo EU, aspoň myslím. S Balkánem je navíc potíž, že sehnat ty dokumenty z rodné země může být celkem oříšek ![]()
Mohučanka no ted čtu blog jedné Polky a přechází mě na to celé chuť.
Už jenom z představy, že zas budu běhat na cizineckou policii mi je krapet nedobře.
Já vím, že teď je tam celkový pobyt deset let a to už splňuji. Ale holka píše, že vyřízení od podání a zkontrolování všech papírů trvá minimálne rok, pokud má teda člověk štěstí, jinak klidně dva a pak to vrátí.
No nevím. Já za ty léta nebudu schopná ani dodat všechny výpisy z účtu, které se vyžadují. Protože bankovní účet už mám třetí. ![]()
711990 a teď si vem, že se ten zákon ještě zprisnoval a kromě těch všech původních dokladů, potřebuješ ještě doložit, že se užívíš a taky svoje deti. K tomu jsou potřeba výpisy z účtu, ideálně za celou dobu pobytu. ![]()
Přitom tyto všechny informace už tento stát má a to několikrát.
continuity jo, prijde mi to uplne ujety, protoze presne, ty tady naprosto zjevne takovou dobu pracujes, mas tu hypoteku(pripad tech mejch kamaradu) ale ne, je potreba to poradne proverit![]()
continuity No když o tom tak píšeš, tak se možná děti stihnou začít živit sami, než to vyřídíš ![]()
Zanesu trochu jiné téma. Stěžuju si na to, že dnes u zubařky bylo po roce skóre zase dva kazy na korunkách, z toho jeden "velký" (z vrtání mi brnělo až někde u oka). Jasně, měla jsem loni příšerný stres, dvakrát koronáč a ještě jsem kojila sviště, ale na zuby a jídlo docela dbám a podle hygienistky mívám vršky zubů vyčištěné dobře. Ale zarazilo mě, že ten druhý kaz je údajně na zubu, který se bílou plombou spravoval právě před rokem a tehdy jsem odcházela s tím, že "teď už další kazy nejsou."
Přemýšlím, jestli by mě neměli okouknout ještě někde jinde, co tam kde vlastně ne/mám.
A teď prosba: Nemá někdo tip na kliniku někde na východním okraji Prahy? Nás okres je bez šance.
Ano, to je to, o co tu ve finále jde, o vlastní pohodlí:-) A děláme si na to nárok bez ohledu na věk!
Tak beru poštu jako určitou součást občanský vybavenosti, stejně tak je mi pohodlná školka v mojí obci, taky by ale daňový poplatníky vyšlo asi levněji, kdyby ten barák nestal a přidala se další třída do školky ve městě, to by vyšlo určitě levněji, to samé škola. A taky nám daňoví poplatníci dotují, aby tu jezdily častější autobusové spoje a to všechno pro naši pohodlnost. Myslím, že touto optikou na to nelze nahlížet. Situaci ve větších městech, kolik je kde pošt, jak daleko, neznám.
Karja kauzu ruseni pobocek post nijak vyznamne nesleduju, ale taky mi to neprijde jako terno. Je to jedna z tech zakladnich sluzeb, ktera by mela byt obcanum zajistena. Jakkoli fandim zasilkovnam a podobnym subjektum, kterym posta neni schopna konkurovat (konkurovala prave tou dostupnosti), tak mi to prijde blby, takhle to pustit, i kdyz to asi nebylo nijak vyhodny, provozovat pobocku nekde na sidlisti "jen" kvuli par duchodcum se slozenkama...
Zuzuli já se jejímu zrušení vposledku taky nedivím, byla opravdu malá a strašná, ale chodilo tam milion lidí, kteří se teď přesunou do Kafkovy, tak nevím, jestli to bude vylepšení...
Zbojnici jedni, tak krasne kvitla ![]()

Mrakoplas jak to provedli?
Pinot Noir neviem, zapieraju. Ale tusim. Orchidea je na parapete pri kuchynskom stole. Rano na tom stole sedavaju a pozeraju z okna. Uz som si vravela, ze ju premiestnim lebo ju stale chytali aj napriek prosbam..no, moja chyba, mala som ju davno dat inam. Ale taka skoda. Ostali jej uz len tri pomaly uvadajuce kvety. Tak snad zas o rok :D
Karja Já s tebou souhlasím, ty vesnické pošty mají svůj význam, myslím že dokonce i společenský! :-) Něco jako venkovské knihovny v každé díře. Já třeba znám "mobilnil úřednici", která mána starosti obecní úřady v malých obcích, každý den v týdnu pracuje jinde. Myslím, že i ty malé pošty by mohly fungovat na podobném principu. Už teď je "moje" pošta otevřená jen 2 hodiny denně(nebo tak nějak).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články